Æblecidereddike mod sinusinfektion

En sinusinfektion og en forkølelse har lignende symptomer, og de bliver ofte forvekslet.
Æblecidereddike mod sinusinfektion

Skrevet af Solimar Cedeño

Sidste ændring: 09 august, 2022

En sinusinfektion og en forkølelse har lignende symptomer, og de bliver ofte forvekslet. Dog, siden behandlingerne er forskellige, er det vigtigt, at du lærer at differentiere dine symptomer, så du er i stand til at behandle dem korrekt.

Det du tænker, er en forkølelse, kan faktisk være en sinusinfektion.

Uanset hvad, er respiratorisk ubehag irriterende. Ikke at være i stand til at trække vejret ordenligt påvirker dit daglige liv, og kan få dig til at føle dig meget træt. Hvis du tilføjer symptomer, såsom feber, hovedpine og en løbende næse, så kan ubehaget endda tvinge dig i seng, grundet den svaghed de forårsager i din krop.

Til dette formål, kan du udnytte en vidunderlig gave fra naturen: æblecidereddike. Denne form for eddike har mange sundhedsmæssige fordele, særligt den rå og upasteuriserede slags. Så, vores anbefalinger er, at du altid har noget på lager i dit spisekammer.

Men, hvordan kan det gøre en forskel ved en sinusinfektion?

Læs med, og find ud af det!

Dog, lad os først se nærmere på denne tilstand, og se, hvad der adskiller den fra en forkølelse.

Hvad er en sinusinfektion?

En sinusinfektion, bedre kendt som sinuitis eller bihulebetændelse, er en inflammation i slimmembranerne i de paranasale bihuler. Det klassificeres som akut, hvis det varer et par dage, og kronisk, hvis det varer mere end 12 uger.

Denne infektion har adskillige årsager. På det anatomiske niveau, kan det skyldes et afvigende septum eller forstørrede nasale skaller – også kendt som turbinater. Rygning, allergi og bakterielle infektioner er også nogle af årsagerne til denne tilstand.

Sinusinfektion bliver ofte forvekslet med en almindelig forkølelse. Dog, er dette sinusproblem meget mere komplekst.

Almindelig forkølelse versus sinusinfektion

kvinde med sinusinfektion

Forkølelse og sinusinfektion har adskillige symptomer til fælles, såsom en løbende næse, feber, postnasalt dryp, hovedpine og nasal forstoppelse. 

Dog, er infektionen mere kompleks end forkølelsen. Når du ikke er klar over, om du lider af det ene eller det andet, skal du lægge mærke til farven på sekretionerne, hvor den vigtigste forskel ligger.

Når du er forkølet, vil sekretionen og det postnasale dryp være klart og tyndtflydende i begyndelsen. På den anden side, er sinusinfektion karakteriseret ved tykke og gullige nasale sekretioner.

Ydermere, varer den første tilstand i omkring 3-10 dage, mens den anden vil blive i mere end 10 dage.

Desuden, forårsages forkølelse af vira, mens en sinusinfektion er resultatet af bakterier. Dog, er der med sikkerhed nogle tilfælde, hvor det sidstnævnte er en komplikation af den første.

LÆS OGSÅ: Kom dig hurtigere over halsbetændelse med fire husråd

Hvordan man behandler en sinusinfektion med æblecidereddike

Æblecidereddike har mange sundhedsmæssige fordele. Med dette produkt, kan du behandle tilstande, såsom gastrisk refluks, eller endda bruge det som en hårtonic, til at gøre dit hår mere glansfuldt.

Tro det eller ej, men æblecidereddike er særligt godt til at behandle sinusinfektioner.

Men, hvordan gør den det?

Æblecidereddike:

 • Renser sinushulrummene.
 • Forebygger væksten af bakterier.
 • Fortynder slim.
 • Styrker immunforsvaret.

Der er adskillige remedier eller hjemmelavede forberedelser, der kan hjælpe dig med at slippe af med en sinusinfektion på kort tid, og de er meget nemme at forberede. De vil lindre din vejrtrækning, og, ydermere, vil de forebygge tilbagevending af infektionen.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om Ibuprofen

Rens med æblecidereddike

Ingredienser

 • 2 tsk. æblecidereddike
 • 1 glas vand

Tilberedning

 • Opvarm vandet i en lille gryde. Lad være med at få det til at blive for varmt, det skal blot lige varmes lidt.
 • Slut for varmen, og tilføj to tsk. æblecidereddike.
 • Dernæst, skal du blande det hele godt, til det er udvandet.

Brug

 1. For at tilføre det, skal du bruge en bomuldsserviet eller gaze, som skal suge i blandingen.
 2. Først, skal du rense dine næsebor med det, meget forsigtigt. Det vil hjælpe dig med at løsne slim, der har ophobet sig i næsepassagen, og til at få det ud.
 3. Dernæst, skal du forsigtigt rense med blandingen.

Dette vil hjælpe dig med at forebygge ophobningen af bakterier,  der kan forværre denne tilstand.

Damp med æblecidereddike

Ingredienser

 • ½ kop vand
 • ½ kop æblecidereddike

Hvad skal du gøre?

 • Først, skal du hælde vandet og æblecidereddiken i en lille gryde.
 • Dernæst, skal du opvarme blandingen, og fjerne det fra varmen, lige før det begynder at koge. Derefter, skal du lade det trække et par sekunder.
 • Efterfølgende, skal du hælde blandingen i en skål, og placere dit ansigt over den, med en sikker distance til den, men så tæt på, som du kan holde ud. Det er meget vigtigt, at du ikke putter dit ansigt ned i vandet, eller kommer for tæt på det; det vil brænde.
 • Slutteligt, skal du dække dit hoved med et håndklæde, mens du inhalerer, så dampen er fanget. Fortsæt med at inhalere dybt.

Du kan gentage denne procedure to eller tre gange om dagen. Disse dampsessioner vil hjælpe dig med at eliminere bakterier og rense sinuskanalen.

Næsedråber med æblecidereddike

friske æbler og æblecidereddike på et bord

Ingredienser

 • ¼ kop æblecidereddike
 • ½ tsk. ingefærpulver
 • ½ tsk. cayennepeber
 • Saften fra en halv citron
 • 3 tsk. honning

Hvad skal du gøre?

 1. Hæld æblecidereddike og saften fra den halve citron i en gryde, og få det til at koge.
 2. Sluk for varmen, og tilføj ingefær, cayennepeber og honning.
 3. Rør det godt rundt, og hæld det i et glas.

Brug

 • Drik to spiseskeer af det dagligt. Det vil hjælpe med at reducere inflammationen i dine bihuler, afstoppe dine næsebord og svække din infektion.

Spørg din læge til råds angående din sinusinfektion

Med enhver af disse naturlige midler, vil dine symptomer ved din sinusinfektion blive lindret, og du vil få det bedre hurtigt. Som altid, skal du konsultere med din læge, før du starter på en af disse alternative behandlinger. 

Du skal behandle denne, og enhver anden infektion, i tide, så du kan undgå komplikationer. Kom i gang, og prøv disse naturlige alternativer. Genvind din vejrtrækning og livskvalitet, takket være æblecidereddike!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.