Naturlige midler til behandling af blå mærker

Naturlige midler til behandling af blå mærker

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 09 august, 2022

Blå mærker er resultatet af et slag eller fald. Med andre ord er det en ophobning af blod. Så længe der ikke er komplikationer, er der nogle hjemmemidler og naturlige ingredienser, der kan bruges i behandling af blå mærker. Faktisk kan nogle endda forhindre blå mærker, hvis du anvender dem i tide.

På bare et øjeblik kan du få et slag på din arm eller ben, som senere bliver til et stort blåt mærke. Det er så nemt og det er noget, vi alle har oplevet. Når det er sagt, hvad er der af muligheder af behandling af blå mærker?

Blå mærker er ikke mere end skader, der opstår ved et slag, et fald eller et slag, der forårsager en lille bristning i de små blodkar.

Disse blå mærker kan tage form af forskellige farver og nuancer. De starter almindeligvis som lilla på grund af mængden af blod, som forbliver i vævene. Som tiden går, begynder det at forsvinde.

Helingstiden for din hud afhænger af, hvor hårdt du blev ramt.

Karaktertræk for blå mærker

En kvinde har et blåt mærke på låret

Der er sygdomme, der gør det lettere at få et blåt mærke. Dette sker dog kun med meget alvorlige eller sjældne sygdomme.

Når det er sagt, kan det også gøre dig mere tilbøjelig til at få blå mærker, hvis du ikke får nok vitaminer. Ethvert tryk kan lave et mærke på din hud. Derfor er det meget vigtigt at følge en sund og afbalanceret kost.

Dernæst, lad os tage et kig på nogle hjemmemidler til behandling af blå mærker.

Hjemmemidler til behandling af blå mærker

Hvis du har haft eller normalt har meget mørke blå mærker, kan du behandle dem med følgende midler. De er meget effektive teknikker til behandling af blå mærker og forbedring af deres udseende.

1. Koldt kød til behandling af blå mærker

Du har sikkert set det i mange film eller tv-serier. Det er et sjovt billede, men samtidig er det et meget gammelt og respekteret middel.

De siger at kød, især oksekød, hjælper med at absorbere det mærke, der er ved at blive dannet.

For at bruge dette middel anbefaler vi stærkt, at du ikke venter på, at det blå mærke viser sig. I stedet skal det kolde stykke kød straks anvendes, så det blå mærke ikke dannes.

2. Isterninger

Vær meget forsigtig, når du bruger is på et blåt mærke. Læg dem ikke direkte på huden, da is faktisk kan irritere og forbrænde det.

Hvis du har et åbent sår, bør du ikke anvende is. Men hvis du bare har et blå mærke, kan du lægge nogle isterninger i en ren klud eller pose. Derefter lægges de på det blå mærke for at mindske hævelsen.

3. Æblecidereddike

Som mange siger, er æblecidereddike en mirakelmager, når det det kommer til naturlige midler.

 • Fortynd et stænk eddike med koldt vand for at hjælpe med at reducere blå mærker.
 • Påfør det på det berørte område med en vatrondel.

Du vil se, at eddike hjælper dit blod med at strømme bedre. Gradvis vil det blå mærke forsvinde.

4. Salt og citron til behandling af blå mærker

Citroner hjælper også med at forbedre din huds udseende, når du har et blåt mærke.

 • For at lave denne hjemmelavede behandling kommes friskpresset citronsaft med lidt salt på en klud.
 • Påfør det på det blå mærke.
 • Lad det sidde i 30 minutter.

5. Solskin og massage

En person har et blåt mærke på armen

Solens stråler kan være meget nyttige, når du behandler blå mærker. Ultraviolette stråler nedbryder bilirubinen, der forårsager blå mærker og efterlader den karakteristiske gullige farve.

Hvis du masserer området med forsigtighed, hjælper du også med at få det blå mærke til at forsvinde og gøre hud sund.

Tips til behandling af blå mærker

Nu skal vi fortælle dig nogle af de bedste tips til at pleje huden, når du får et slag på dine arme eller ben.

 • Det første mål er at forhindre slag og ikke få blå mærker til at begynde med. Derfor skal du beskytte din krop til enhver tid ved at bære passende tøj. Lær børn at være forsigtige, når de leger. De bør ikke klatre på farlige steder eller lege uden tilsyn.
 • Hvis et blåt mærke opstår, hæv det berørte område for at hjælpe med at holde smerten og trykket nede.
 • Påfør is hurtigst muligt. Dette vil lindre smerten, så det ikke hæver for meget.
 • Lad området hvile. For eksempel, hvis du har fået et slag på dit ben, bør du undgå at stå op i lange perioder.
 • Hvis du bliver ramt hårdt, kan du tage noget smertestillende mod smerten. Vi anbefaler dog ikke at tage aspirin mod smerte. Aspirin øger faktisk blodgennemstrømningen.
 • Spis mere C-vitamin, så det bliver lettere at fjerne blå mærker.
 • Hvis du har et blåt mærke, giv det tid og vær opmærksom på, hvordan det heler. Hvis det ikke forbedres eller bliver værre, skal du gå til lægen, så de kan se på det.
 • Hvis du får slag på øjnene og har svært ved at se, skal du også gå til lægen for at få en evaluering.

Glem ikke at pleje blå mærker for at forhindre komplikationer

Blå mærker kan skræmme dig, men de er også meget almindelige, når du falder eller bliver skadet. Men du skal vide, hvordan man behandler og helbreder dem på den bedste måde, så de ikke fører til store problemer. Vær opmærksom på dette råd og prøv det, næste gang du har brug for det.

Det kan interessere dig ...
Sådan kontrollerer du slagsmål mellem børn
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kontrollerer du slagsmål mellem børn

Da børn næsten slås hele tiden, må vi lære dem at kanalisere deres frustration ud og få dem til at bruge ord i stedet for at vælge at slå.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.