7 ting laurbærblade er gode for

Laurbærblade er en kilde til mange gode næringsstoffer. Men husk at bruge bruge tørrede blade, da friske blade kan være giftige.
7 ting laurbærblade er gode for
Cesar Paul González

Bedømt og godkendt af biolog Cesar Paul González.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Laurbærblade (eller Laurus nobilis) er en plante, der kan bruges som krydderi, og som giver ekstra smag til kød, supper og simreretter. Laurbærblade er gode for dig på flere forskellige måder.

Du har måske allerede laurbærblade derhjemme i skabet. Så er det bare med at få dem brugt, for her er nogle af de ting, laurbærblade er gode for:

1. Laurbærblade kan virke afslappende

Laurbærblade kan bruges i røgelse. Laurbærrøgelse giver en aroma, som er afslappende for både krop og sind.

Vær dog forsigtig med at bruge røgelse ofte, for det er usundt for lungerne at indånde røg – lige meget hvilken duft, den har.

Prøv laurbærrøgelse som en måde at slappe af på i ny og næ, efter en særligt stressende dag, eller når du vil forkæle dig selv.

LÆS OGSÅ denne artikel efter “7 ting laurbærblade er gode for”:

Hvad er generaliseret angst?

2. Laurbærblade er mildt antiseptiske

Person med ondt i ryggen

Laurbærblade indeholder eugenol – en forbindelse, der virker mildt antiseptisk og smertelindrende.

Selvom laurbærblade ikke kan bruges som antibiotikum i sig selv, så bruges eugenol ofte i kommerciel medicin. For eksempel bruges det sammen med zinkoxid af tandlægen til fyldninger og cemementer.

3. De styrker immunforsvaret

Laurbærblade indeholder vigtige vitaminer, mineraler og antioxidanter, som din krop har brug for. Når din krop fungerer optimalt, styrkes immunforsvaret på samme tid.

Du kan bruge laurbærblade i din madlavning sammen med andre sunde madvarer for at styrke din krop indefra.

4. Laurbærblade kan muligvis hjælpe diabetikere

Blodtest paa fingeren

Laurbærblade kan ifølge forskningsresultater fra USA muligvis forebygge og lindre type 2 diabetes.

Forskerne gav en gruppe diabetikere laurbærbladekapsler i en periode på 30 dage. Undersøgelsen viste, at diabetikernes serumglukose og kolesterol var lavere efter de 30 dage end hos kontrolgruppen.

LÆS OGSÅ denne artikel efter 7 ting laurbærblade er gode for”:

7 naturmidler, der kan lindre type 2 diabetes

5. Laurbærblade er gode for åndedrætssystemet

Lungerne

Varme dampe virker slimløsende og lindrende på tilstoppede luftveje. Prøv at lægge et par laurbærblade i en skål kogende vand, og træk vejret i dampene.

Mange føler, at laurbærbladedampene giver ekstra lindring, og at slimen løsnes hurtigere, end hvis man bare brugte et normalt dampbad.

Sådan laver du din egen laurbærolie

Ingredienser

Redskaber

  • 1 lufttæt glaskrukke, der kan indeholde 200 ml

Fremgangsmåde

Det kan du bruge laurbærolie til

Brug laurbærolie som fugtighedscreme

Laurbærolie kan fungere som en sund og naturlig fugtighedscreme. Den er rig på vitaminer, mineraler og antioxidanter – perfekt for at give din hud den pleje, den har brug for.

Derudover har den antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaber. Derfor er det perfekt, hvis du vil holde din hud ren og modvirke de frie radikaler.

Lav et dampbad med laurbærblade

Kvinde har feber - laurbaerblade er gode

Intet er mere tiltrængt end et varmt dampbad, hvis næsen og svælget er stoppet.

Som vi skrev tidligere, kan du bruge laurbærblade i dit dampbad for at løsne slimen, når du er forkølet. Du kan også smøre laurbærbladeolie på dit bryst – det har ifølge folkemunde lidt den samme lindrende virkning.

Laurbærblade virker muskelafslappende

Laurbærblade virker efter sigende muskelafslappende, selvom det dog ikke er blevet videnskabeligt bevist.

Laurbærblade kan bruges til mange andre ting end som krydderi. Så hvis du har nogle laurbærblade derhjemme, så husk at bruge dem i madlavningen, eller lav et dejligt lindrende dampbad med dem, næste gang du er syg.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.