Hvordan du tiltrækker positiv energi i dit liv

Latter er en værdifuld måde at blive en mere positiv person på - en bedre person, faktisk. Det er vigtigt, at du lærer at grine af dig selv og dårlige ting, der er sket for dig.
Hvordan du tiltrækker positiv energi i dit liv

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

For at tiltrække positiv energi må vi lære at give slip på fortiden og fokusere på nutiden samt fremtiden, da det er de eneste to øjeblikke, vi kan ændre. Vi går alle igennem gode tider og dårlige tider. Men de dårlige tider synes at påvirke os mere.

Derfor er det dit ansvar at finde det, der virker bedst for dig, for at tiltrække positiv energi i dit liv. Positiv energi hjælper dig i enhver situation. Det vil selvfølgelig ikke helt beskytte dig mod dårlige ting, men du bliver bedre forberedt næste gang noget går galt.

Accepter at du ikke er, hvor du vil være, men at det er muligt at komme derhen for at tiltrække positiv energi

En faktor, der får os til at tabe vores energi, er at kæmpe for, hvem vi er, og hvor vi er. At acceptere, at du ikke er det sted, du ønsker at være, eller at du ikke har nået dine mål, er svært, især hvis du har arbejdet hårdt for at opnå dem.

Virkeligheden er, at vi alle klager nogle gange over, hvad vi har. Men skaber det virkelig positive ændringer? For at tiltrække positiv energi, så lær at acceptere, når du ikke er glad, og at du har ansvar for det.

Grin

Kvinde smiler

Latter er en værdifuld måde at blive en mere positiv person på – en bedre person, faktisk. Det er vigtigt, at du lærer at grine af dig selv og dårlige ting, der er sket for dig.

 • Når du gør dette, vil dine relationer blive bedre. Lær at dele disse øjeblikke med andre, når de sker.
 • Der er en advarsel: gør ikke sjov af dig selv med det formål at få dig til at føle dig overlegen eller få andre til at føle sig dårligt tilpas.

 

Find ud af, hvad du vil og har brug for

Det næste skridt for at tiltrække positiv energi er faktisk ret komplekst, fordi vi hele tiden skifter karakter. Derudover har langt de fleste af os problemer med at forstå vores forventninger i livet, endsige at finde ud af, hvad vi har brug for.

Men en ting du kan gøre, er at være opmærksom på de ting, du ikke vil have, eller som gør dig ulykkelig. Det vil give dig en bedre ide om, hvad dine værdier er, og hvad du skal fokusere din energi på.

Anbefalet læsning:

Chakraer: De 7 energicentre

Giv slip på din fortid

Kvinde holder om sig selv

Negativ energi kommer fra fortiden, mens positiv energi handler om nutiden og fremtiden. Mange af os genopliver tragedier i fortiden, og vi kan derfor ikke komme videre. Men hvis du accepterer dem og tillader dig selv at leve i dag, får du en bedre fremtid.

Tiltrækning af positiv energi betyder ikke, at du glemmer din fortid eller begraver den, men at du accepterer den og takker for de lektioner, den lærte dig. Så fortsæt – denne gang med mere viden og modenhed.

Skift dit fokus

Hvis du virkelig ønsker at tiltrække positiv energi, skal du overvåge måden du ser ting på. Nu handler det ikke om at benægte de dårlige ting og tvinge dig selv til kun at se det gode.

Når alt kommer til alt, vil du ende med at skabe flere problemer i dit liv. Hvad du skal gøre er at lære at se tingene med perspektiv og genkende det gode i selv meget svære situationer.

Et job, der gik forfærdelig dårligt, og du blev fyret? Nå, i stedet for at tro at du har været uheldig, så husk at nu har du chancen for at søge efter noget bedre.

Mediter og søg ro

Meditation

At finde indre og ydre fred fylder dit sind med lyksalighed. Indre fred hjælper dig med at acceptere dig selv, som du er, og din indre dialog har beføjelse til at gøre dig glad. Ydre fred forbedrer dine relationer med dem omkring dig.

Dette betyder ikke, at du skal kaste dig selv ind i meditation og buddhisme. Det er slet ikke nødvendigt. Det handler bare om at forstå, at alt hvad du gør, har konsekvenser for dit liv.

Hvis du er en god person, der altid gør det godt, vil du tiltrække godhed.

Tillad dine følelser at flyde frit

Lær at vise dine følelser, når du føler dem. Ikke alt er perfekt, og det er normalt, at du har en smule dårlig energi, som sorg eller vrede, inde i dig.

Det vigtige er at lære at give slip på dem. Så snart du smider negativiteten ud, vil der være plads til at tiltrække positiv energi. Prøv forskellige muligheder, indtil du finder den der virker bedst for dig:

 • Skrige højt
 • Slå i en pude
 • Græde
 • Gå ud og løbe
 • Dyrke intens motion

Tænk på, hvordan følelser er ren energi. Så drag fordel af dem til at gøre noget positivt, som at forbedre dit helbred eller nå et nyt mål. Hvis du er en person, der klamrer dig til enhver følelse, du oplever, vil de over tid blive en tung byrde.

Overrask dig selv regelmæssigt

Mand mediterer

Af og til, måske en gang om ugen eller måneden, så brug en del af din indkomst og din tid til at gøre noget anderledes, noget nyt:

 • Bestige et bjerg
 • Gå til stranden
 • Besøg zoo
 • Se en ven, du ikke har kontaktet i lang tid

Det vigtige er, at du ikke planlægger det; det skal være uventet og spontant og behageligt. Du kan se, at dette hjælper dig med at tiltrække positiv energi uden det store arbejde.

At gå ud for at udføre udendørs aktiviteter bør være øverst på din liste. De afslapper i dit sind og fylder dine lunger med frisk luft. Du ser på ingen tid, at du på en eller anden måde har glemt alt om dine problemer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Boff, L. E. O. N. A. R. D. O. (2013). La importancia de la espiritualidad para la salud. Koinonia, 601, 1-3.
 • King, V. (2018). Good Vibes, Good Life: How Self-love is the Key to Unlocking Your Greatness. Hay House UK Limited.
 • Kelling, C., Pitaro, D., & Rantala, J. (2016, October). Good vibes: the impact of haptic patterns on stress levels. In Proceedings of the 20th International Academic Mindtrek Conference (pp. 130-136).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.