5 hjemmelavede løsninger til at bekæmpe lus

Lus er et ubehagelig, lille dyr, der lever af menneskeblod for at overleve. Og så foretrækker de næsten altid at angribe børn.
5 hjemmelavede løsninger til at bekæmpe lus

Sidste ændring: 26 august, 2022

Lus trives almindeligvis i overbefolkede miljøer med dårlig hygiejnisk praksis. De er i stand til at springe fra den ene person til den næste ved direkte kontakt. Men sandheden er, at alle har risiko for at få lus i deres hjem. Fordi lusene ikke diskriminerer og kan vælge enhver person til at skabe sig et godt levested. I dagens indlæg får du 5 hjemmelavede løsninger til at bekæmpe lus.

Lus er ikke en stor trussel mod de mennesker, de påvirker, men de er meget ubehagelige og kan give ubehag samt ekstrem kløe, irritation, og endda bakterieinfektioner. Heldigvis er der en stor mængde hjemmelavede løsninger til at bekæmpe lus og forhindrer dem i at sprede sig til andre mennesker.

5 hjemmelavede løsninger til at bekæmpe lus

Hjemmelavede løsninger har tendens til at være det bedste alternativ til at komme af med lus, fordi de ikke har bivirkninger og er helt sikre. Det er rigtigt, at der findes mange luseshampoer, men disse produkter har det med at indeholde giftige ingredienser, som kan påvirke dit helbred eller forårsage hudirritation. Faktisk advarer de fleste produkter om, at de ikke bør anvendes i længere tid, fordi de kan have bivirkninger.

Det er en sund og effektiv løsning at komme af med lus med hjemmelavede løsninger, da det kan gøre det lettere at fjerne de irriterende kræ. Selvom du måske vil være nødt til at være mere vedholdende, når du anvender det. Resultaterne vil blive fantastiske og du behøver ikke at bekymre dig om dette problem igen.

Mayonnaise og eddike

Mayonnaise og eddike

Mayonnaise  og   vineddike   er to allierede til at slippe af med lus og lopperDenne behandling er virkelig speciel, fordi den, udover at hjælpe dig med at slippe af med dette irriterende angreb, også vil hjælpe med at give dit hår glans og fugt.

Sådan gør du:

Bland mayonnaise og vineddike i forholdet 2:1 i en beholder og tilsæt et par dråber æterisk tea tree-olie. Rør alle ingredienserne godt sammen og smør pastaen i hele dit hår og hovedbund. Lad det sidde i et par timer og skyl dit hår med varmt vand. Red dit hår igennem med en lusekam.

Eukalyptus-te

Lugten af eukalyptus kan være meget irriterende for lus og det vil have en meget kraftig  virkning, når det kommer i direkte kontakt med dem.

Sådan gør du:

Kog en god mængde vand, tilsæt eukalyptusblade, og lad det stå i 15 minutter. Kom derefter denne urtete i dit hår og hovedbund og fjern lusene med en kam.

Æblecidereddike

Aeblecidereddike

Dette let anskaffelige produktet gør en kraftig indsats for at sætte en stopper for de irriterende lusHusk, at hvis der er for mange lus, eller hvis de er meget store, kan det ikke have en 100% effekt. Dog kan dens anvendelse reducere dem betydeligt.

Sådan gør du:

Bland varmt vand og æblecidereddike lige meget af hvert og kom det i tørt hår.

Olieblanding

En blanding af æteriske olier kan være godt for at slippe af med lus, fordi det hjælper med at gøre dem glatte, mens det samtidigt nærer  håret. Du kan blande kokos-, jasmin-, anis-, geranium- eller andre olier. Derefter skal du smøre det i hele dit hår og hovedbund. Lad det sidde i mindst 30 minutter og se, hvor meget lettere det bliver, at fjerne lusene ved hjælp af en kam.

Rosmarinte

rosmarinte

Rosmarin, en af de bedste urter for dit hår, fordi det renser i dybden, styrker det og stimulerer dets vækst. Denne plante er også en af de fantastiske hjemmelavede løsninger til at bekæmpe lus, fordi den har en stærk virkning imod dem.

Sådan gør du:

Lav en rosmarin-te med kogende vand og nogle af dens tørrede blade. Når dette er koldt, smøres det i hele dit hår og hovedbund. Ligesom i ovennævnte tilfælde, er det bedst at bruge en lusekam eller kam med tynde tænder til at lette fjernelsen af ​​disse lus og æg.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Toloza, A. C., Lucía, A., Zerba, E., Masuh, H., & Picollo, M. I. (2010). Eucalyptus essential oil toxicity against permethrin-resistant Pediculus humanus capitis (Phthiraptera: Pediculidae). Parasitology Research. https://doi.org/10.1007/s00436-009-1676-6

  • Priestley, C. M., Burgess, I. F., & Williamson, E. M. (2006). Lethality of essential oil constituents towards the human louse, Pediculus humanus, and its eggs. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2006.04.005

  • Veal, L. (1996). The potential effectiveness of essential oils as a treatment for headlice, Pediculus humanus capitis. Complementary Therapies in Nursing & Midwifery. https://doi.org/10.1016/S1353-6117(96)80083-7


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.