Tips til at indrette gange hvor du bor

Vi glemmer nogle gange, at gange er en del af huset som også skal indrettes.
Tips til at indrette gange hvor du bor

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvis du vil forhindre at dine gange ser nøgne og kedelig ud, må du vide hvordan de kan dekoreres. Her finder du nogle gode tips til at indrette gange, og få dem til at se fantastiske ud!

Du bruger dine gange til at komme ind i forskellige rum. Men vi glemmer nogle gange, at gange er en del af huset som også skal indrettes.

Selvom de nok ikke har topprioritet, skader det ikke at give dem lidt opmærksomhed. Når alt kommer til alt, kan det gøre en kæmpe forskel i dit hus eller lejlighed, at du dekorerer dem.

Når vi tænker på at indrette gange, tænker vi ofte kun på én ting: billeder på væggen. Men helt ærligt, hvor spændende er en lang korridor med billeder ingen kigger på?

Det andet du måske tænker på, er de klassiske familieportrætter. Men du kan altså hænge dine Monet– kopier et bedre sted end i gangen.

Hvis du skal indrette gange i dit hus på en pænere og sjovere måde, så vær ærlig over for dig selv. Indret dem med ting som du og dine gæster kan lide at kigge på.

Så hvad skal du hænge på væggen?

Dekorative idéer når du skal indrette gange

Her er tips til at indrette gange
  • Spejl. Ja, normalt fungerer et spejl godt, når du skal indrette gange. Det giver en følelse af dybde og lys. Du kan sætte et spejl op med eller uden et bord under det.
  • Bord. Ideelt set bør det være smalt og uden skuffer. Et bord med skuffer giver dig lyst til at gemme ting, som du så efterhånden glemmer. Du behøver ikke at sætte fotografier eller pynteting ovenpå. Bare giv det en bordløber og et par originale dekorationer.
  • Mellemstore eller store dekorative genstande. Hvis du har en stor gang, kan du bruge mellemstørrelse eller store pyntegenstande. Du kan for eksempel placere gamle lamper, en stor vase (med blomster eller grene), trækurve osv.

Og der er flere muligheder når skal indrette gange

  • Lampe. Der er folk som kan lide at bruge farverige lamper som er meget dekorative. Hvis du er en af dem, så prøv at begræns de genstande du sætter omkring den. På den måde får lampen mere fokus. Du skal selvfølgelig sørge for at den står hvor folk kan se den i gangen! Hvis du vælger en enkelt lampe, så brug en der er stærk nok til at lyse de øvrige genstande op.
  • Tæppe. Dette er endnu et valgfrit element. Et pænt tæppe i din entre eller gang kan gøre dit hjem hyggeligt og lunt. Det vil også være med til at samle helheldsindtrykket i dit hus en del.
  • Maling/tapet. Hvis dine gange er brede, og du gerne vil give det personlighed og farve, kan du dekorere det med tapet eller en kraftig farve. En anden god idé er at benytte begge dele, til at skabe sammenhæng og give et dynamisk indtryk.
  • Vægmalerier. Nu til dags kan man få vægmalerier med billeder af smukke landskaber. De giver først det indtryk, at gangen ikke ender der, men leder videre ud i naturen. Det bedste ved vægmalerier er, at du nemt kan tilpasse dem.
Du kan benytte vægmalerier når du skal indrette gange

Idéer til at indrette gange i dit hjem

En god idé er altid at lade en enkelt ting være i fokus for opmærksomheden.

Hvis du for eksempel vil have fokus på en lysekrone, kan du male loftet i en lys farve. Beige farver fungerer også godt.

En anden mulighed er, at lade væggene være hvide eller en anden neutral farve. Så kan du bruge et farverigt tæppe, som står frem via sit design eller materiale. I stedet for at tilføre en masse pynt, kan du sætte en pæn kurv med puder i forskellige farver og størrelser for enden af gangen. Det ser meget imødekommende ud.

Du kan også bruge de ting vi nævnte ovenfor: en lampe, spejl og bord. Kig efter noget der er unikt og ser særligt ud. For eksempel kan du i stedet for at bruge et firkantet, rundt eller ovalt spejl, kan du bruge en anden form eller en dekoreret ramme. På et bord skal du kun bruge et par pyntegenstande. Et par lys, en træfigur eller en plante fungerer fint.

Hvis disse idéer har inspireret dig, men ikke passer til dine gange, så eksperimenter bare, og lav ændringer. Den ene idé kan føre til den næste, og du vil få skønne gange på ingen tid!

Det kan interessere dig ...
5 ideer til minimalistiske hjem
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 ideer til minimalistiske hjem

Minimalistiske hjem sigter mod kun at have de væsentligste ting i livet. De kan hjælpe dig med at sætte pris på skønheden i ting.

 


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.