7 naturlige måder at bekæmpe hudsygdommen psoriasis

Personer, der har haft mulighed for at svømme i havet, har bemærket, at havvand hjælper med at bekæmpe psoriasis og gør deres hud og hår sundt.
7 naturlige måder at bekæmpe hudsygdommen psoriasis
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Hudsygdommen psoriasis forårsager rødme, afskalning, betændelse og smerte eller kløen på bestemte dele af kroppen, såsom albuerne, knæene eller hovedbunden blandt andet.

For personer, der lider af det, opstår gendannelsen af hudceller meget hurtigt, hvilket får dem til at ophobe sig og forårsage disse ubehagelige symptomer.

I denne artikel vil vi give dig syv meget effektive og naturlige tips til at overkomme hudsygdommen psoriasis én gang for alle.

1. Detox

detox

Personer med hudsygdommen psoriasis har ofte et overflod af toksiner i deres hud.

Det er derfor, det er vigtigt, at man mindst én gang om året udrenser sin lever, nyrer og tarme. Dette er de organer, der er ansvarlige for at fjerne toksiner fra kroppen.

Dette vil hjælpe ens hud til ikke at bære den byrde.

Man kan finde mange forskellige typer tilskud (urtete, sirup, osv.) i en helsebutik. Disse kan bruges til at udrense ens krop. Vælg den, der passer bedst til din livsstil.

Det afgørende, når man laver en udrensning, er, at man drikker rigeligt med vand i løbet af dagen. Dette bør især gøres på en tom mave for at sørge for, at ens tarme fungerer ordentligt.

En udrensning kan vare imellem 15 dage og en måned. Det ideelle er, at man laver én i foråret og én i efteråret.

2. Kontroller dine tarme

Dine tarme er et organsystem, der er tæt forbundet til huden og immunforsvaret. Disse to påvirker psoriasis direkte. Det er derfor, man bliver nødt til at være opmærksom på enhver tilstand i tarmene, man eventuelt døjer med.

I dette tilfælde bør man overveje hvilken behandling, der er mest passende til en:

  • Forstoppelse: hørfrø og chiakerner, der er blevet opløst, svesker, kiwi, æbler med deres skræl, saltvand.
  • Diarré: grøn te, trækul fra vegetabilske kilder, hvidt ler til indtagelse.
  • Skiftende tilstande af forstoppelse og diarré: kuzu, psyllium frøskaller, agar agar.

3. Undgå mejeriprodukter og gluten

gluten

Psoriasis er også tæt forbundet med, hvad man spiser, især i forhold til intolerance.

Personer, der har psoriasis, kan måske endda have en intolerance overfor fødevarer uden at vide det. Det skyldes at deres symptomer kan blive forvekslet med andre tilstande såsom migræne, hovedpine, dårlig fordøjelse, tarmproblemer, angst og så videre.

Den mest almindelige intolerance er gluten, som er at finde i kornsorter såsom hvede samt laktose i mælk.

Vi anbefaler, at man fjerner disse produkter fra sin kost i en måned for at se, om tilstanden bliver bedre.

4. Kontroller portionerne

Nogle personer har fundet ud af, at de kan bekæmpe psoriasis effektivt, hvis de følger dette fortræffeligt lille råd: kontroller portionerne.

Dette betyder, at man ikke spiser mere, end man har behov for. I stedet bør man stoppe med at spise, når man er kommet til det punkt, hvor man godt kan spise mere, men man er mæt.

Et trick til at opnå dette er ved at lave en ny ret hver dag. Det kan man enten gør ved at blande forskellige fødevarer eller vælge en enkelt ingrediens, og kun spise det, der er på tallerkenen.

Spis langsomt, tyg og smag hver bid.

Efterfølgende kan man nyde en te til fordøjelsen.

5. Drag nytte af havvand

Havvand kan være mirakuløst, både udvortes og indvortes. Personer, der har muligheden for at svømme i havet, har bemærket, hvordan dette gavner dem ved at bekæmpe psoriasis og forbedre tilstanden af deres hår.

Hvis dette ikke er en mulighed, hvor man bor, bør man skaffe havvand til at påføre på huden mindst én gang om dagen ved at bruge en sprayflaske.

Man kan også købe det til madlavning (i nogle supermarkeder) som en erstatning af salt.

6. Lakridsbad

lakrids

Når man har brug for noget mere effektivt til at bekæmpe psoriasis, så kan man bade i en infusion af koncentreret lakrids. Det har en anti-inflammatorisk og smertestillende virkning. Faktisk er lakrids kendt som en naturlig kortison.

Vandet bør være varmt men ikke ubehageligt. Og man bør ligge i det i mindst en halv time.

7. Kosttilskud til hudsygdommen psoriasis

Der er tre hovedsaglige tilskud, der aldrig fejler i at bekæmpe psoriasis:

  • Ølgær: det er et fremragende rensemiddle til huden, der er rigt på vitaminer og mineraler.
  • Hørfrøolie: denne vegatabilske olie er rig på essentielle fedtsyrer.
  • Brændenælde: denne urte har kraftfulde udrensende egenskaber til huden. Man kan indtage det friskt eller tørret i form af kapsler eller som en te.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.