Indretning af små værelser: 7 fejl, du måske begår

Det er fantastisk, hvordan nogle små detaljer i indretning kan fuldstændigt ændre udseendet af et værelse. Her giver vi dig nogle tips til at maksimere pladsen i dit værelse.
Indretning af små værelser: 7 fejl, du måske begår

Sidste ændring: 08 august, 2023

Ingen sagde nogensinde, at små værelser havde intet at tilbyde. Det er bare et spørgsmål om at undgå nogle kritiske fejl i forbindelse med din indretning af små værelser for at hjælpe dig med at udnytte deres potentiale. Vi beskriver nogle af dem i dag, så du ved, hvad du ikke skal gøre i fremtiden, når det kommer til værelsesindretning.

Små værelser, især små soveværelser, er intime rum, der sjældent bruges af mennesker, der ikke ejer huset. Dette kan dog være en meget personlig plads i hjemmet, så det er værd at overveje, hvordan du bedst kan dekorere det og holde det behageligt.

Hvis du har et meget lille rum, kan du måske forbedre udseendet. Men mange begår visse fejl i processen.

Vil du vide, hvad de mest almindelige fejl er?

I dag fortæller vi dig om dem.

Fejl, du skal undgå ved indretning af små værelser

Hvis et værelse allerede er meget lille, er det sidste, du skal gøre, at tage overflødig plads i din indretning. Hav følgende forslag i tankerne, om hvad du skal gøre og hvad du skal undgå:

1. Brug ikke reoler til indretning af små værelser

indretning med hylder

Små værelser har meget lidt gulvplads, så du skal udnytte væggene i stedet. Vægmonterede hylder kan være en glimrende løsning til at gemme dine bøger, pynt og alt andet, du ikke kan finde et passende sted til.

En anden god mulighed er et loft eller en hems.  Her kan du gemme skotøjsæsker, kasser og tøj, som du ikke længere bruger eller har brug for i værelset.

2. Du glemmer spejlene i din indretning

Spejle har den fordel, at de kan reflektere lys. De kan udvide pladsen i et rum, i det mindste visuelt. Vær ikke bange for at vælge et stort lodret spejl eller sæt flere rundt okmring i rummet.

Det hjælper virkelig.

3. Dårligt valg af møbeltyper

Dette er en af de mest almindelige fejl, folk begår, når det kommer til indretning af små værelser. Desværre kan det også være de mest udfordrende problemer at løse, fordi det afhænger af rummets egenskaber og behov og præferencer hos dem, der bor i huset.

Det første, du bør gøre, er at vælge den type af møbler, du vil bruge oftest og skille dig af med, hvad du ikke vil bruge. Fjern også eventuelle dekorationer, som du synes er unødvendiget pynt. Hvis du kan bestille tilpassede møbler, vil dette helt sikkert blive meget lettere.

En generel regel er, at du skal placere dine møbler på en måde, der lader bevægelse strømme i rummet. Vær ikke bange for at sætte visse genstande i midten af ​​rummet: De kan hjælpe med at opdele mindre rum i selve rummet.

4. Blokering af naturligt lys

Et lille værelse vil se endnu mindre ud, hvis det også er dårligt oplyst. Sørg for, at du får naturligt sollys i disse områder. Brug ikke tunge gardiner eller persienner – vælg lettere typer lavet af fint materiale eller hold dig til minimalistisk design, som den romerske slags.

5.  Du er bange for at bruge mange farver i din indretning af små værelser

Nogle mennesker tror, ​​at kraftige farver ikke vil se godt ud i små værelser.

Faktisk er det det helt modsatte.

Du kan bruge en kombination af kraftige farver for at fremhæve atmosfæren og tiltrække mere opmærksomhed, som vil se bedre ud. Designeksperter foreslår at bruge maksimalt tre farver, og helst af samme tone.

6. Meget små tæpper

Dette er en anden ide, der måske lyder, som om det går imod din intuition, men hvis du placerer et stort tæppe midt i et værelse kan det være et glimrende valg. Det er endnu bedre, hvis du sætter et sofabord eller en god sofa ovenpå tæppet.

Ser det ud, som om det er for meget for et lille rum?

Det er nok ikke tilfældet!

En af de største fejltagelser, folk gør i et indretning af et lille værelse, er ikke at vide, hvad de rigtige elementer for indretningens kunst er.

Et større tæppe med møbler, der passer til, kan lede din opmærksomhed hen på en bestemt del af rummet. Dette vil tage indtrykket væk fra, at det er et lille værelse, og større elementer hjælper dig med at definere mindre enheder i selve rummet.

7- Sætte en seng på det forkerte sted

Hvis du har et lille soveværelse, du skal dekorere, så husk på, at dets hovedfunktion er hvile. Den centrale fokus bør derfor være sengen – og den første ting, du bør gøre, er at overveje og identificere det bedste sted at stille den.

Vurder alt, hvad du kan tænke på: Belysning, ventilation, temperatur, tæppe og placering af sengen. Alt dette betyder noget- Ifølge feng shui skal sengen placeres overfor døren med et bredt hovedgærde og uden et vindue bagved det.

Fejl i indretning af små værelser kan være meget skadeligt for fornemmelsen af plads i rummet. Undgå at falde i de fælder, som vi har beskrevet her, og skab et mere intimt, afslappet og behageligt sted i dit hjem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Anthes E. (2009). How room designs affect your work and mood.
  shiverarchitects.com/resource/Room_Designs.pdf
 • Eitel EJ. (2013). Feng shui.
  books.google.com/books?id=zbhLCAAAQBAJ&lpg=PP1&dq=inauthor%3A%22Ernest%20J.%20Eitel%22&pg=PP1#v=onepage&q&f=false
 • Bruun, O. (2008). An introduction to feng shui. An Introduction to Feng Shui (pp. 1–210). Cambridge University Press.
  https://doi.org/10.1017/CBO9780511800931

 • What is qi? (And other concepts). (n.d.).
  takingcharge.csh.umn.edu/explore-healing-practices/traditional-chinese-medicine/what-qi-and-other-concepts


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.