Vink farvel til løs hud på arme og ben!

Vink farvel til løs hud på arme og ben!

Sidste ændring: 30 september, 2018

Løs hud er uden tvivl en kvindes – og nogle mænds – værste mareridt. Det sker for de fleste, når de bliver ældre, men der er faktisk også mange unge, der har løs hud på arme og ben. Men det er ikke kun arme og ben, men også nakken, øjenlåg og mundvigerne er de områder på kroppen, som mest almindeligt er forbundet med løs og slap hud. Denne artikel giver dig nogle gode råd til, hvordan du effektivt vinker farvel til den løse hud på dine arme og ben!

Løs hud på arme og ben skyldes i bund og grund manglende træning. Den manglende muskelmasse kan gøre huden slap nogle steder. Hvis din hud hænger, kan du derfor for det meste træne den stram igen ved hjælp af nogle øvelser. Det er dog vigtigt at huske på, at hudens elasticitet kun genopbygges langsomt, så du skal være klar på at give den ekstra gas og være konsekvent. Derudover kan det være en god ide at:

 • Undgå diæter der fremmer et hurtigt vægttab. Når man mister det fedt, der understøtter huden, for hurtigt, så vil løs hud på arme og ben fremstå mere markant.
 • Undgå langvarig eksponering af solens stråler. De frie radikaler i solens stråler beskadiger læderhudets fibre.
 • Undgå rygning.
 • Opretholde en sund kost, med masser af fibre uden alt for mange dårlige fedtstoffer.
 • Gøre det til en rutine at motionere mindst tre gange om ugen i mindst en time for hver træningssession. Suppler dette med svømning, vandreture, cykling eller en gåtur to gange om ugen.
 • Drikke masser af vand.
Kvinde med loes hud paa armen

 

Naturlægemidler, der kan hjælpe dig med at vinke farvel til løs hud på arme og ben

 • Klem gelen ud fra en aloe vera stilk og gnid det forsigtigt i en cirkulær bevægelse over det slappe område. Gentag mindst en gang om ugen.
 • Tag indmaden fra to figner og bland det grundigt med saften fra en citron. Smør cremen på din slappe hud om aftenen før sengetid. Lad den sidde i 20 minutter, og skyl herefter med koldt vand.
 • Bland en spiseskefuld honning med en æggehvide. Påfør i cirkulære bevægelser på arme og ben. Lad det sidde i 20 minutter, før du skyller det af med koldt vand.
 • Bland en halv kop æblejuice og saften fra ​​en halv melon. Masser det forsigtigt på den løse hud. Gentag to gange om ugen for at opnå de bedste resultater.
Laes her hvordan du kan slippe af med løs hud på ingen tid. Bare se her!

 

 • Skær en lille melon i små stykker, og læg den i en blender. Tilføj en halv kop vand og saften fra en citron og blend godt. Opblød et gazebind i blandingen og læg det på huden.
 • Mal to spiseskefulde hørfrø i en morder, og bland det sammen med fire spiseskefulde varmt vand. Tilsæt to dråber æterisk olie af cypres og spred blandingen ud på en klud. Fold kluden på midten og læg den på huden. Pak det ind med plastik for at gøre processen enklere og mindre rodet. Gentag to gange om ugen.
 • Søb en håndfuld kombu tang i et glas vand i tre timer. Massér det på benene i blide, cirkulære bevægelser.

Sådan træner du armene

Du kan stramme den ekstra hud på armene op ved hjælp af nogle enkle øvelser. Du kan lave de her øvelser derhjemme på stuegulvet, så du behøver ikke at tilmelde dig et fitnesscenter for at komme i gang:

 • Tag armbøjninger på gulvet, så dine arme støtter din kropsvægt. Hvis du aldrig har taget armbøjninger før, eller er ude af form, kan du bøje dine knæ og hvile dem på gulvet, hvilket giver dig yderligere stabilitet og støtte. Dette vil gøre det lettere for dig at lave armbøjningerne uden at din ryg bliver overbelastet.
Armboejning oevelse til at komme af med loes hud

 

 • Fyld en tom sodavands- eller vandflaske med sten, sand, vand, eller hvad du lige har ved hånden, for at afmåle en bestemt vægt eller, hvis det er muligt, kan du købe et sæt håndvægte. I en position stående med benene lidt fra hinanden, løfter du vægten med venstre hånd, så den er lige over dit hoved. Støt din albue med højre hånd og hæv og sænk vægten bag dig. Stræk din arm uden at røre dit hoved. Gentag dette ti gange og skift side, så du sammenlagt udfører to sæt af ti gentagelser på hver side.
 • I en position stående med benene spredt fra hinanden, placerer du en skumgummibold mellem din højre hånd og ved siden af det samme ben. Tryk bolden med håndfladen så hårdt som du kan. Gentag dette tyve gange i alt og skift side.

Sådan træner du benene

Ligesom med armene, kan det tage lidt tid at træne den løse hud på benene væk. Men det kan lade sig gøre! Cykling, løb, gåture, eller noget så simpelt som at tage trappen i stedet for elevatoren er alle gode måder at tone og styrke benene. Hold dig til en rutine, hvor du motionerer fire dage om ugen i en time for hver træningssession.

En anden fantastisk måde hvorpå du kan opstramme og tone dine ben og lår, er at lave squats med ryggen mod muren, hvor du blot hæver og sænker din krop ved at bøje knæene. Du kan også udføre lunges med håndvægte. Udfør øvelserne i fire sæt med tolv gentagelser.

Hvad venter du på? Brug vores tips til at komme af med løs hud på arme og ben!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.