Naturlige midler mod forstørrede porer

Det kan være fint at bruge produkter på huden, men det vigtigste er en god hygiejne. Vask dit ansigt morgen og aften for at undgå, at fedt og urenheder ophobes.
Naturlige midler mod forstørrede porer
Maricela Jiménez López

Skrevet og kontrolleret af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Et af de mest almindelige skønhedsproblemer hos både mænd og kvinder er forstørrede porer, som ser grimt og usundt ud. De har også en tendens til lettere at stoppe til, hvilket danner irriterende hudorme.

Alle har til en vis grad synlige porer, der kan føre til et bumset udseende. Nogle mennesker har dog fundet flere teknikker til at skjule eller reducere deres fremtoning for at forhindre dem i at påvirke hudens naturlige skønhed.

Det er ikke på nuværende tidspunkt kendt, hvad der forårsager dette hudproblem, men det menes, at genetik, hormonelle forandringer og en overskydende produktion af olie spiller en vigtig rolle i udviklingen af store porer.
Den gode nyhed er, at der er flere behandlinger, der kan lukke dem naturligt og rense dem i dybden. Vil du gerne vide mere?

Tomatmaske mod forstørrede porer

Ung kvinde med tomater paa kinderne

En tomatmaske balancerer hudens naturlige pH-værdi, hvilket gør det lettere at fjerne overskydende olie og mindske virkningerne fra frie radikaler.

Dens antioxidante og astringerende egenskaber hjælper med at lukke åbne porer og klargøre huden naturligt.

Fremgangsmåde

 • Skær en frisk tomat over, fjern kernerne og smør kødet på ansigtet.
 • Lad det virke i 10 minutter, og skyl derefter med varmt vand.

Æggehvider og appelsinsaft

Brug af æggehvider på huden er virkelig populært nu til dags, da deres egenskaber gør huden fastere og toner den. På den måde kan man undgå problemer med løsthængende hud.

Denne ingrediens, kombineret med C-vitaminen i appelsiner giver en astringerende maske, der er ideel til at fjerne døde celler og skrumpe porer.

Ingredienser

 • 1 æggehvide
 • Saften fra en appelsin

Fremgangsmåde

 • Slå æggehviderne ud i appelsinsaften for at opnå en homogen væske.
 • Påfør masken ved hjælp af en børste, lad det tørre på dit ansigt, skyl derefter med varmt vand.

Salt og creme

Salt paa en tallerken

Salt er en ideel ingrediens til scrubbe huden og fjerne døde hudceller. Kombineret med mælkesyren i cremen er det et glimrende middel til at minimere forstørrede porer og reducere urenheder.

Fremgangsmåde

 • Bland en spiseskefuld creme med en teskefuld salt og påfør det på de udsatte områder med blide cirkulære bevægelser.
 • Lad det arbejde i 20 minutter, skyl derefter med varmt vand.

Papayaskræl

Selvom det altid bliver smidt i skraldespanden, er papayaskræl rig på næring, som er fordelagtigt for din hud .

Fremgangsmåde

 • Gnub indersiden af skrællen mod områderne på dit ansigt, der er ramt af hudorme. Lad det virke i 2o minutter, og skyl derefter med koldt vand

Aloe vera

Denne plante er rig på næringsstoffer og besidder indhold, der reducerer størrelsen af porerne, mens den balancere hudens pH-værdi.

Dens vitaminer, mineraler og antioxidanter gør den fantastisk til at give fugt og tone huden, samtidig med den forhindrer tegn på for tidlig aldring.

Fremgangsmåde

 • Udtræk gelen fra en stilk aloe vera og påfør det til ansigtet. Vent 20 minutter, før du skyller efter med varmt vand.

Selleri: Et naturligt rensemiddel

Skaal med selleri

Du bør anvende et naturligt rensemiddel eller toner efter du er stået op og før du går i seng for at opfriske din hud og fjerne overskydende olie.

Selleri er en fremragende ingrediens til at lave dette produkt, da det indeholder vitaminer, mineraler og vigtige antioxidanter, der understøtter den cellulære regeneration.

Fremgangsmåde

 • Kog en håndfuld selleri i en halv liter vand. Lad det afkøle og hæld det i en sprøjteflaske. Anvend efter behov.

Vil du vide mere? Læs: foryng din krop med selleri

Honning

Blandt honningens mange medicinske fordele finder vi vigtige næringsstoffer og egenskaber, der forbedrer hudens sundhed.

Honning besidder antimikrobielle og antibakterielle egenskaber, der reducerer forekomsten af bakterier, der forårsager akne. Oven i at reducere den overskydende olie, mindsker den også de forstørrede porer.

Vejledning

 • Påfør et tyndt lag af honning i hele dit ansigt eller bare på de udsatte områder. Lad det arbejde i 15 minutter, skyl derefter med koldt vand.
 • En anden god måde at bruge honning på består af at blande det med havregryn for at skabe en scrub.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Lee SJ, et al. (2016). Facial pores: Definition, causes, and treatment options. DOI:
  10.1097/DSS.0000000000000657
 • Chan L. (2017). Enlarged pores.
  dermnetnz.org/topics/enlarged-pores
 • How to safely exfoliate at home. (n.d.).
  aad.org/public/skin-hair-nails/skin-care/exfoliation
 • Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. G. (2008). Aloe vera: a short review. Indian journal of dermatology, 53(4), 163-6.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2763764/
 • Flament, F., Francois, G., Qiu, H., Ye, C., Hanaya, T., Batisse, D., Cointereau-Chardon, S., Seixas, M. D., Dal Belo, S. E., … Bazin, R. (2015). Facial skin pores: a multiethnic study. Clinical, cosmetic and investigational dermatology, 8, 85-93. doi:10.2147/CCID.S74401
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4337418/
 • Mandal, M. D., & Mandal, S. (2011, April). Honey: Its medicinal property and antibacterial activity. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, 1(2), 154-160
  ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.