Mandelolie til hud og hår - prøv det!

Vidste du at mandelolie kan hjælpe med at få håret til at skinne? Det forbedrer også hovedbundens helbred og bekæmper skæl.
Mandelolie til hud og hår - prøv det!

Sidste ændring: 07 oktober, 2018

Mandelolie er et ekstrakt af nødden fra mandeltræet. Når mandlen koldpresses, afgiver den det ekstrakt, der kaldes mandelolie, hvilket giver os utallige gode fordele, både i forhold til sundhed og skønhed. Læs med i denne artikel for at lære om nogle af de ting, du ikke vidste, du kunne bruge mandelolie til. F.eks. kan du bruge mandelolie til hud og hår.

Mandelolie er lavet af monoumættet fedt, oliesyre og linolsyrer, som omega-3 og omega-6. Det er næsten gennemsigtigt med et hint af gult eller guld og det har ikke en stærk lugt; faktisk er den nærmest sødlig. Mandelolie kan bruges som massageolie eller bare til at smøre på huden, men vi anbefaler ikke at drikke det, selv om nogle mennesker tager det i brug for at bekæmpe forstoppelse.

Hvad kan mandelolie bruges til?

Som nævnt ovenfor, kan mandeololie bruges udvendigt på kroppen, men bør ikke indtages, medmindre andet er nævnt. Derfor bør man være opmærksom på hvilken slags mandelolie, man køber. Især når man vil bruge mandelolie til hud og hår.

Mandelolie bruges mest i kosmetik, skønhedspleje og til andre æstetiske formål, men det kan også bruges til at forbedre visse hudproblemer, såsom eksem eller akne. Mandelolie står på ingredienslisten i mange skønhedsprodukter, inklusiv cremer og hårplejeprodukter.

Du kan med stor virkning bruge mandelolie til hud og hår

Hvis man bruger mandelolie til massage, er det fantastisk til at hjælpe mod angst, dårlige nerver eller stress. Hvis man bruger den for dens fugtgivende egenskaber, er den fantastisk til mindre hudproblemer såsom tør hud og herpes.

Mandelolie reducerer kløe ved at beskytte huden og gøre den mere glat. Det kan også bruges til at behandle psoriasis og eksem, og lindrer kløe hvis man har udslæt på huden, reducerer smerte,  blødgør opsvulmede områder og lindrer irritation.

Lad os snakke lidt om hvordan mandelolie til hud og hår virker!

Flere fordele ved mandelolie til hud og hår

Det er godt for håret

Mandelolie er fantastisk til dem, der ofte har tørt hår, fordi det kan gøre håret mere skinnende med det samme. Det hjælper også med at forebygge skaldethed på grund af dets høje indhold af oliefedtsyrer. Derudover, med sit høje indhold af vitamin E, hjælper det også med at forbedre hovedbundens helbred, hvilket gør mandelolie særlig anbefalelsesværdigt for folk som lider af skæl eller skæleksem (seborroisk dermatitis). For at nyde godt af fordelene ved mandelolie, skal man bare dryppe et par dråber ud i håndfladen efter et bad og massere det ind i håret begyndende fra spidserne og op til hårbunden. En anden mulighed er at bruge det som et alternativ til balsam og lade det sidde et par minutter inden man renser det ud med lunkent vand.

Det er godt for huden

Som tidligere nævnt er mandelolie super godt til at behandle forskellige hudproblemer, især tør hud, eksem og acne. Dette er fordi mandelolie indeholder mange gode fedtsyrer, som er perfekte til at give huden fugt.

Mandelolie kan også forbedre blodcirkulationen i huden (hvis det påsmøres i cirkulære bevagelser), hvilket vil give lækker, blød, ung og skinnende hud. Grundet dets indhold af vitamin E, er mandelolie også en fantastisk antioxidant som forbedrer hudens generelle udseende.

Den perfekte maske til at beskytte huden laves af to spiseskefulde mandelolie to spiseskefulde sojabønneolie, en spiseskefuld ølgær, tre spiseskefulde havregryn og varmt vand. Bland de første tre ingredienser sammen og tilføj derefter lidt af havregrynet for at lave en ensartet masse. Tilføj derefter det varme vand og påfør masken på ansigtet. Lad masken sidde i 30 minutter og vask den derefter af med varmt vand.

hair-oil

Fjerner strækmærker

En af de mest normale hudproblemer hos kvinder er strækmærker, som kan fremkomme efter en fødsel, hvis man taber sig meget. Mandelolie er et super godt hjemmelavet middel mod strækmærker, fordi det hjælper med at forny og forynge huden, så den bliver blødere og får godt med fugt. Dette sker på grund af mandelolies indhold af fedtsyrer og vitamin E. Derudover kan mandelolie reducerer ansigts- og halsrynker markant, og hvis man bruger det fra en tidlig alder, kan det endda reducere mimikrynker.

For at maksimere effekten af mandelolie, kan man blande en spiseskefuld af olien med en kapsel med vitamin E (sælges i helsekostbutikker) og påføre det på tør, ren hud med cirkulære bevægelser en gang om dagen. En glimrende mulighed hvis man vil af med eller forebygge rynker, er at anvende en dråbe mandelolie omkring øjnene, på panden eller et andet sted på huden hvor man gerne vil af med sine rynker og blidt massere olien ind i huden. Dette bør gøres to gange om dagen, om morgenen og om  aftenen.

Behandler acne

Hvis man lider af acne, hudorme eller fedtet hud, kan man bruge mandelolie til at forbedre hudens udseende. Selv om denne olie indeholder en relativ stor mængde fedtsyrer, indeholder det også andre komponenter og næringsstoffer. Disse er gode for huden i ansigtet, på skuldrene, ryggen og brystet. Man kan lave en maske med 30 ml. mandelolie, en æggeblomme og et æble.

Det er virkelig nemt at lave: Skræl æblet, tag kernen ud og blend æblekødet. Tilsæt æggeblomme og mandelolie og rør godt rundt, indtil du får en pasta. Påfør masken på ansigtet eller andre områder med acne og lad den sidde i 30 minutter. Når tiden er gået, skylles området med koldt vand for at rense masken af, og derefter bør man anvende en oliefri fugtighedscreme.

Er du klar til at bruge mandelolie til hud og hår?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.