Kurer hovedpine og stress med akupressur

9. oktober 2018
Formålet med denne teknik er at stimulere blodcirkulationen og afslappe musklerne. For at afbalancere energien, skal vi presse symmetrisk.

Akupressur er en af ​​de ældste alternative behandlingsformer og anvendes til at lindre forskellige problemer. For at udøve akupressur, skal du lære at identificere og arbejde på de trykpunkter, der er. De er placeret på nerverne i visse områder af kroppen, for eksempel tindingerne. Når disse områder af kroppen bliver gennemarbejdet ordentligt, kan du stimulere blodgennemstrømningen og afslappe spændte og smertende muskler.

Den mest almindelige tendens til hovedpine opstår som et resultat af stress og spændinger. For at afhjælpe dette problem og minimere dets virkninger, vil vi give dig nogle akupressur-teknikker, som du nemt kan anvende i praksis derhjemme.

Sådan laves akupressur

Når du udøver akupressur på et område af din krop, skal du sørge for at udøve det samme tryk på den modsatte side, så der er en balance i energien.

For at stimulere dette område, kan du anvende et fast tryk, en langsom og cirkulær massage, eller stærkere friktion, i henhold til den form for fysisk funktion, du vil have. Akupressur kan udføres med fingrene, knoerne, din hule hånd eller dine tommelfingre.

Akupressur til at bekæmpe hovedpine og stress

Masser dine tindinger

Dine tindinger findes på begge sider af hovedet, på niveau med øjenbrynene. For at vide præcis hvor de findes, kan du lægge dine tommelfingre på ydersiden af ​​dine øjenbryn og flytte dem omkring halvanden centimeter mod dit hoved. Når du har fundet dem, så tryk blidt og masser dine tindinger samtidigt, mod uret. Du kan foretage denne massage i mindst et minut, og trække vejret dybt imens.

De indre ender af dine øjenbryn

Øjenbryn

Lige over roden på din næse og på indersiden af dine øjenbryn, findes der to trykpunkter, som også kan hjælpe  med til at lindre hovedpine og spændinger. I dette tilfælde anbefaler vi ikke at anvende akupressur, fordi det kan genere dig. Det er bedst at massere med dine pegefingere i 30 sekunder.

Mellem lillefingeren og håndleddet

Find punktet mellem din lillefinger og håndleddet og anvende et konstant tryk i 30 sekunder. Læg det samme tryk på begge håndled og bemærk, hvordan din hovedpine, som skyldes spænding, lindres.

Læs også:

9 helbredsproblemer, som du kan se på dine hænder

Til total afslapning

Hvis du ønsker helt at slappe af, komme af med stress og hovedpine, knyt din venstre hånd med tommelfingeren over pegefingeren. Dette akupressurpunkt findes lige der, hvor tommelfinger og pegefinger mødes. Pres i 30 sekunder, gør det en gang til og gentag den samme proces med den anden hånd.

Brug dine fødder

Akupressur på fødder

Trykpunkterne på fødderne er forbundet med kroppens organer. For at stimulere dem og lindre hovedpine, skal du lægge pres på området mellem storetåen og den anden tå. Du skal bruge din tommelfinger, og trykke på den øverste del i 30 sekunder til et minut. En anden mulighed for at lindre hovedpine og stress med akupressur er at trykke på den nederste del af din fod, bag fodbenet, i 30 sekunder. Gør dette på begge fødder.

Læs også:

6 fodplejetips der vil give dig perfekte og sunde fødder!

Din hovedbund

Dette punkt lindrer hovedpine og nogle kuldesymptomer. Sæt din pegefinger på bunden af ​​dit kranie og gå en tomme udad, indtil du føler en lindring i dette område af kroppen. Du bør lægge pres på disse to punkter, og udføre blid massage i 30 sekunder til et minut.