9 løsninger til lindring af overgangsalder symptomer

Ud over at spise godt og inkludere fødevarer, der hjælper dig med at håndtere symptomerne på overgangsalder, kan du også ty til alternative løsninger. Tjek disse 9 naturlige løsninger, der findes til at hjælpe dig med at finde lindring.
9 løsninger til lindring af overgangsalder symptomer

Sidste ændring: 28 november, 2018

Overgangsalder er en væsentlig periode med forandring i en kvindes liv, der kan omfatte forskellige symptomer, herunder:

Symptomer på overgangsalder

 • Hedeture
 • Sved
 • Tørhed
 • Vægtforøgning

Men alle kvinder oplever dette stadium forskelligt.

Her vil vi gerne tilbyde dig 9 naturlige løsninger, der hjælper dig med at lindre overgangsalderen.

1. Naturlige juicer

Naturlige juicer

Udover nogle meget gavnlige kosttilskud til en sund og glad overgangsalder, så er en balanceret kost altid nøglen til et godt helbred.

Derfor er frisk juice fremstillet derhjemme med frugt og grøntsager afgørende for en komplet, naturlig kost.

Friske juicer giver en stor mængde vitaminer og mineraler samt fibre, hvilket er meget godt til at forbedre tarmbevægelsen og som følge heraf den proces, hvor din krop renser sig selv.

På denne måde undgår du akkumulering af toksiner, der forværrer overgangsalderen.

Du kan måske også lide: Sådan opdager du, om din overgangsalder er kommet for tidligt

2. Chia frø

Hvis du lader chia frøene stå i blød natten over, vil du se, hvordan vandet du blødgører dem i bliver til gelatine. Dette sker på grund af dets slimhindeindhold, et stof, der hjælper med at rense tarmene dybt.

Hvis du tager dette middel dagligt, hjælper du med at reducere dit maveområde. Dette er især nyttigt, hvis du får luft i maven eller har forstoppelsesproblemer.

Du kan også tilføje chia frø til smoothies, juice, brød og kiks. Dette er en fantastisk måde at tilføje dem til din kost på uden selv at indse det, og dermed gradvist reducere din oppustethed.

3. Hvidløg

Hvidloeg

Hvis du vil forbedre din overordnede sundhed og forhindre overgangsalder symptomer, kan du drage fordel af hvidløg, en medicinsk mad, der renser din krop og forbedrer blodcirkulationen.

Hvidløg kan nydes rå, på toast eller tilføjes til en hjemmelavet grøntsagssaft.

Der er også hvidløgsoliekapsler til mennesker, der ikke kan lide lugten.

4. Bælgplanter

Bælgplanter er en meget gavnlig fødevare til overgangsalderen af ​​to grunde:

 • For det første er de rige på vegetabilsk protein og fiber, og de forbedrer derfor tarmfunktionen og hjælper med at tabe fedt, der akkumuleres omkring din midte.
 • For det andet er de rige på fytoøstrogen eller plantebaseret østrogen, som hjælper med at regulere hormon ubalancer, der opstår i løbet af denne tid og forårsager disse generende symptomer.

5. Ginseng

Ginseng er en lægeplante, der er meget god til at behandle depression og tristhed, der ofte ses i denne tid med forandringer.

Det anbefales dog ikke i tilfælde af med angst eller arteriel hypertension, da det stimulerer din krop.

Du kan udføre en behandling i 10 dage og derefter hvile resten af ​​måneden. Du vil se en betydelig forbedring i dit humør.

6. Maca

Maca er en knold fra de Andinske lande, der hjælper dig med at regulere hormonelle ubalancer naturligt uden bivirkninger.

Derudover er det en fremragende mad for din hud og dit hår, såvel som en meget effektiv afrodisiakum for både mænd og kvinder.

7. Øl gær

Øl gær er et velkendt supplement til behandling af hud-, hår- og negleproblemer.

På samme måde, takket være dets høje indhold af vitaminer og mineraler, anbefales det også til at forbedre overgangsalder symptomer, give dig energi og regulere dit nervesystem.

8. Salvie æterisk olie

Salvie olie

Æteriske olier er en meget effektiv ressource til at balancere din krop og dit sind.

Når det kommer til overgangsalderen, er en af de mest gavnlige olier salvie, som behandler tristhed, irritabilitet, væskeretention og arteriel hypertension.

Du kan tage en dråbe af denne æteriske olie hver dag i to uger, eller alternativt anvende den på dine templer og håndled.

9. Bach blomstermiddel til overgangsalderen

Bach blomstermidler er blomster essenser, der behandler fysiske og følelsesmæssige lidelser. Det bedste under overgangsalderen er:

 • Valnød og kaprifol (for at hjælpe dig med at tilpasse dig selv til forandringen)
 • Vild rose (for at give dig energi og vitalitet)
 • Ensian (til behandling mod depression)

En professionel terapeut hjælper dig med at finde en personlig recept til dit særlige tilfælde.

Giv disse gode naturlige midler et forsøg!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Canto de Cetina, T. E., y Polanco-Reyes, L. (1996). Climaterio y menopausia. Las consecuencias biológicas y clínicas del fallo ovárico. México: Universidad Autónoma de Yucatán.

 • Chedraui, P.; Pérez-López, F. R.; Mendoza, M.; Morales, B.; Martínez, M. A.; Salinas, A. M., and Hidalgo, L. (2010). “Severe menopausal symptoms in middle-aged women are associated to female and male factors”, Arch Gynecol Obstet, 281 (5): 879-885.

 • Pérez-López, F. R.; Chedraui, P.; Haya, J., and Cuadros, J. L. (2009). “Effects of the Mediterranean diet on longevity and age-related morbid conditions”, Maturitas, 64 (2): 67-79.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.