Langdistanceforhold afholder ikke en fra at føle

For at sørge for at afstanden ikke ødelægger ens forhold, er det vigtigt, at begge parter forstår situationen og stoler ubetinget på den anden person
Langdistanceforhold afholder ikke en fra at føle

Sidste ændring: 06 december, 2018

Afstanden mellem to personer, der elsker hinanden, er ligesom en tråd, der forbinder to hjerter. Følelsen er der stadig, men der er altid en frygt – frygten for at kilometerne imellem hinanden vil ødelægge ens forhold og skille to kroppe fra hinanden, som før var så tætte. Langdistanceforhold kan være meget hårde.

I løbet af ens liv er det normalt, at man af en eller anden grund bliver nødt til at rejse fra en person, som man har kær. Nogle gange er det en romantisk partner, andre gange er det et barn.

Arbejde har tendens til at være den mest almindelige grund, der forårsager disse tvungne afskeder. Selvom det måske blot er midlertidigt, kan det være en svær forhindring for ens bånd og ens forhold.

Tvivl, frygt og mest af alt savnet efter den anden halvdel vil opstå.

Men oprigtige følelser og to tankegange, der kan finde ud af at håndtere disse komplekse og livsvigtige øjeblikke, vil forstå, at afstanden blot er et mangel på fysisk kontakt – ikke mangel på følelser.

Vi beder dig overveje dette emne.

Afstanden skiller to sjæle fra hinanden

Når to personer begynder et forhold, ved man aldrig hvilke prøver, man vil blive nødt til at gå igennem. Så når man bygger et bånd med en person, bliver man nødt til at gøre nogle bestemte ting tydelige:

 • At elske er at vide, hvordan man lægger kræfter i noget.
 • Der er altid en risiko, man tager, når man elsker nogen.
 • Et stabilt, modent og bevidst forhold er et, der har formået at håndtere de problemer, der opstår. Situationer, som ingen af parterne har været klar til at imødekomme.

I nutidens forandrende, konkurrenceprægede og komplekse samfund er det almindeligt, at man bliver nødt til at flytte for at forbedre sin økonomiske situation eller endda sin uddannelse.

Det er mest rimeligt at foretage disse forandringer sammen. Men det er ikke altid en mulighed. I det mindste ikke i en bestemt tidsperiode. Dette er tidspunktet, hvor de mest almindelige problemer opstår, som vi vil analysere nedenfor.

kvinde_moon

Usikkerheden ved kærlighed på trods af afstanden

Tvivl, frygt og mistillid er typsik de hovedsaglige fjender i et langdistanceforhold.

 • En del af en har vænnet sig til at have den anden halvdel, ens partner. Når der kommer en afstand imellem hinanden, når de er flere kilometer væk, så bryder tvivlen ind. Man vil måske føle, at man er ved at miste en del af sig selv.
 • Usikkerheden ved ikke at vide, om de fortsætter med at elske en, er det største problem. Det er derfor, det er normalt for personer at kræve flere telefonopkald, beskeder og kontakt for at bekræfte båndet. Det, man egentlig bør gøre, er i stedet at berolige sin frygt.

Det er uden tvivl meget svært.

Langdistanceforhold: dem, der kan bevare dem, og dem, der ikke kan

Eksperter i forhold siger, at ikke alle er forberedt på at bevare et langdistanceforhold.

 • Personer, der har lavt selvværd, har for eksempel tendens til at have større problemer med at knytte sig. Det skyldes, at de har brug for øjeblikkelig bekræftelse og en tæthed, der ikke kan overleve, at man er væk fra hinanden.
 • Lave tanker om sig selv, lavt selvværd og stor usikkerhed kan udløse jalousi og mistillid. Dette forårsager med tiden meget lidelse for den anden person.
 • På den anden side kan de personer, der har et godt psykisk helbred og er følelsesmæssigt modne, etablere en forpligtelse til deres partner på lige fod med deres elskede, som mere end noget andet er baseret på tillid.
 • Det betyder ikke, at de ikke lider af hjemve og den manglende fysiske kontakt, kærtegn, tæthed og de velkendte syn…

Når man elsker lige fra hjertet og ens sind er i ro, så er det fordi, man stoler på den anden person ligegyldigt afstanden.

Tips til at bevare et langdistanceforhold

Som det er nævnt ovenfor, er personligheden ved hver enkelt part meget vigtig i forhold til at forblive stærke i løbet af tiden, man er væk fa hinanden.

traad

Der er dog stadig nogle vigtige ting, man kan overveje:

 • Afstanden bliver nødt til at have et formål, som begge parter forstår og har accepteret. Det bør gøres klart i ethvert forhold, at intentionen i sidste ende er, at man skaber et liv sammen. I dette liv vil man skabe et fælles rum, hvor man kan tilbringe sine dage side om side.
 • Hvis det ikke sker, hvis man ikke forstår hinanden eller forstår, hvorfor den anden person bliver nødt til at rejse, så kan det være svært at bevare forholdet.
 • Opbyg tillid og respekt hvert øjeblik. På trods af det faktum, at man måske er forskellige steder på verdenskortet, betyder det ikke, at man ikke vil fortsætte med at dele det samme følelsesmæssige rum.
 • På trods af afstanden må man forblive oprigtige.

Hvis det på et tidspunkt ikke er muligt at ringe til hinanden på Skype, eller man har travlt, så bliver den anden person nødt til at være forstående uden at bekymre sig og uden at forestille sig det værste.

Afstanden er midlertidig. Det er det allervigtigste. Hvis et par er tvunget til at lade sig skille, må de huske, at hver dag, der går, er én dag tættere på, at de vil finde sammen igen.

Ens styrke, sorg og savn bliver nødt til at have et formål.

Tror du kan holde til et langdistanceforhold?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Beck, U., & Beck-Gernsheim, E. (2012). Amor a distancia: nuevas formas de vida en la era global. Grupo Planeta (GBS).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.