Sådan behandler du de mørke poser under øjnene naturligt

Mos en håndfuld tomater med lidt vand for at danne en pasta og påfør det til området om øjnene.
Sådan behandler du de mørke poser under øjnene naturligt

Sidste ændring: 26 juli, 2022

Vi behøver næsten ikke at beskrive, hvad det er… Mørke poser der dannes under øjnene, kan nogle gange få dig til at ligne en vaskebjørn. Selvom det måske kan synes, som om der ikke er noget at gøre for at fjerne dem eller forhindre dem i at dukke op, så er der faktisk adskillige hjemmebehandlinger. Vil du vide, hvad det er

Lær hvordan du reducerer poser under øjnene i dagens artikel!

Først og fremmest skal vi differentiere imellem poser under øjnene og rander under øjnene. Det første er et område med mørkere hud, imens det andet er en akkumulering af vand og/eller fedt. Det kan forekomme samtidig eller ved vidt forskellige lejligheder.

Naturlige midler mod mørke poser under øjnene

For at fjerne de lilla-agtige streger under øjnene, som ingen makeup synes at kunne skjule, så giv en af de følgende hjemmemidler et skud.

Kartofler

Kartofler

Put en kartoffel i køleskabet (hvis du ikke allerede opbevarer dem der). Når den er kold, skræl den, skær den i skiver, dyp skiverne i koldt vand og anvend dem på lukkede øjne, sørg for at du også dækker området med mørke rander.

Når kartoffelskiverne er blevet opvarmet til kropstemperatur, skift dem ud med nogle nye kolde, indtil du har brugt hele kartoflen.

En anden mulighed er at lave en pasta med skrællede, revede kartofler. Pak pastaen ind i gaze og anvend dem til cirklerne under øjnene i omkring 20 minutter. Gentag tre eller fire gange om ugen.

Kamille

Kamillete er fremragende til at fjerne inflammation.

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld tørrede kamilleblomster (10 g)
 • 1 kop vand (250 ml)

Tilberedning

 • Bring vandet i kog, tilsæt de tørrede kamilleblomster og lad det koge i 5 minutter.
 • Fjern fra varmen, tildæk gryden og lad det trække i 10 minutter.
 • Si væsken fra og dyp et stykke vat i væsken.
 • Anvend til dine øjenlåg og området under øjnene imens dine øjne er lukkede.

Du kan også bruge vatrondeller og lade dem sidde natten over (eller når som helst du har lyst til at lukke øjnene og slappe af).

Agurk

Agurk

Ingen tvivl om at når du tænker på kurbad, så forestiller du dig en kvinde med håret pakket ind i et hvidt håndklæde, iklædt en komfortabel badekåbe og agurkskiver over hendes øjne! Det er fordi, agurk har fremragende egenskaber for din hud.

Det giver et lysere udseende og reducerer også mørke poser under øjnene. Du skal bare skære en kold agurk i skiver og anvende skiverne på området af øjnene, som beskrevet med kartoflerne ovenover.

Skyl derefter dit ansigt grundigt med koldt vand og brug en fugtighedscreme.

Jordbær

Det er en fremragende måde at reducere betændelse på, og så gør det underværker med hensyn til at fjerne mørke poser under øjnene. Prøv ikke at spise din behandling!

Mos en håndfuld tomater med lidt vand for at danne en pasta og påfør det til området om øjnene.

Kiwi frugt

En anden god ven, kiwi, hjælper med at fjerne mørke poser. Det er fordi, kiwi er proppet med antioxidanter, næringsstoffer og vitaminer.

De reducerer inflammation og strammer huden op. For at bruge dem, følg den samme procedure som med kartofler og agurk: skær en kiwi i skiver og opbevar dem i køleskabet i et par timer. Anvend dem derefter til øjnene.

Lad dem sidde i 20 minutter inden du skyller med varmt vand.

Æble

Aebler

Det eneste du skal gøre er at putte æblerne i køleskabet og derefter skære dem i skiver. Placer skiverne på de mørke cirkler og fjern dem når de har kropstemperatur, fortsæt indtil du har brugt alle skiverne. En anden mulighed er at lave en æblemos og anvende det som en pasta.

Ingredienser

 • 1 æble
 • 1/2 liter vand

Tilberedning

 • Skræl, fjern kernerne og skær æblet i skiver. Bring vandet i kog og kog æbelskiverne i 15 minutter. Si vandet fra og lad æblerne køle af. Mos dem med en kartoflermoser for at lave en æblemos.
 • Når det har kølet af til stuetemperatur, opbevar det i køleskabet i en time. Anvend det til dine lukkede øjenlåg og området under øjnene.
 • Lad det virke i 40 minutter.

5 ansigtsøvelser til at reducere cirkler under øjnene

Hvis du ikke har lyst til at bruge de natulige midler ovenover, eller du foretrækker at “forebygge fremfor kurere”, så er der nogle meget simple øvelser, du kan udføre når som helst på dagen, for at forbedre blodcirkulationen i området og forebygge cirkler under øjnene.

 • Fingertryk: Ved brug af fingerspidserne, tryk forsigtigt omkring øjnene. Bevægelserne skal være hurtige og bløde.
 • Halsøvelse: Læg på ryggen i sengen med hoved hængende ud over kanten. Løft hoved et smule, vinkl din hage mod dit bryst. Hold positionen i 10 sekunder.
 • Øjenudtryk: Luk dine øjne. Åben dem igen. Bevæg dine øjne og øjenbryn i alle retninger som hvis du var overrasket, ked af det, glad os så videre…
Det kan interessere dig ...
5 midler mod mørke rander under øjnene
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 midler mod mørke rander under øjnene

Mørke rander under øjnene er primært et æstetisk problem, som rammer mennesker, der lider af søvløshed, ryger eller drikker store mængder af alkoho...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.