Hvorfor du ikke slutter et forhold, der ikke længere fungerer

Det, at tvinge ting er ikke sundt. Hvorfor afslutter folk ikke forhold, der ikke længere fungerer? Læs mere om dette i vores artikel!
Hvorfor du ikke slutter et forhold, der ikke længere fungerer

Sidste ændring: 01 december, 2018

Når det ser ud som om et forhold er kommet til en afslutning, virker et brud til at være den mest logiske og korrekte beslutning. Så hvorfor afslutter folk ikke bare deres forhold, når de er ulykkelige? Hvad får os til at holde fast i et forhold, der ikke længere fungerer?

Du har prøvet alt, men intet er det samme, og det virker som om det aldrig bliver det samme. Men du giver bare ikke op.

Mange gange kan vi ikke træffe den vanskelige beslutning om officielt at afslutte et forhold, der er stort set er overstået. Det er endnu sværere, når du har været i forholdet i lang tid, og du begge har følt ægte kærlighed.

At sige farvel og bevæge sig videre er den sundeste ting at gøre. Imidlertid forsøger vi undertiden at overbevise os selv om, at vi vil ordne alt. Vi forsøger også at lære at leve med de problemer, der ikke eksisterede i begyndelsen af ​​forholdet.

Mange gange kan vi ikke afslutte et forhold, der ikke længere fungerer. Læs videre for at finde ud af hvorfor.

Årsager til, at folk ikke afslutter forhold, der ikke længere fungerer

et forhold, der ikke længere fungerer

Mange mennesker omkring os kan måske også se, at det er på tide at afslutte forholdet og fortsætte. Det er dog ikke en nem beslutning. Hvorfor slår vi ikke op, i et forhold, der ikke længere fungerer? Der er flere grunde:

I et ødelagt forhold, kan det være svært at skelne mellem behovet for at afbryde det, og at forsøge at rette op på det.

Mange mennesker afslutter ikke forhold af flere grunde. Disse omfatter:

 • Frygten for tab og den tristhed, det kan forårsage.
 • En frygt overfor konfrontation.
 • Frygt for det ukendte.
 • Børn er involveret.
 • Frygten for at blive dømt af andre.
 • En følelse af at miste alt, der blev investeret.
 • Skyld fordi du mislykkedes.
 • Manglende selvværd og frygt for ensomhed.

Alle brud indebærer et tab, og det er ubestrideligt, at de også indebærer smerte. Dette skyldes erkendelsen af, at vi må gå hver vores vej. En af vores største årsager til frygt er at tage risici, fordi vi har fulgt en bestemt rutine i lang tid, og at afslutte det er svært.

Nogle gange forbliver vi i relationer på grund af selvværdsproblemer.

“Jeg er ligeglad, hvis han ikke elsker mig, jeg elsker ham, og han vil blive forelsket i mig en dag” kan ofte være en tankegang. Håbet om, at ting kan ændre sig, kan endda få folk til at udvikle planer om at vinde deres partner tilbage. Disse planer afslører en alvorlig mangel på selvværd.

Aversion mod det at miste

Psykolog og Nobelprisvinder Daniel Kahneman etablerede et koncept, der forklarer hvorfor vi ikke afslutter forhold, der ikke længere fungerer.

Det er “en aversion mod det, at miste”, eller et problem med at give slip på enhver investering vi har gjort i forholdet. Den tilbagevendende tro på, at vi har investeret så meget i forholdet, gør det svært for os at give op.

Vores sociale miljø er også en faktor. Folk er virkelig bekymrede for, hvad andre vil sige om dem. Vi er ikke kun bange for at fejle. Vi er også bange for, at andre ser os mislykkes. At opretholde facaden af ​​et lykkeligt og perfekt liv lammer os nogle gange.

En anden normal faktor er børn. Parret tror måske, at de vil skade deres børn, hvis de slår op. Denne faktor kan gøre, at sexløse ægteskaber består, men skaber fjendtlige miljøer, der ironisk set ikke er gode for børn.

To personer i et ulykkeligt forhold.

Tegn på, at det er er ovre

Et forhold er ovre når en eller begge jer mister motivationen for at blive sammen. Selvom vi måske har vores tvivl, er der ubestridelige tegn på, at dit forhold er overstået.

 • Sexlivet er ikke tilfredsstillende, eller du har slet ikke sex.
 • Der er ingen kommunikation i forholdet.
 • Forholdet er et fjendtligt miljø.
 • Der er mistillid.
 • Der er mangel på interesse.

Vi fortjener alle at være glade, og disse tegn viser, at vi ikke er det, og at noget skal ændres. Du bør se et afsluttet forhold som en mulighed for at lære at være alene.

Der er tidspunkter, hvor vores indre stemmer fortæller os, det er på tide at sætte en stopper for noget. Hvis det er tilfældet, skal du give slip, tilgive om nødvendigt, og fortsætte. Hvis du ikke ved, hvordan du håndterer denne situation, er det bedste, du kan gøre, at bede om hjælp.

Hvorfor forbliver ulykkelige par sammen? Hvorfor afslutter vi ikke forhold, der ikke længere fungerer?

De gør det på grund af vaner, på grund af frygt for tab, på grund af deres sociale miljø … der er endeløse grunde til, at folk ikke afslutter forhold, der ikke længere fungerer, når de egentlig burde.

Du kan forsøge at dække over dine problemer, som om der ikke var betydningsfulde. Men at lukke dette kapitel i dit liv er det sundeste, du kan gøre. Det er ikke særlig romantisk, men nogle gange er det bedre at lytte til vores hjerner end vores hjerter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.