Måder at eksfoliere død hud på

Ophobningen af død hud får huden til at se kedelig ud og fremmer dannelsen af hård hud på hænder, fødder og albuer. Ikke kun det, men det kan også føre til hårproblemer.
Måder at eksfoliere død hud på

Sidste ændring: 26 september, 2021

Vi bliver nødt til at eksfoliere død hud, da den ikke går væk af sig selv og ellers vil ophobe sig gradvist. Du ved sikkert allerede, hvor meget usund hud ændrer en persons udseende. Derfor er det vigtigt at fjerne disse uønskede lag med jævne mellemrum.

Desuden giver ophobning af død hud et fortykket udseende og en mangel på glans og vitalitet i hudfarven. Det gør også ufuldkommenheder og rynker mere synlige. Faktisk bliver problemer som akne eller nedgroede hår vanskelige at behandle under disse forhold.

Den bedste måde at fjerne dette lag på er ved at foretage regelmæssig dybderensning. Der findes forskellige former for kommercielle produkter og specialiserede æstetiske procedurer samt hjemmemidler. Enhver af disse kan hjælpe dig med at slippe af med urenheder og få sundere hud.

Død hud

Hudcellerne fornyes konstant, især dem lige under epidermis, som er det mest overfladiske lag af dette organ. Denne fornyelsesproces tager ca. 30 dage.

Det er dog ikke al død hud, der bukker under for den daglige rensning. Du skal foretage en dybderensning, da døde hudceller ellers vil ophobe sig og tilstoppe porerne eller skabe hård hud. Du er måske ikke klar over det, men det fremskynder også hårtab.

En dybderensning eller eksfoliering løsner resterne af den døde hud, og de levende celler kommer op til overfladen igen. Det fornyer hudens udseende og forebygger yderligere dermatologiske problemer.

Kvinde renser huden på kinderne

Ansigtsscrub til af eksfoliere død hud

Der er flere måder at eksfoliere dit ansigt på. Det vigtigste at tage hensyn til er hudtypen. Kontakt en hudlæge, hvis du ikke kender din hudtype, især hvis du i øjeblikket har et hudproblem.

Generelt kan du vælge en af følgende metoder til at fjerne død hud fra ansigtet:

  • En børste til at rense ansigtet er et apparat til hjemmebrug, og du kan finde den i specialforretninger. Den er perfekt til dybderensning, og den er også velegnet til alle hudtyper.
  • Nogle kemiske eksfolianter er ganske effektive til dybderensning af huden. Ligeledes opfylder nogle tonics også den samme funktion. Disse kommercielle produkter er normalt sikre for de fleste hudtyper.
  • Der findes et stort repertoire af naturlige masker til at eksfoliere huden i ansigtet. Nogle af dem indeholder ingredienser som gulerødder, kokosnød, havregryn, yoghurt, mandler, kaffe, brun sukker, grøn te, manuka-honning og endda aktivt kul.

Fjern død hud fra kroppen og hovedbunden

Nogle mennesker begår den fejl at tro, at de kun skal eksfoliere ansigtshuden. Faktisk gennemgår al hud den samme fornyelsesproces hver måned, og hele kroppen har derfor brug for en regelmæssig dybderensning.

Du har sikkert allerede bemærket, at huden på kroppen normalt er mere modstandsdygtig end i ansigtet. Derfor er det bedst at eksfoliere død hud med en maske, der har en sandet konsistens, såsom sukker, salt, bagepulver eller kaffe.

Du kan også tilsætte citron, olivenolie, vand eller mandelolie. Det virker bedst, når produktet påføres på den våde hud med en eksfolieringshandske.

Lav desuden en maske med aloe vera-krystaller blandet med sukker. Bland det til en blød pasta, og massér det i cirkulære bevægelser over hele hovedet, inden du vasker dig.

Kvinde får lagt ansigtsmaske

Fodscrub

Fødder er et af de områder på kroppen, hvor der ophobes mest død hud, og som derfor kræver særlig behandling. Hård hud er et tegn på, at der er ophobet en stor mængde af død hud.

Pimpsten er stadig det mest effektive middel i disse tilfælde. Bare læg fødderne i blød i varmt vand i 10 minutter og skrub dem med stenen. For bedre resultater kan du tilsætte Epsom-salt til vandet og lægge fødderne i blød i ca. 20 minutter.

Du kan også bruge Epsom-salt med olivenolie for at pleje din hud. Du skal blot påføre en pasta lavet af havregryn og rosenvand og lade den sidde på i 20 til 30 minutter.

Du kan eksfoliere død hud selv på en travl hverdag

Du har altid lidt tid til at eksfoliere, hvis du planlægger din rutine i forvejen. Det vil hjælpe den naturlige proces med hudens cellefornyelse, og ikke alene vil din hud se pænere ud, men din huds mikrobiom vil også være sundere.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Baumann, L., Amini, S., & Weiss, E. (2005). Nueva clasificación de los tipos de piel y sus implicaciones en Dermatología Cosmética. Dermatología Venezolana, 43(4).
  • Miniño, M., & Hernández-Lara, P. (2003). Exfoliación química (peelings): su utilidad en la dermatología actual. Dermatología Cosmética, Médica y Quirúrgica, 1(4), 236-246.
  • Schvartzman, S. R., & Cestilli, M. I. (2013). Dermatocosmética: criterios de formulación. Enfoque estético y terapéutico.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.