Hvorfor mælkebøtter er gode for din lever

Mælkebøtte er ofte en anbefalet behandling til leverproblemer sammen med anden behandling. Det vil dog ikke være effektivt, hvis du ikke også holder op med at ryge eller drikke.
Hvorfor mælkebøtter er gode for din lever

Sidste ændring: 22 april, 2019

Mælkebøtter er kendt for deres afgiftende kraft. Det er derfor mælkebøtter er gode for din lever. Men hvis du er på medicin, skal du kontakte en specialist, inden du tager den for at sikre, at der ikke er nogen skadelige interaktioner.

Selvom mælkebøtter betragtes som ukrudt, er de faktisk rigtig sunde for dig: de er vanddrivende og bruges til at behandle en række fordøjelses- og nyresygdomme. Ud over at blive brugt som naturlig medicin, har mælkebøtter også sin plads i den kulinariske verden, i blandt andet salater.  Læs videre for at se hvorfor mælkebøtter er gode for din lever.

De sunde egenskaber ved mælkebøtter

Maelkeboette te
 • Takket være deres specielle komponenter, giver mælkebøtter din krop en masse næringsstoffer. Det er også et naturlig afgiftningsmiddel, hvilket gør at de er gode til at slippe af med væskeretention.
 • Mælkebøtter hjælper med at stimulere galdesekretion, hvilket er med til at forbedre eventuelle fordøjelsesproblemer, du måtte have. Deres afføringsegenskaber er også meget effektive mod forstoppelse.
 • Også mælkebøtter er en glimrende stimulant, som hjælper med at forbedre dit nyresystems aktivitet. Planten hjælper med at behandle problemer forårsaget af overdreven urinsyre og gigt.
 • Mælkebøtter er blevet brugt til at fjerne nyresten.
 • De er også rige på jern, hvilket gør dem meget sunde for din krop.
 • Derudover hjælper de med at rense dit blod og frigøre din krop fra giftstoffer, så alt fungerer som det skal.

Læs også denne artikel efter “Hvorfor mælkebøtter er gode for din lever”:

Mælkebøtter hjælper med at behandle eksem ifølge undersøgelse

Hvorfor mælkebøtter er gode for din lever

Planten er bitter, hvilket stimulerer din lever og hjælper med afvænning af leveren. De er meget nyttige til patienter med hepatitis eller skrumpelever. Som vi allerede har sagt, hjælper dets rensende egenskaber med at rense vores blod, og beskytter derfor din lever mod enhver mulig nedbrydning forårsaget af kemisk forgiftning eller dårlig kost.

Mælkebøtter har før været brugt til medicinsk behandling af mennesker med skrumpelever . Flertallet af disse sager er på grund af alkohol misbrug, hvilket får personens lever til at bryde ned. Men heldigvis er der blevet set forbedring af denne tilstand efter at have drukket mælkebøtte-te. Anbefalingen er at drikke mælkebøtte-te to eller tre gange om dagen.

En persons lever

Mælkebøtte er ofte en anbefalet behandling til leverproblemer sammen med anden behandling. Det vil dog ikke være effektivt, hvis du ikke også holder op med at ryge eller drikke.

Generelt bruges planten som et supplement efter du er blevet behandlet med anti-inflammatoriske lægemidler til hormonelle problemer, eller hvis en person er overvægtig. Varmt mælkebøtte-te er bedst, da det kogte vand vil hjælpe med at udvinde de rensende egenskaber, som vi har nævnt ovenfor.

Bivirkninger

Det er ikke en god idé at indtage mælkebøtter i en periode på længere end fire måneder, da det kan have negative virkninger på din hud.

 • I tilfælde af overbrug er allergiske reaktioner eller følsomhed overfor sollys blevet rapporteret.
 • Andre, mindre almindelige, tilfælde omfatter diarré eller mavesmerter.

Læs også denne artikel efter “Hvorfor mælkebøtter er gode for din lever”:

Tre måder grøn te kan hjælpe dig med vægttab

Endelige overvejelser

En kop te - Maelkeboetter er gode

Du kan bruge mælkebøtte i dine salater som en god måde at holde din lever sund på, eller lave en afgiftende te ud af det. Det er fremragende for din fordøjelse og hjælper også dine nyrer med at bekæmpe visse problemer. Det er dog meget vigtigt, at du drikker det ansvarligt og ikke overdriver det.

På trods af hvor irriterende det er for dem, der ønsker at have en smuk have fri for ukrudt, kan du nu se at mælkebøtter kan være meget gode for os.

Hvis du spiser det og oplever eventuelle problemer, skal du straks tale med din læge. Tag det ikke som din primære medicin, men som et supplement til enhver behandling, som din læge har anbefalet dig.

Nu ved du hvorfor mælkebøtter er gode for din lever. Vi anbefaler også at du vedligeholder sunde vaner, såsom at træne og gå mere. Sved hjælper din krop med at fjerne giftstoffer, som den ikke behøver, foruden at det hjælper med at forbrænde fedt. Så gå ud og nyd den friske luft, mens du samler nogle mælkebøtter til at bruge i en god kop te, så du kan holde din krop sund.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Abdulrahman L. Al-Malki, Mohamed Kamel Abo-Golayel, Gamal Abo-Elnaga and Hassan Al-Beshri. Hepatoprotective effect of dandelion (Taraxacum officinale) against induced chronic liver cirrhosis. Academic Journals. Vol. 7(20), pp. 1494-1505, 25 May, 2013.
 • Jeon, H. J., Kang, H. J., Jung, H. J., Kang, Y. S., Lim, C. J., Kim, Y. M., & Park, E. H. (2008). Anti-inflammatory activity of Taraxacum officinale. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2007.09.006
 • Clare, B. A., Conroy, R. S., & Spelman, K. (2009). The Diuretic Effect in Human Subjects of an Extract of Taraxacum officinale Folium over a Single Day. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/acm.2008.0152

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.