7 naturmidler, der kan lindre type 2 diabetes

Vidste du, at der er nogle naturlige urter, der kan hjælpe med at behandle Type 2 Diabetes? Disse urter kan hjælpe med at stabilisere dit blodsukker og forbedre type 2-diabetes, men brug dem aldrig til at erstatte den behandling, som lægen har ordineret.
7 naturmidler, der kan lindre type 2 diabetes
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Type 2 diabetes er den mest almindelige type diabetes. Heldigvis kan vi lindre type 2 diabetes gennem vores kost og livsstilsvaner. Denne sygdom kommer sammen med forhøjede blodsukkerniveauer, når din krop ikke producerer tilstrækkeligt insulin eller når insulinen bliver forkert behandlet af din krop. Dette tilbageholder glukosen i dit blod i stedet for at forbrænde det som energi.

For at forhindre denne type diabetes anbefales det at motionere og spise en sund kost. Men hvis du vil gå skridtet videre, bør du lære om visse urter, der kan hjælpe dig med at behandle type 2 diabetes.

Bare husk, at ingen af disse urter kan gøre det ud for lægebehandling. Det handler om at give din krop lidt ekstra hjælp, uden at ignorere lægehjælp.

1. Gurkemeje kan lindre type 2 diabetes

Gurkemeje kan lindre type 2 diabetes.

Den første urt vi vil fortælle om, der kan hjælpe dig med at behandle type 2-diabetes er gurkemeje. I ayurvedisk medicin er den værdsat for sine mange sundhedsmæssige fordele.

Fordi det er et anti-inflammatorisk middel, anbefales gurkemeje til leddegigt og hjertekar-sygdomme.

Takket være dets aktive forbindelse, curcumin, hjælper det med at sænke blodsukkerniveauet.

Alt du skal gøre er at forbruge en smule gurkemeje hver dag for at hjælpe med at sænke glukoseniveauerne og hjælpe med at stoppe fremgangen af ​​diabetes.

Tjek også dette ud:

Fordele ved gurkemeje

2. Sådan kan du lindre type 2 diabetes med ingefær

En anden urt, der kan hjælpe med type 2-diabetes er ingefær. Den er forbundet med evnen til at lindre alt fra forkølelse til fordøjelsesproblemer.

Gennem årene har der også været lavet undersøgelser for at grave dybere ned i denne rods egenskaber, og flere af dem har vist, at det hjælper med at behandle type 2 diabetes.

 • En god måde at drage fordel af ingefær er at tage 1/2 tsk (2 g) pulveriseret ingefær hver dag i 8 uger, på tom mave uden anden mad.
 • Fordi det er en anti-inflammatorisk urt, hjælper den også med at reducere inflammation i din krop, betændelse, som kan føre til øjenproblemer hos mennesker med diabetes.

3. Kanel kan også hjælpe

 

Prøv kanel for at lindre type 2 diabetes.

 

Kanel kan hjælpe med at stabilisere blodsukkerniveauet, fordi det reducerer absorberingen af glukose efter at have spist. Det hjælper også med at sænke kolesterol.

 • Der er to hovedtyper kanel, og Cassia er den mest effektive til at sænke glukose. Vær dog forsigtig, fordi indtagelse af denne sort kan skade din lever over længere tid.
 • For at forhindre disse bivirkninger anbefaler vi, at du bruger Ceylan-sorten, hvis du planlægger at tage det dagligt.
 • Ellers kan du prøve Cassia en eller to gange om ugen.

 

4. Prøv sort karry for at lindre type 2 diabetes

Sort karry er en anden urt, der er god til behandling af type 2 diabetes.

Frøet hjælper med at:

 • Reducere lipider i dit blod.
 • Bekæmpe inflammation og bakterier.
 • Beskytte dit hjerte og din lever.

Når du tager sort karry, kan dit blodsukkerindhold falde med op til 50% (afhængigt af tallene).

 

5. Aloe vera mod diabetes

Aloe vera kan lindre type 2 diabetes.

Denne plante er god for dig på mange måder. Fra beroligelse af solbrændinger, helbredelse af sår og beskyttelse af dit hår mod UV-stråler, til vægttab og behandling af type 2-diabetes.

 • Aloe vera sænker blodsukkerniveauerne.
 • For at få fordelene ved planten anbefales det at få en lille smule frisk aloe vera saft dagligt.
 • Du kan tilføje det til dine smoothies eller lave forfriskende vand af det med agurk og citron.

 

6. Prøv at lindre type 2 diabetes med berberin

Berberin er et ekstrakt fra en plante, der ikke er så kendt, men som kan have bemærkelsesværdige evner til behandling af diabetes, såsom nedsættelse af dine niveauer af lipider og sukkeret i dit blod. Det reducerer også inflammation.

Det skal dog bruges med forsigtighed, fordi det i overdrevne mængder kan have bivirkninger. De to alvorligste er mavesmerter og flatulens.

Hvis du vil bruge denne urt, anbefaler vi at prøve den i en uge for at se, hvordan din krop tolererer den og holde øje med bivirkninger.

7. Blåbær blade til at lindre type 2 diabetes

Vi har tidligere fortalt dig, hvordan spise bær kan hjælpe med at forebygge type 2-diabetes. Men en anden mulighed er at bruge blåbær blade i te form.

Du kan se gode resultater på denne måde, herunder et nedsat blodsukkerniveau efter at have drukket teen og en reduktion af de farlige glukose stigninger.

Ingredienser

 • 1 liter vand
 • 10 blåbær blade

Forberedelse

 • Kog 1 liter vand, og når det når fuld kog, så tilsæt blåbærbladene.
 • Lad sætte sig i 10 minutter og fjern det derefter fra varmen.
 • Efter denne tid kan du nyde det som en te, i en smoothie eller som dit vand i løbet af dagen.
 • Prøv at undgå at tilføje nogen form for sødestof.

Hovedbillederettigheder tilhører wikiHow.com

Det kan interessere dig ...
Kan kanel hjælpe med at kontrollere diabetes?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Kan kanel hjælpe med at kontrollere diabetes?

Selvom kanel kan være et meget effektivt middel til at kontrollere diabetes, bør du følge din læges anvisninger hvis du er under anden medicinsk be...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Dey, L., Attele, A. S., & Yuan, C. S. (2002). Alternative therapies for type 2 diabetes. Alternative Medicine Review.
 • Chuengsamarn, S., Rattanamongkolgul, S., Luechapudiporn, R., Phisalaphong, C., & Jirawatnotai, S. (2012). Curcumin extract for prevention of type 2 diabetes. Diabetes Care. https://doi.org/10.2337/dc12-0116
 • Li, Y., Tran, V. H., Duke, C. C., & Roufogalis, B. D. (2012). Preventive and protective properties of zingiber officinale (Ginger) in diabetes mellitus, diabetic complications, and associated lipid and other metabolic disorders: A brief review. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2012/516870
 • Khan, A., Safdar, M., Ali Khan, M. M., Khattak, K. N., & Anderson, R. A. (2003). Cinnamon Improves Glucose and Lipids of People with Type 2 Diabetes. Diabetes Care. https://doi.org/10.2337/diacare.26.12.3215
 • Leach, M. J., & Kumar, S. (2012). Cinnamon for diabetes mellitus. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://doi.org/10.1002/14651858.CD007170.pub2
 • Tanaka, M., Misawa, E., Ito, Y., Habara, N., Nomaguchi, K., Yamada, M., … Higuchi, R. (2006). Identification of Five Phytosterols from Aloe Vera Gel as Anti-diabetic Compounds. Biological & Pharmaceutical Bulletin. https://doi.org/10.1248/bpb.29.1418
 • Ferlemi, A.-V., & Lamari, F. (2016). Berry Leaves: An Alternative Source of Bioactive Natural Products of Nutritional and Medicinal Value. Antioxidants. https://doi.org/10.3390/antiox5020017

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.