Boldo, en fremragende te til at bekæmpe urinvejsinfektioner

Boldo te kan hjælpe dig med at bekæmpe urinvejsinfektioner effektivt, fordi den har vanddrivende, afgiftende og antioxidante egenskaber, som kan hjælpe med at forbedre din tilstand.
Boldo, en fremragende te til at bekæmpe urinvejsinfektioner
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Der er mange naturlige alternativer til bekæmpelse af urinvejsinfektioner. De spænder fra te og madopskrifter til forebyggende midler. Ved denne lejlighed vil vi tale om, hvordan du kan behandle disse betingelser med boldo. Denne plante er kendt inden for naturmedicinens verden, på grund af sine mange helbredende egenskaber.

Hvad er boldo?

Boldo er en plante der kan findes i Andesbjergene. Takket være dets medicinske egenskaber har de oprindelige kulturer i Sydamerika i lang tid brugt det som et lægemiddel.

Denne plante indeholder æteriske olier såsom ascaridol og eucalyptol, såvel som flavonoider og tanniner, hvilket gør det meget nyttigt til at bekæmpe urinvejsinfektioner. Denne plante har egenskaber der hjælper dig med fordøjelsen og vandladning. Den har i øvrigt antioxidante-, beroligende og slimløsende egenskaber, der gør den til et fantastisk lægemiddel.

Fordelene ved boldo

Denne plante giver mange sundhedsmæssige fordele. Her er nogle af dem:

 • Hjælper fordøjelsessystemet til at fungere korrekt i tilfælde af forstoppelse eller fordøjelsesbesvær.
 • Kan få luft i maven til at passere lettere.
 • Øger udskillelsen af ​​spyt, hvilket er særligt gavnligt for mennesker, der lider af tør mund.
 • Er rensende, da det eliminerer giftstoffer og beskytter leveren.
 • Hjælper til med genopretningen af kroppen efter en forstuvelse eller ved gigt.
 • Stimulerer galdeblæren til at fjerne galdesten.
 • Hjælper med at udstøde væsker fra kroppen. Det er således meget effektivt til behandling af blærebetændelse, nefritis og andre urinvejsproblemer.

Men selvom boldo har alle disse fordele, er det vigtigt at huske at du ikke bør tage det i mere end fire uger. Forbruget af for meget boldo kan faktisk have helbredsskadelige bivirkninger.

Da det er et afføringsmiddel, bør du ikke tage det, hvis du lider af diarré. Ligeledes bør du ikke tage det under graviditet eller amning, da det har mange alkaloider.

Hvad er urinvejsinfektioner?

kvinde med smerter på grund af urinvejsinfektioner

Urinvejssygdomme er normalt forårsaget af infektioner i nyrer, blære, prostata, urinledere eller urinrør. Disse forhold er den næst-mest almindelige type infektion blandt befolkningen.

Sådanne tilstande opstår, når bakterier trænger ind i urinvejen, enten gennem den nedre urinvej eller gennem blodet, og når nyrerne. Disse infektioner er ofte asymptomatiske, hvilket betyder, at de er vanskeligere at diagnosticere.

Hvis du har nogle af disse symptomer, kan du lide af en urinvejsinfektion:

 • Brændende eller smertefuld følelse ved vandladning
 • Trykken eller smerter i underlivet
 • Feber, træthed eller rystelser
 • Hyppig trang til at urinere
 • Ildelugtende, uklar eller mørk urin

Enhver kan lide af disse infektioner, selvom kvinder har større sandsynlighed for at have dem end mænd. Chancerne for at få en urinvejsinfektion øges, hvis personen:

 • Kræver eksternt udstyr for at dræne blæren.
 • Lider af diabetes.
 • Har rygmarvsskade.

Sådan bruger du boldo til at at bekæmpe urinvejsinfektioner

boldo til at bekæmpe urinvejsinfektioner

Som vi allerede nævnte, er boldo kendt for sine mange egenskaber, der kan helbrede mange tilstande. Når det kommer til at bekæmpe urinvejsinfektioner kan boldo te hjælpe.

Ingredienser

 • 2 teskefulde boldo te (30 g)
 • 1 kop vand (250 ml)

Sådan gør du

 • Tilsæt et par boldo blade til en gryde vand og lad det koge.
 • Når det er kogt, fjerner du det fra varmen og lader det stå, så det kan køle lidt af.
 • Det anbefales at drikke denne infusion cirka 2 eller 3 gange om dagen i en uge.
 • En anden mulighed kan være, at bruge boldo te som en base for andre frugtdrikke.

Læs også: Aubergineekstrakt til at reducere kolesterol

Husk, at selv om denne drik er et helt naturligt hjemmehjælpemiddel, bør du aldrig ignorere en læges anbefaling ved ethvert tegn på en urinvejsinfektion. Specialister er de eneste, der rent faktisk kan diagnosticere dig, ved at foretage en laboratorietest.

Efter at have diagnosticeret dig kan de ordinere en behandling. Dog bør du ikke se bort fra naturlige midler og planter som boldo, da de kan være nyttige bidrag til en medicinsk behandling.

Det kan interessere dig ...
Lider du af blodplademangel? Disse fire midler kan hjælpe
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lider du af blodplademangel? Disse fire midler kan hjælpe

Hvis du lider af blodplademangel kan du prøve de her fire midler. De kan ikke behandle sygdommen, men nogle fødevarer er stadig bedre at spise end ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ugalde-Valencia, D., Hernández-Juárez, M. G., Ruiz-Rodríguez, M. A., & Villarreal-Ríos, E. (2012). Infecciones del tracto genital y urinario como factores de riesgo para parto pretérmino en adolescentes. Revista Chilena de Obstetricia y Ginecología. https://doi.org/10.4067/S0717-75262012000500003
 • Muñoz-Velázquez, E. E., Rivas-Díaz, K., Guadalupe, M., Loarca-Piña, F., Mendoza-Díaz, S., Reynoso-Camacho, R., & Ramos-Gómez, M. (2012). Comparación del contenido fenólico, capacidad antioxidante y actividad antiinflamatoria de infusiones herbales comerciales* Comparison of phenolic content, antioxidant capacity and anti-inflamatory activity of commercial herbal infusions. Revista Mexicana de Ciencias Agrícolas.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.