Naturlige midler mod udtørrede øjne

Øjenøvelser og lokaliseret massage er effektive måder at bekæmpe udtørrede øjne på. Du bør altid være hydreret, både inde og ude
Naturlige midler mod udtørrede øjne

Sidste ændring: 10 maj, 2019

Udtørrede øjne er et irriterende problem, der forårsager kløe og irritation. Mens mad og vand er nødvendige for at give den nødvendige hydrering indefra, kan du også prøve nogle meget effektive naturlige løsninger.

I dagens artikel deler vi seks af de bedste alternative behandlinger for udtørrede øjne med dig. Ikke alene vil de gøre en stor forskel, men dine øjne vil skinne lidt lysere hele dagen lang.

6 Naturlige midler mod udtørrede øjne

1. Øjneøvelser til udtørrede øjne

Nogle gange kan udtørrede øjne skyldes ansigtsspænding, hvilket i høj grad påvirker dine øjne. Enten blinker du ikke eller er meget stiv, så de ikke bliver hydreret og smurt korrekt.

Når det er sagt, her er nogle øvelser til at bekæmpe tørre øjne:

 • Blink ofte , især når du er foran en computerskærm.
 • I så mange tilfælde lukker øjnene tæt og slapper af dem i et par sekunder.
 • Flere gange om dagen se i alle retninger uden at flytte dit hoved (op og ned, side om side, diagonalt).
 • Fra tid til anden skal du se på næsens spids i nogle få sekunder. Dette vil arbejde musklerne på en måde, som de sjældent udfører.

2. En ansigts-selvmassage

En anden måde at bekæmpe ansigts- og øjenspænding på er ved hjælp af selvmassage. Dette hjælper med at aktivere cirkulationen i dit ansigt og føjer fugt til øjnene.

Her er nogle ideer til selvmassage:

massage

3. Ghee eller klaret smør til tørre øjne

I indisk ayurvedisk medicin anbefales anvendelsen af ​​ghee eller klaret smør til at hydrere og nære øjnene og enhver anden del af kroppen. Selvom det virker mærkeligt at bruge smør som et øjenfald, virker det faktisk på samme måde som en olie.

 • Påfør en dråbe ghee i hvert øje om morgenen, når du er stået op.
 • Gentag det samme om eftermiddagen.
 • Du vil få sløret syn i nogle få sekunder. Snart efter vil du imidlertid bemærke, at dine øjne er blevet meget futigere og føles sundere.

4. Hørfrø

Hørfrø er meget effektive fødevarer til forbedring af naturlig tåreproduktion. Deres høje indhold af omega 3 essentielle fedtsyrer.

For at drage fordel af disse egenskaber, skal du forbruge hørfrø hver dag . Du kan gøre det på to måder:

 • Find dem i jorden, idet de oxideres meget let i jordbund på grund af deres høje fedtindhold.
 • I form af kold ekstraktion olie ved at tage en spiseskefuld (15 ml) dagligt eller som kapsler (anbefalet dosis).
 • Gennemtrængt hele frø, som kan indtages regelmæssigt for at fremme tarmtransitering.

Men hvis du ønsker at assimilere deres næringsstoffer, bør du forbruge dem på en af ​​de to måder, der er anført ovenfor.

hoerfroe-udtoerrede-oejne

5. Eyebright

Eyebright er et lægemiddel til at hjælpe med øjnene. Dette skyldes dets rigdom i vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, der hjælper:

Den bedste måde at bruge eyebright på er at anvende den i form af øjendråber Disse kan baseres på de aktive principper i planten eller homøopatisk natur Hvis du foretrækker at anvende dette via kompresser, skal du sørge for, at alt, hvad du bruger, er godt steriliseret.

6-Saltvand fra havet mod udtørrede øjne

Tro det eller ej, du kan også lave en slags hjemmelavet øjenfald med havvand. Hvis du fortynder det på den rigtige måde , har havvand antiseptiske egenskaber, som ikke vil skade øjets følsomme væv.

Uanset hvor mange øjendråber du vil forberede, skal proportionerne altid være de samme:

 • 1 del filtreret havvand
 • 2 ½ dele renset vand

Vi anbefaler at købe salt/havvand fra et supermarked, specialbutik eller helsekostbutik for at sikre, at den filtreres. Derudover skal alle materialer eller beholdere, du bruger, steriliseres for at forhindre eventuelle øjenproblemer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.