6 opskrifter mod hudorme og bumser

Kanel kan hjælpe med at stoppe bakterier fra at spredes, imens honning fungerer som en naturlig antibiotika, der reducerer inflammation.
6 opskrifter mod hudorme og bumser

Sidste ændring: 26 august, 2022

 Akne er et af de mest almindelige hudproblemer i verden. Det opstår som regel som grimme hudorme og bumser eller cyster på ansigtet, ryggen og brystet.

Det forårsages af en infektion som skyldes ændringer i dine sebumkirtler, hvilket skaber blokader og inflammation i de påvirkede porer på din hud.

Hudorme og kroniske akne-relaterede problemer opstår typisk under puberteten, hvilket fører til alvorlige selvværdsproblemer, hos dem som lider under det.

Uanset hvad, så kan denne grimme tilstand vise sig i enhver alder, og påvirker mænd og kvinder lige meget.

På nutidens marked er der tonsvis af produkter og behandlinger som er designet til at reducere hudorme og bumser, for at forbedre din huds udseende. Men mange af dem er dyre, og de fleste har ikke råd til dem.

Heldigvis er der også nogle hjemmelavede og naturlige alternativer som kan hjælpe dig med at vinde kampen mod akne, og efterlade din hud renere og smukkere, uden at påvirke din pengepung. Lad os finde ud af mere i dagens artikel.

Bagepulver

Bagepulver fungerer som en mild peeling på din hud, det fjerne døde hudceller og den overflødige olie som blokerer dine porer. Det hjælper også med at balancere din pH-værdi og virker mildt antiseptisk samtidig.

Dens største fordel er nok den lave pris, og det faktum at du kan finde bagepulver nærmest i enhver butik eller supermarked.

Hvordan anvender jeg det?

For at forberede en akne-bekæmpende maske, så skal du blande to spiseskefulde bagepulver i en lille skål, sammen med en teskefuld kanel, citronsagt, og fem spiseskefulde honning.

Når du har en jævn konsistens, så påfør det til hele dit ansigt og lad det sidde i 5 til 10 minutter før du renser med varmt vand.

En anden mulighed er blot at gøre lidt bagepulver fugtigt og påføre det på din hud, via blide cirkulære bevægelser.

Anbefalet læsning efter “6 opskrifter mod hudorme og bumser”:

6 trin til at slippe af med akne

Papaya

Udover at være en lækker og yderst sund frugt, så er papaya også fantastisk for din huds helbred og er faktisk en aktiv ingrediens i masser af komercielle skønhedsprodukter.

Papaya hjælper med at fjerne overdreven olie fra din huds overflade. Det eksfoliere døde hudceller væk, og fjerner den inflammation som bumser og hudorme forårsager.

Hvordan bør du anvende det?

Mas et stykke papaya så det bliver til mos, og påfør det på dit rene og tørre ansigt. Lad denne maske sidde i 20 minutter.

Når du er færdig med at rense det af, så glem ikke at påføre din normale hudcreme.

Grøn te

Grøn te indeholder et antioxidant kendt som epigallocatechin-3-gallate, eller EGCG, som har vist sig at være meget effektiv i reduktion af hudens sebum produktion.

Det bekæmper også væksten af bakterier og tilknyttet inflammation.

Hvordan bør du anvende det?

Mos to teskefulde grønne teblade med en smule vand. Påfør det til dit ansigt som du normalt gør det med enhver anden peeling, og lad det sidde i tre til fem minutter.

Havre

Kvinde der ordner sin hud

Udover at være endnu et yderst sundt madvalg, så er havre også en naturlig opskrift til sund hud. De hjælper med at fjerne døde hudceller og eliminere overdreven olieproduktion.

Hvordan anvender du det?

Bland i en skål et par spiseskefulde af havre, massen af en tomat, og en spiseskefuld honning. Når du har formet en pasta, så påfør den på dit ansigt og lad det sidde i 10 minutter.

Kanel og honning

Kombinationen af kanel og honning er fantastisk når det kommer til reduktion af bumser og det at forbedre din huds helbred.

Kanel hjælper med at bekæmpe bakteriel vækst, imens honning er en naturlig antibiotika som desinficere huden og reducere inflammation forårsaget af bumser og hudorme.

Hvordan anvender du det?

Bland to teskefulde honning med en teskefuld kanel indtil du har formet en pasta. Påfør det til det påvirkede område af din hud, og lad det sidde i 15 minutter.

Læs også denne artikel efter “6 opskrifter mod hudorme og bumser”:

Ansigtsmasker til akne ar: 5 naturlige opskrifter der virker

Bananskrald

Kvinde der holder bananskrald paa ansigtet - hudorme og bumser

Banan er en lækker frugt som er stoppet med essentielle næringsstoffer som din krop behøver. Men hvad de fleste ikke er klar over, er at bananskrald også indeholder vigtige fordele som kan hjælpe med at fornye din hud og reducere udseendet på bumser og hudorme.

Hvordan anvender du det?

Tag en bananskrald og gnub det på de områder af din hud som er påvirket af bumser og hudorme. Lad pastaen sidde i mindst 30 minutter, minimum. Rens godt efter med varmt vand.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Nasri H, Bahmani M, Shahinfard N, Moradi Nafchi A, Saberianpour S, Rafieian Kopaei M. Medicinal Plants for the Treatment of Acne Vulgaris: A Review of Recent Evidences. Jundishapur J Microbiol. 2015;8(11):e25580.
  • Drake D. Antibacterial activity of baking soda. Compend Contin Educ Dent Suppl. 1997;18(21):S17-21;quiz S46.
  • Panzarini E, Dwikat M, Mariano S, Vergallo C, Dini L. Administration Dependent Antioxidant Effect of Carica papaya Seeds Water Extract. Evid Based Complement Alternat Med. 2014;2014:281508.
  • Yoon J, Kwon H, Min S, Thiboutot D, Suh D. Epigallocatechin-3-Gallate Improves Acne in Humans by Modulating Intracellular Molecular Targets and Inhibiting P. acnes. Journal of Investigative Dermatology. 2013;133(2):429-440.
  • Feily A, Kazerouni A, Pazyar N, Yaghoobi R. Oatmeal in dermatology: A brief review. Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology. 2012;78(2):142.
  • Ranasinghe P, Pigera S, Premakumara G, Galappaththy P et al. Medicinal properties of “true” cinnamon (Cinnamomum zeylanicum): A systematic review. BMC Complementary and Alternative Medicine. 2013;13.
  • Mandal MD, Mandal S. Honey: its medicinal property and antibacterial activity. Asian Pac J Trop Biomed. 2011;1(2):154–160.
  • Mazzarello V, Donadu MG, Ferrari M, Piga G et al. Treatment of acne with a combination of propolis, tea tree oil, and Aloe vera compared to erythromycin cream: two double-blind investigations. Clin Pharmacol. 2018 Dec 13;10:175-181.
  • Pazyar N, Yaghoobi R, Bagherani N, Kazerouni A. A review of applications of tea tree oil in dermatology. Int J Dermatol. 2013 Jul;52(7):784-90.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.