Kom af med nyresten med strandkarse

Strandkarse har været brugt i generationer på grund af sin evne til at opløse eller fjerne stenene, der dannes i både nyrer og blære.
Kom af med nyresten med strandkarse

Sidste ændring: 25 maj, 2022

“Strandkarse” eller Lepidium Latifolium, Rompepiedras (som det hedder i nogle lande). Er en vild plante, som har været brugt i hundreder af år af forskellige civilisationer til at opløse nyresten. I denne artikel kan du lære, hvordan du kan opløse nyresten med strandkarse, det gamle lægemiddel.

Strandkarsens egenskaber

Denne vilde plante er tilpasset alle typer af jord mindst 3000 meter over havets overflade. Der er rigeligt af den i skove eller tropiske områder som Bahamas, Amazonas, det sydlige Indien, og Kina. Det har været brugt i generationer på grund af sin evne til at opløse eller fjerne stenene, der dannes i både nyrer og blære.

Planten bliver normalt ikke være mere end 60 centimeter høj og frugterne er blot 3 mm i diameter. Men i den lille pakke ligger nogle utrolige egenskaber skjult. Historien om brugen af Strand-karse i urtemedicin er ret lang. Den er populær i Sydamerika og Asien og bruges til andre ting end nyresten. Herunder mindskelse af lever  sygdomme (sådan som gulsot) og behandling af bakterieinfektioner som cystitis eller urinvejsbetændelse. Det er endda blevet anbefalet til behandling af seksuelt overførte sygdomme, hepatitis, tuberkulose, forkølelse og influenza og andre virus-sygdomme. Strand-karse kan også reducere symptomer på sukkersyge, højt blodtryk og anæmi.

Nyresten

Denne urts utrolige egenskaber er blevet studeret af videnskabsmænd verden over Traditionel Kinesisk medicin anbefaler brugen af den som et leverbeskyttende middel, især for folk, der har fået Hepatitis B eller har skrumpelever.

Strandkarse bruges som te eller urtete. Ca. 40 g af den tørrede plante bør lægges i en liter kogende vand, som derefter skal afkøle, og teen skal sies. Smagen kan være ret bitter, så det er en god ide at søde denne te med lidt honning. Til behandling af nyresten, anbefales det at drikke tre kopper af denne te om dagen i en måned. Selv om stenene er forsvundet. Den samme kur anbefales til patienter, der har blæresten.

Flere fordele ved strandkarse

Bortset fra at den har et spansk navn, som klart angiver dens navn (“rompepiedras” betyder “stenknuser” på spansk), har denne urt mange helende egenskaber og det er værd at læse hvordan indtagelsen af den kan hjælpe med at reducere eller kurere forskellige lidelser eller sygdomme.

Nyresten

Den største fordel ved strandkarse er at den udrydder alle mulige forhindringer, der kan dannes i urinvejene, og fuldstændigt udrydder tilkalkninger eller sten. Men den tjener også til at:

 • Reducere inflammation og spasmer
 • Øge vandladning (anbefales til dem med nyresvigt)
 • Lindre alle former for smerter, især i underlivet (som hos kvinder i nogle stadier i deres menstruationscyklus)
 • Sænker feber (men må ikke gives til børn under fem år)
 • Beskytter og rense leveren
 • Den har en mild afførende virkning, men er også et kraftigt vanddrivende middel
 • Dræber virus og bakterier
 • Eliminer orme fra tarmen
 • Sænker blodtryk, blodsukker, og kolesterolindholdet i blodet
 • Støtter i fordøjelsen.

Hvordan skal strandkarse indtages?

Afhængigt af hvad du forsøger at behandle, har du forskellige muligheder for at drage fordel af denne lægeplante. Det er nyttigt at vide, at hele planten kan være nyttigt, da dens stængler, blomster, rødder, og frugter alle har medicinske egenskaber.

Udover hvad vi har anbefalet ovenfor til nyresten eller blæresten, skal du være opmærksom på følgende anbefalinger til hver slags behandling:

 • I tilfælde af visse typer af cancer, kan man bremse udviklingen af sygdommen og bidrage til at modvirke de negative virkninger af kemoterapi. For at gøre dette, er det bedst at drikke tre kopper om dagen af en te lavet med 40 gram af den tørrede plante i en liter vand.
 • For dem med højt kolesteroltal, kan man lave en te ved hjælp af blade og drikke det to gange om dagen.
 • For folk, der lider af kolik, kog roden og drikke en te lavet af den, så meget som muligt hver dag, hvor du oplever smerte eller ubehag. Det samme gælder for dem, der har været diagnosticeret med leversygdom.
 • Diabetikere bør lave en te ved hjælp af hele planten, og drikke den to gange om dagen. Som det første om morgenen på tom mave og igen ved sengetid.
 • Imod hepatitis, lad 20 rødder af Strand-karse koge i to liter vand i en halv time. Vent, indtil den er afkølet til stuetemperatur og drik det hver dag indtil huden ikke længere har et gulligt skær.
 • For patienter med urinvejsinfektioner, kan du lave en te ved hjælp af hele planten og drik tre kopper hver dag i fire uger. Det samme gælder for mennesker, der lider af malaria, nyrebetændelse og nyresten.
 • Hvis du ønsker at drage fordel af denne plantens vanddrivende egenskaber, kan du lave en te ved hjælp af en håndfuld friske blade pr. liter vand og drikke et glas før hvert hovedmåltid.
 • Planten kan også bruges eksternt, hvis du oplever øjenbetændelse. I dette tilfælde skal den tørrede plante skal være findelt og blandes med fem dråber æterisk olie eller ricinusolie. Kom en dråbe i hvert øje morgen og aften.
Det kan interessere dig ...
Syv vaner du skal huske hvis du vil forebygge nyresten
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Syv vaner du skal huske hvis du vil forebygge nyresten

Nyresten giver skarpe, intense smerter i flanken, noget de fleste gerne vil undgå. Heldigvis er der en del vaner, du kan ændre for at forebygge nyr...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Azimkhanova B, Ustenova G, Sharipov K, Rakhimov K et al. Chemical Composition and Antimicrobial Activity of Subcritical CO2 Extract of Lepidium latifolium L. (Brassicaceae). Int J Biomater. 2021 Aug 4;2021:4389967.
 • Lee N, Khoo W, Adnan M, Mahalingam T et al. The pharmacological potential of Phyllanthus niruri. J Pharm Pharmacol. 2016 Aug;68(8):953-69.
 • Kaur N, Kaur B, Sirhindi G. Phytochemistry and Pharmacology of Phyllanthus niruri L.: A Review. Phytother Res. 2017 Jul;31(7):980-1004.
 • Nishiura JL, Campos AH, Boim MA, Heilberg IP et al. Phyllanthus niruri normalizes elevated urinary calcium levels in calcium stone forming (CSF) patients. Urol Res. 2004 Oct;32(5):362-6.
 • Navarro E, Alonso J, Rodriguez R, Trujillo J et al. Diuretic action of an aqueous extract of Lepidium latifolium L. J Ethnopharmacol. 1994 Jan;41(1-2):65-9.
 • Micali S, Sighinolfi M, Celia A, De Stefani S et al. Can Phyllanthus niruri affect the efficacy of extracorporeal shock wave lithotripsy for renal stones? A randomized, prospective, long-term study. J Urol. 2006 Sep;176(3):1020-2.
 • Murugaiyah V, Chan KL. Mechanisms of antihyperuricemic effect of Phyllanthus niruri and its lignan constituents. J Ethnopharmacol. 2009 Jul 15;124(2):233-9.
 • Valido H, de la Trinidad I. Formation, transformation and inhibition of calcium oxalate nephroliths: in vitro studies and speciation by synchrotron radiation techniques. 2021.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.