Hvordan man drikker grøn te for at få flest af dets fordele

Drikke grøn te har mange utrolige fordele for dit helbred. Lær om disse mange fordele og den bedste måde at forberede grøn te på i denne artikel.
Hvordan man drikker grøn te for at få flest af dets fordele
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Drikning af grøn te har mange fordele for dit helbred.

Som du sikkert har hørt, har grøn te mange antioxidanter såvel som vanddrivende og termogene virkninger. Det kan beskytte dig mod en bred vifte af sundhedsmæssige problemer, såsom hjertesygdomme.

I denne artikel tager vi et kig på den bedste måde at drikke grøn på for at udnytte dets fremragende sundhedsmæssige fordele.

Gør din grøn te personlig

Når du forbereder en kop grøn te, afhænger smagen af, hvordan du lavet det. Det hele afhænger af temperaturen på vandet i forhold til den tid, du tillader det at hvile.

Ifølge te aficionados er den perfekte drik rig på smag, men uden en bitter eftersmag.

Når vandet er for varmt eller bladene trækker for længe, ​​kan teen blive bitter. Hvis vandet er for koldt, bliver den fulde smag af teen ikke ekstraheret.

Husk på, at den tid du har brug for til at trække din te afhænger af mange ting. Dette omfatter bladernes størrelse, typen af ​​te, hvornår den blev høstet og flere andre faktorer.

Grøn te opvarmes generelt til mellem 140 ° F og 185 ° F (60 ° C til 85 ° C) og bør trække i et til tre minutter.

Forberedelse og sundhedsmæssige fordele

Der er flere undersøgelser, der tyder på, at måden du forbereder din grøn te på, kan påvirke, hvor godt du bevarer fordelene i de antioxidanter, det indeholder og giver dit helbred.

Lad os tage et kig på nogle af de vigtigste faktorer at huske på:

  • Tebladenes størrelse og form: Mindre blade trækker hurtigere. I mellemtiden tager større blade lidt mere tid.
  • Teposer i forhold til løs blade te: Generelt er løs blad te sundere, fordi den indeholder unge blade såvel som skud. Dette giver dig mulighed for at bruge en større mængde, end du ville finde i en tepose, som kun indeholder små stykker blad.
  • Temperatur: Når vandet koger, fremmer det hurtig udvinding af katekiner. Vand ved en lavere temperatur maksimerer dog sundhedsfordelene. Dette skyldes, at det forhindrer nedbrydning af sunde forbindelser som gallinsyre.

Er der nogen risici, når det kommer til at lave grøn te?

Hvis du tillader din te at trække for længe, ​​kan der opstå en bitter smag, og koffeinindholdet kan også stige.

Derudover er der en chance for, at andre stoffer kan ekstraheres, såsom pesticider og tungmetaller.

Hvordan kan du ellers forberede grøn te?

Hvis du vil maksimere antioxidantindholdet i din næste kop grøn te, så prøv at blødgøre den i cirka to timer i koldt vand for at få en behagelig smag.

På denne måde vil du kunne udnytte de grundlæggende egenskaber ved denne naturlige gave.

Tre ikke særlig kendte fordele ved grøn te

En række videnskabelige undersøgelser har udforsket nogle af fordelene ved grøn te, som du måske ikke engang forestiller dig. Disse omfatter evnen til at bekæmpe kræft eller reducere stress, hvilket forbedrer dit hjertes sundhed.

Lad os tage et kig på tre ikke særlig kendte fordele ved denne fantastiske te.

Sundere tænder og tandkød

En undersøgelse fra 2009 undersøgte mund sundheden på 940 mænd. Forskerne fandt frem til, at de, der regelmæssigt drak grøn te, havde sundere tandkød end dem, der indtog det sjældent eller slet ikke.

For hver kop grøn te om dagen var der en signifikant forskel i flere indikatorer på periodontal sygdom. Disse indbefattede ting som blødning eller rødme i tandkødet såvel som slid af tandemaljen.

Hjerteanfald forebyggelse

Også i 2009 blev der gennemført flere undersøgelser, der tyder på, at drikning af te hver dag kan reducere risikoen for slagtilfælde betydeligt.

Baseret på en gennemgang af næsten 195.000 mennesker, blev det konstateret, at de, der indtog op til tre kopper te om dagen, reducerede deres risiko for slagtilfælde med op til 21%.

Forbedrer din hjernekraft

Drikning af grøn te kan beskytte din hjerne mod virkningerne fra aldring.

I 2006 undersøgte undersøgelser, hvordan drikning af grøn te påvirkede ca. 1.000 mennesker i Japan, i alderen 70 år og ældre.

Grøn te er meget sundt

De fandt ud af, at de, der drak mere te i deres levetid, var mindre tilbøjelige til at vise tegn på hjernefunktionstab eller svaghed.

De, der indtog en kop te fire til seks gange om ugen, var 38% mindre tilbøjelige til at opleve kognitiv svækkelse.

Fordi der stadig er begrænset videnskabelig forskning i emnet, er det for tidligt at anbefale grøn te som en behandling for enhver tilstand. Der er dog ingen tvivl om, at at drikning af denne fremragende, sunde drik er fantastisk for dit helbred.

Prøv det!

Det kan interessere dig ...
Papaya, grøn te, og aloe vera mod oppustet mave
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Papaya, grøn te, og aloe vera mod oppustet mave

Når disse tre ingrediensers helbredende egenskaber kombineres, får du et middel, der hurtigt reducerer oppustet mave. Læs videre her!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Departamento Nacional de Planeación (DNP). (2004). Café y té. Cadenas Productivas Estructura, Comercio Internacional y Protección.
  • Baladia, E., Basulto, J., Manera, M., Martínez, R., & Calbet, D. (2014). Efecto del consumo de té verde o extractos de té verde en el peso y en la composición corporal; revisión sistemática y metaanálisis. Nutricion Hospitalaria. https://doi.org/10.3305/NH.2014.29.3.7118.
  • Huertas, R. A. P. (2013). Efecto del té verde (Camellia Sinensis L.) en las características fisicoquímicas, microbiológicas, proximales y sensoriales de yogurt durante el almacenamiento bajo refrigeración. @limentech, Ciencia y Tecnología Alimentaria. https://doi.org/10.24054/16927125.V1.N1.2013.383.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.