Kærlighed og skuffelse går hånd i hånd

Skuffelse over en længere periode vil slide dig ned indvendigt og ødelægge dit håb.
Kærlighed og skuffelse går hånd i hånd

Sidste ændring: 10 november, 2018

Kærlighed er noget, man aldrig kan løbe tør for. Det eneste vi har brug for, for at udvise kærlighed, er taknemmelighed og opmærksomhed. At give kærlighed slider dig ikke op. Til gengæld kan skuffelse, tomhed og had formørke vores humør. Skuffelse over en længere periode vil slide dig ned indvendigt og ødelægge dit håb. I dagens indlæg vil vi tale om hvorfor kærlighed og skuffelse går hånd i hånd.

Det klassiske ordsprog, “Giv kærlighed uden at se på, hvem det er” fremhæver flere vigtige detaljer. Vi har alle selv oplevet dette, når vi har givet en masse af os selv til menneskene omkring os uden at opdage, der er behov for grænser.

Nogle mennesker antager, at det at modtage opmærksomhed, komplimenter, tjenester og hengivenhed ikke kræver en stor indsats. De indser ikke, at man både skal give og tage i et forhold.

Ubetinget kærlighed er virkelig noget, der skal overholdes. Det er den kærlighed, en mor har for sit barn, en urokkelig søjle, som vi alle forstår og værdsættter.

Men betingelsesløs kærlighed er et farligt område for mange mennesker. Ikke alle fortjener vores fortsatte hengivenhed og respekt, når vi ikke modtager det selv.

Når vi bliver behandlet dårligt eller bliver forrådt, oplever vi skuffelse, og det er hvad vi gerne vil tage fat på i denne artikel.

Kærlighed og skuffelse går hånd i hånd: Skuffelse nedbryder dig langsomt

Skuffelse nedbryder dig langsomt, indtil det til sidst tvinger dig til at vågne op. Men indtil den tid kommer, vil du gå igennem en række komplekse og følelsesmæssigt vanskelige faser, der vil få dig til at sætte spørgsmålstegn ved mange ting.

Vi er nødt til at påpege, at skuffelse ikke nødvendigvis er det første skridt mod at give op. Det gør det muligt for os at se tingene i et mere realistisk perspektiv, så vi kan udvikle en mere moden tilgang til livets situationer.

 

Kærlighed og skuffelse går hånd i hånd: Når kærlighed er blind og skuffelse åbner dine øjne

Det følgende scenarie sker ofte, når vi er unge: Vi er i et forhold, hvor vi idealiserer vores partner så meget, at vi ikke kan se deres fejl, fordi vi har placeret dem på en alt for høj piedestal.

 • Hverdagen minder os om, at perfektion ikke findes, og det er ikke en dårlig ting. At se tingene for hvad de er, er den bedste måde og eneste måde at leve i et parforhold.
 • Ingen er perfekt, hverken vores partnere eller os selv. Alle begår fejl, og vi har alle problemer og mangler.
 • Disse første skuffelser åbner vores øjne for det faktum, at for at et parforhold kan fungere, er begge parter nødt til at investere lige meget i sig selv.

Vi ved også, at der er nogle skuffelser og fejl, som ikke altid kan tilgives.

kvinde med stjerner

Kærlighed og skuffelse går hånd i hånd: Skuffelsen der nedbryder og sårer dig

Sommetider præsenterer visse fakta, detaljer, ord og handlinger sig selv, der virkelig åbner vores øjne, nogle gange ganske kraftigt, til det faktum, at nogen ikke opfører sig, som vi forventede.

 • Efter al sandsynlighed vil ingen nogensinde kunne leve op til alle vores forventninger fordi, som vi nævnte tidligere, så har kærlighed en tendens til at idealisere vores partners karakter.
 • Kærlighed bør aldrig gives blindt. Det er endnu mere kompliceret, når vi taler om følelser, fordi vi berører en situation, hvor det allerede er svært at styre, hvordan vi har det.
 • Vi kan acceptere skuffelse, vi kan tilgive en fejl eller endda fem. Men når det fortsætter med at ske, er vi tvunget til at tage en beslutning. Skuffelse nedbryder dig ikke kun; det skader og ødelægger dit selvværd. Vi er nødt til at gøre dette klart.

Kærlighed og skuffelse går hånd i hånd: Jeg er træt af altid at blive skuffet

Der er ingen grund til at gå til disse ekstremer. Når hjertet bliver træt af at lide af så mange svigt, lukker det enten ned eller overgiver sig og accepterer situationen for hvad den er.

 • Vi må aldrig lade os selv komme i situationer, hvor vi tolererer skuffelse til det punkt, at vi synes, det er “normalt”, og at den bedste ting at gøre er at udholde det og holde mund.
 • Det er ligegyldigt, om det er en partner, dine forældre, venner eller endda dine børn. Hvis der ikke er nogen respekt og en klar hensigt med at gøre skade ikke er tydelig, er det fordi de ikke forstår respekt eller oprigtig hengivenhed. Det er tid til at reagere kraftigt.
Trist kvinde

 

Du skal finde ud af, hvad du vil gøre, den første gang du bliver svigtet. Når dine øjne er blevet åbnet for virkeligheden, er du nødt til at konfrontere det, der sårer dig og indse, at denne adfærd er ikke, hvad et forhold er bygget på.

Hvis noget generer dig, find ud af, hvad det er og giv slip på det. Hvis noget skuffer dig, tal om det og find frem til strategier, der skal forhindre det i at ske igen.

Hvis skuffelsen fortsætter, skal du give et mere insisterende modsvar. Ellers ender vi op alt for såret og opsplittet.

Lad ikke dette ske. 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Clark, M. S., & Monin, J. K. (2006). Giving and receiving communal responsiveness as love. The new psychology of love, 2.
 • Cole, T. (2001). Lying to the one you love: The use of deception in romantic relationships. Journal of Social and Personal Relationships, 18(1), 107-129.
 • Ramal, R. (2005). Love, self-deception, and the moral” must”. Philosophy and Literature, 29(2), 379-393.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.