Hvordan overvinder par utroskab?

Par, som overvinder utroskab, er i stand til at tale om det senere uden at holde det selv tilbage, men derimod støtter de hinanden, så deres forhold kan fortsætte med at vokse.
Hvordan overvinder par utroskab?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Par, der overvinder utroskab, kan være mindretallet, da de fleste mennesker ikke er i stand til at tilgive en partner der er utro. Sådan overvinder par utroskab.

Utroskab har forskellige grader. For eksempel er et igangværende forhold til en person, der resulterer i børn, forskelligt fra et one night stand. På trods af dette afhænger det af hver persons opfattelse.

Imidlertid kommer jalousi og usikkerhed ofte til at komme ud i lyset, når utroskab opstår, det giver selvfølgelig også plads til vrede og en manglende evne til at tilgive den anden person.

Sådan overvinder par utroskab: De vælger at være lykkelige

Par der taler

Par, der overvinder utroskab, skal kende sig selv godt og også kende og stole på hinanden.

Kommunikation er ekstremt vigtig. Vi taler om oprigtig kommunikation, hvor to mennesker kan udtrykke deres sande følelser  uden frygt for kritik fra den anden.

Når utroskab har fundet sted, har folk en tendens til at blive vrede. De beskylder undertiden den skyldige person uden at give ham eller hende chancen for at tale.

Det er rigtigt, at utroskab gør ondt, men par, der overvinder det, er i stand til at kommunikere og finde løsninger.

Mange tror, at disse slags par bedrager sig selv, men intet er længere fra sandheden. Par, der overvinder utroskab er ærlige med sig selv.

Når de har engageret sig i samtaler og har udtrykt deres følelser, er det tid til at træffe en beslutning, som begge parter gør bevidst.

Skal jeg blive hos denne person? Kan jeg tilgive ham? Tror jeg, at jeg er fri for at lave sådanne fejl? Kan jeg stadig stole på min partner?

Par, der overvinder utroskab, er i stand til at besvare disse spørgsmål oprigtigt. Der er intet rigtigt eller forkert svar. Vi skal ikke altid tilgive utroskab, og det er ok.

Den rigtige ting at gøre er at være oprigtig og træffe en beslutning. Mange gange på grund af frygt, usikkerhed eller selvvildelser forbliver vi i relationer og ender med at kæmpe med bitterhed. Der er kun to muligheder: At tilgive, eller at fortsætte.

De ser utroskab som en mulighed for at vokse

Par ved stranden

Par, der overvinder utroskab – ud over at opdage, at de kan tilgive den anden person – kan se denne situation som en mulighed for at vokse.

Vi understreger vigtigheden af at kommunikere. Par, der overvinder utroskab, kommunikerer ofte. Derudover behandler de utroskab frygtløst og tager det selv som en mulighed for at vokse.

Disse par formår at identificere problemer der skal forbedres, så som manglende kommunikation og derefter skride tiæ tidligere handlinger.

For eksempel kunne det være at forholdet var plaget af frygt for, at den anden person ville være utro (overdreven frygt bliver sommetider virkelighed) eller mangel på oprigtighed om den type forhold, de ønskede at have.

Når utroskab opstår i et forhold, så skal du være ærlig om den type forhold, man ønsker at have, da det kan hjælpe med at løse de usikkerheder, der har gjort at alt er gået ned ad bakke.

Det er vigtigt at tale om disse spørgsmål. Hvis vi f.eks. ikke er villige til at acceptere et åbent forhold, eller hvis vi tror, at den anden person forsøger at lægge skylden på os for det han har gjort, kan det være bedre at afbryde forholdet.

Betydningen af parrådgivning: Sådan overvinder par utroskab

Par der er til terapi - overvinder par utroskab

Par, der overvinder utroskab, kan have brug for hjælp fra en professionel, der ved, hvordan man får dem på rette spor og ikke miste deres vej.

Det er imidlertid vigtigt, at disse par ikke holder mod, skyld eller respekt.

At vide, hvordan man styrer følelser på den rigtige måde og ved at vide, hvordan man kommunikerer effektivt, er nøgleelementer for par, der vil overvinde utroskab.

Ikke alle er i stand til at overvinde utroskab.

Selv mennesker, der er i stand til at tilgive, kan komme til at indse at de ikke kan genopbygge et forhold med en bestemt person på grund af andre faktorer.

Det vigtige er ikke at bedrage dig selv, huske at være oprigtig og ærlig over for dig selv. Kan du, og vil du tilgive utroskab?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Fife, S. T., Weeks, G. R., & Stellberg-Filbert, J. (2013). Facilitating forgiveness in the treatment of infidelity: An interpersonal model. Journal of Family Therapy35(4), 343–367. https://doi.org/10.1111/j.1467-6427.2011.00561.x
  • Heintzelman, A., Murdock, N. L., Krycak, R. C., & Seay, L. (2014). Recovery from infidelity: Differentiation of self, trauma, forgiveness, and posttraumatic growth among couples in continuing relationships. Couple and Family Psychology: Research and Practice3(1), 13–29. https://doi.org/10.1037/cfp0000016
  • Kimeldorf, M. B. (2008). Reactions to infidelity: Individual, gender, and situational predictors of relationship outcome and forgiveness. ProQuest Dissertations and Theses, 79. https://doi.org/10.1063/1.2378807

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.