Tålmodighed og stilhed er begge gode egenskaber

Tålmodighed er en noget, som man kan lære og udvikle med tiden. Tålmodighed med sig selv og med verden omkring sig er begge vigtige egenskaber.
Tålmodighed og stilhed er begge gode egenskaber

Sidste ændring: 21 april, 2019

Confucius sagde, at en person der ikke har tålmodighed til at håndtere livets små problemer heller ikke vil være i stand til at klare store udfordringer.

Tålmodighed er en egenskab, som ikke alle har, men som alle kan lære.

Stilhed er endnu en sund egenskab. Den går hånd i hånd med tålmodighed – at vide, hvornår man skal være stille og være i stand til at lytte til andre, og til også finde et sted, hvor man kan kommunikere med sig selv i et roligt indre miljø.

At være stille betyder ikke, at man saboterer sig selv. Det betyder heller ikke, at man lægger låg på sine meninger af frygt for konsekvenserne. Det betyder, at man er stille omkring de ting, der ikke er værd at brokke sig over, og at man lytter til sig selv, når ens følelser taler.

Tålmodighed og stilhed er to vigtige egenskaber. Det er livsnødvendigt for ens personlige udvikling. Vi beder dig overveje dem som vigtige aspekter i dit daglige liv.

Tålmodighed og stilhed

Det kan siges, at tålmodighed og stilhed er to sider af den samme mønt.

Et eksempel på dette kommer fra indianer-kulturen. Det har forfatteren Kent Herburn beskrevet i bøger såsom “Not Wolf Nor Dog: The Forgotten Trails of an Old Indian.”

I alle hans værker er vigtigheden af koncepter såsom tålmodighed og stilhed tydelig. Her er nogle eksempler.

Indianere og stilhed

Lakota-folket hører til sioux-stammerne i det Nordlige Amerika. De har en rig og dyb sjæl. De er så forbløffende, at de selv nu fortsætter med at lære os store ting.

Lakota-folket troede på en forbindelse til det usynlige, til enheden, der symboliserer foreningen med andre personer, venner, familiemedlemmer og elskede.

Indianere
  • Denne forbindelse dannes gennem respekt og mere end noget andet stilhed. Det er den mest respekterede kommunikation mellem to personer. Her betyder stilhed ikke blot, at man lytter. Det er en gave, hvor man deler tid og tillid.
  • Vi føler os ofte ubehageligt tilpas, når vi er sammen med nogen og der pludseligt bliver stille. Vi vil hellere blive ved med at sige alle mulige dumme ting.
  • Vi bliver nødt til at ændre denne indstilling.
  • Der er intet mere magisk end en gruppe venner, der har det godt, selv når stilheden dukker op. Der er ingen forpligtelse til at tale, kun til at “være tilstede” og at være forenet af det usynlige bånd, som Lakota-folket talte om.
  • For indianere er stilhed en egenskab, hvor de er opmærksomme på alt, der er omkring dem. Det forbinder dem til jorden, til naturen, andre personer, livets cyklus og endda dem selv.

Tålmodighed, en kunst, der kan læres

Næsten ingen lærer en, at når man kommer ind i denne verden, så sker tingene ikke altid på den måde, man ønsker det. På samme måde er der heller ingen, der kan forsikre en om, at lige meget hvor meget man dedikerer sig selv til noget, så vil det ske, eller man vil opnå, det man håbede på.

De siger, at tålmodighed er “helligt”. Men egentlig er det en kunst, der opnås med tiden. Den er baseret på skuffelser og troen om, at livet vil lære en om styrke.

Vilde dyr

At være tålmodig kræver mere end noget andet, at man ikke giver op. Hvis noget ikke sker på den måde, man ønsker det, så bør man ikke give slip på sine mål. Vær i stedet tålmodig, rolig og selvsikker.

  • Tålmodige personer ved, hvordan man observerer, tænker i stilhed og tager del i deres omverden. De ved også, hvordan man udvikler intuitionen til at finde de bedste muligheder og løsninger.
  • De personer, der ikke er i stand til at undgå støjen udefra, de negative tanker og meninger fra andre og dem selv, vil aldrig nå deres mål.
  • Dette er fordi, tålmodighed kræver, at man også har en vished til at vide, hvad man bør undgå og hvilke veje, man bør følge.

Hvis man har en drøm, skal man arbejde sig langsomt og tålmodigt hen mod den.
Det nytter ikke noget at presse på eller give op for tidligt.

Med tålmodighed vil du altid have muligheden for at opnå de ting, du drømmer om. Måske opnår du dem ikke i morgen, men så vil du opnå dem en anden dag.

Alt dette er værd at vente på. Det skyldes, at hvis man venter, vil man udvikle andre egenskaber: Udholdenhed, mod, modstandskraft og mere end noget andet… Håb.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.