Slip af med lus på den naturlige måde

Der er masser af forskellige naturlige tricks, som du kan bruge, til at slippe af med lus på en naturlig måde, og blive fri for dem for altid. De kan endda blive genanvendt så mange gange, som det er nødvendigt, uden risikoen for at forårsage irritation.
Slip af med lus på den naturlige måde

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Desværre kan lus være irriterende, når de kommer i kontakt med dig eller dine børn. De små dyr er trods alt i stand til at formere sig nemt. Slip af med lus her i artiklen.

Lus af denne type påvirker kun mennesker. Selvom de kan være ekstremt generende (og forårsage en masse irritation og skam), er de ikke forbundet med nogle alvorlige helbredsmæssige problemer.

Selvom de ikke er farlige, tvivler vi dog stærkt på, at nogle blot vil gå og vente samt håbe på, at disse små dyr finder et nyt hjem.

Lus vil ikke forsvinde på magisk vis. Faktisk vil den eneste måde til at slippe øjeblikkeligt af med dem på være at klippe alt dit hår af!

Men eftersom vi ved, at du måske er glad for dit hår og måske ikke ønsker at foretage dig noget så drastisk, så vil vi vise dig nogle naturlige metoder til at hjælpe med at slippe af med lus.

Anvend mayonnaise til at slippe af med lus

Mayonaise

At dække alt dit hår med mayonnaise er måske den mest effektive naturlige måde til at bekæmpe lus på. Det skyldes, at det takket være dets konsistens er et kraftfuldt værktøj, som kan hjælpe med at kvæle de små irriterende skabninger.

Hvis mayonnaisen ikke slår alle lus ihjel ved at kvæle dem, vil dem, der overlever første anvendelse ende med at blive fortumlede og fanget i saucen. De overlevende kan man fjerne ved at bruge en fin kam – så simpelt er det!

Derefter skal man være sikker på, man vasker sit hår grundigt. Vi anbefaler gentagende behandlinger en gang om ugen for at få de bedste resultater.

En skøn bivirkning er, at denne behandling vil efterlade dit hår skinnende og sundt takket være egenskaberne i mayonnaise.

Slip af med lus med olivenolie

Olivenolie har en tyk konsistens, som ligesom mayonnaise hjælper med at udrydde lus ved at kvæle dem.

 • For at anvende denne metode skal man blot tage en god mængde olivenolie og komme det direkte i ens hår.
 • Hvis man har meget langt hår, kan man tage sektioner og komme olien i lidt ad gangen, indtil det dækker alt håret.
 • Derefter dækker man håret med en badehætte eller et håndkæde og lader olivenolien sidde hele natten for at kunne udføre mirakler.
 • Om morgenen tager man hætten eller håndklædet af håret og fjerner lusene ved at bruge en fin kam. Derefter vasker man blot håret som normalt.

Slip af med lus med hvidløg

Denne metode er meget anderledes og afhænger ikke at fedtede eller tyktflydende ingredienser til at fjerne lus ved kvælning. Det er en glimrende teknik – så længe du ikke er følsom overfor duften af hvidløg!

Du skal bruge mellem 10 og 20 fed hvidløg, alt afhængig af længden på dit hår.

 • Pil og mos hvidløgsfedene, indtil du får en jævn pasta.
 • Derefter kommer du blot pastaen direkte i dit hår.
 • Lad det sidde og virke i mellem 40 minutter og en time.
 • Derefter vasker du blot håret ved at anvende din sædvanlige shampoo.

Du skal ikke tænke for meget over den stærke duft – det vil forsvinde ved hjælp af shampoo.

Slip af med lus med salt

Salt

Som du sikkert allerede ved, er salt et af de mest naturlige ingredienser, når det kommer til at komme af med uønskede småkravl.

Når det kombineres med eddike, giver det en fremragende blanding, som vil hjælpe dig med at fjerne de ulækre lus for altid, så du kan lægge det irriterende problem bag dig.

Ingredienser

 • 100 gram salt
 • 125 ml eddike

Fremrangsmåde

 • Bland salt i eddiken, indtil det er blandet godt.
 • Derefter kommes det i håret, indtil alt dit hår er dækket.
 • Dæk det med en badehætte og lad det virke natten over.
 • Den næste dag vasker du dit hår som normalt og tjekker, at lusene er væk.

Når du anvender denne behandling, skal du være meget forsigtig med, at det ikke kommer i dine øjne. Disse to ingredienser, når de er blandet sammen, kan trods alt forårsage seriøse problemer for ens syn.

Anvend vaseline

Vaseline

Det er endnu en metode til at bekæmpe lus, der anvender en fedtet ingrediens.

 • Kom en god mængde vaseline i dit hår.
 • Derefter dækker du det med en badehætte og lader det virke natten over.
 • Den efterfølgende morgen fjernes vaseline ved hjælp af noget babyolie, hvorefter du skyller grundigt med vand og derefter anvender en fin kam.

Hav i baghovedet, at vaseline har en ekstremt tyk konsistens. Det kan endda ende med at tilstoppe porerne i din hud. Af den årsag er det bedst at undgå at komme store mængder direkte på din hud, men at fokusere på at komme det direkte i håret i stedet for.

Derudover bør man være sikker på, man ikke anvender denne behandling mere end tre dage i træk.

Slip af med lus med te træ olie

Te trae olie

Hvis det, du leder efter, er en naturlig – men lidt mindre drastisk – metode til at slippe af med lus, som vil give dig gode resultater, så vær sikker på, du prøver denne olie. Den er stærkt anbefalet takket være dens stærke insektafvisende egenskaber.

Derudover er det en form for mildere løsning end salt, vaseline og hvidløg.

 • Anvend blot den mængde te træ olie, som du har brug for, og brug ikke for meget. Vær dog sikker på, at alt dit hår er godt dækket.
 • For at undgå ubehag, kan du dække dit hoved med en badehætte eller håndklæde og lade te træ olien sidde og virke natten over.
 • Den næste dag børster du dit hår grundigt igennem og skyller det grundigt med vand. Gentag denne proces hver aften i en uge.

Slip med lus naturligt

Vi ved, at der også er en lang række kommercielle produkter derude, der er lavet til at slippe af med lus. Problemet er dog, at nogle af de kemikalier, de anvender, også kan være meget skadelige.

 • Vi anbefaler, at du vælger en behandling blandt en af de ovenstående – vælg hvilken som helst, der interesserer dig. Selve blandingen med salt og eddike er mindre skadelig end de kommercielle muligheder, der er tilgængelige.
 • Du kan også prøve disse behandlinger så mange gange du mener, det er nødvendigt for at komme af med problemet.
 • Hvis lus stadig er tilstedeværende blandt personerne omkring dig, anbefaler vi, at du fortsætter med at anvende din valgte behandling i nogle dage.
 • Til sidst må du ikke glemme, at du også kan prøve forskellige metoder, og skifte mellem dem for at få de bedste resultater.

Slip af med lus, prøv disse naturlige løsninger.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.