Seks midler mod hævede ankler, fødder og ben

Dine ankler, fødder og ben bliver nemt hævede, fordi de hele tiden skal bære på din vægt. Væskeophobning, inflammation og problemer med blodårerne har også tendens til at være værre i benene.
Seks midler mod hævede ankler, fødder og ben

Sidste ændring: 01 november, 2018

Hævede ankler, fødder og ben kan skyldes mange forskellige ting. Blandt de mest almindelige årsager er graviditet, overvægt, fedme og væskeophobning. Det kan også komme, hvis du står op i længere tid. Nogle gange er hævelser dog et symptom på et mere alvorligt problem såsom en leversygdom, venetrombose eller en blokering i lymfesystemet.

Hvis dine ankler, fødder og ben er hævede over lang tid, er det meget vigtigt, at du kontakter din læge for at finde årsagen til problemet. Hvis hævelsen er kortvarig, så kan du bruge de her seks ideer til at lindre hævelsen:

Motion kan lindre hævede ankler, fødder og ben

Kvinde der svømmer

Selvom hævelse i ankler, fødder og ben kan være smertefuldt, så bliver det kun værre ved at sidde stille. Motion er en af de bedste metoder til at lindre hævelse i benene. Det forbedrer blodcirkulationen og hjælper med at forbygge problemer såsom blodpropper.

  • Prøv svømning: Svømning er en motionsform, der ikke belaster dine ankler, fødder og ben unødigt.

 

Læs også: Svømning: En sport der træner hele kroppen

 

Spis sundere, og reducer dit saltindtag

Din kost er vigtig for dit helbred. Med en god kost kan du styrke dit kredsløb og forebygge kardiovaskulære sygdomme. For meget salt i kosten er en af hovedårsagerne til ødemer, især i benene. Det er meget vigtigt at du reducerer dit saltindtag. Husk at salt ikke kun kommer fra det rene køkkensalt du har i køkkenet. Mange andre fødevarer i supermarkederne indeholder store mængder natrium.

  • Find alternativer til salt: Der er mange alternativer til salt. Led efter opskrifter med et lavt saltindhold, og læs næringsindholdet på de fødevarer, du køber i supermarkedet.

Undgå hævede ankler, fødder og ben med mælkebøtte

Mælkebøtte te

Mælkebøtte er en populær plante, der er kendt for at være diuretisk, det vil sige urindrivende. Det kan hjælpe med at lindre væskeophobning, som igen hjælper med reducere den hævelse du oplever i ankler, fødder og ben.

  • Prøv mælkebøtte te: Drik tre kopper om dagen. Du kan også duppe dine hævede ben med en klud, der er blevet vredet op i mælkebøtteteen.

 

Læs også: Kan mælkebøtte behandle kræft?

 

Epsomesalt mod hævede ben

En af de mere klassiske og gode behandlinger imod hævelse i benene er Epsomsalt. Epsomsalt reducerer inflammation og stimulerer blodomløbet. Det kan hjælpe med at forebygge sygdomme og andre problemer.

  • Brug epsomsalt i badevandet: Tilsæt en kop epsomsalt til dit badevand. Sid i vandet i mindst 15 minutter. Hvis hævelsen kun påvirker dine ankler og fødder, så kan du også lave et fodbad med epsomsalt.

Sådan kan du lindre hævede ben med aloe vera

Aloe vera

Denne plante har adskillige fordele for kroppen. En af de vigtigste egenskaber er dog dens evne til at bekæmpe inflammation, hvilket kan hjælpe med at bekæmpe væskeophobning.

  • Sådan gør du: Skrab geléen fra et friskt aloe vera blad og spis to spiseskefulde om morgenen på tom mave. Du kan også blande det med enten vand eller juice. Du kan også smørre den friske gelé direkte på de hævede områder.

Massér dine ben for at slippe af med hævelsen

Fod-og benmassage kan være meget afslappende. Det stimulerer blodomløbet og hjælper med at reducere væskeophobning. Prøv at bruge jævne, men faste, bevægelser, bevæg altid i retning mod hjertet.

  • Brug æteriske olier: Massér dine hævede ankler med æterisk olie for at få bedre resultater. Her er nogle olier med anti-inflammatoriske egenskaber: Pebermynte, Eukalyptus, Citron og Lavendel.

 


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.