5 tegn på at dine øjne er dårlige

Uregelmæssigt syn kan nogle gange komme, hvis ens øjne bliver meget udmattede, for eksempel hvis man sidder alt for længe foran en skærm med høj lysstyrke såsom mobiltelefoner og computerskærme.
5 tegn på at dine øjne er dårlige
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Øjnene er nok et af de vigtigste organer i vores krop. De er en væsentlig del af at kunne gebærde sig i dagligdagen. Selvom de er vigtige, er de dog ikke livsnødvendige. Mange lever et fyldestgørende liv uden at kunne se overhoved. Men øjnene har en grundlæggende betydning for os, der er vant til at afhænge af vores syn hver dag. I dagens indlæg vil vi gennemgå nogle tegn på at dine øjne er dårlige.

Tegn på at dine øjne er dårlige

Hvis du har været blind hele livet, har du sikkert vænnet til dig at bruge dine andre sanser. Men sådan er det selvølgelig ikke for dem, der mister synet lidt efter lidt.

Generelt vil de fleste bevare deres syn så længe som muligt.

Desværre er der mange ting, der kan forringe vores syn. En af dem er at sidde foran skærmen.

Computere og mobiltelefoner er en fantastisk hjælp i den moderne verden, men de er også ansvarlige for visse problemer med øjnene. Som tiden går kan computerskærme forårsage forstyrrelser i synet.

En anden interessant ting at nævne er, at man ofte kan se andre former for sygdomme, der er til stede i kroppen, bare ved at se på øjnene.

Derfor er det vigtigt altid at holde godt øje med sit syns sundhed. Her er nogle ting, du bør holde øje med hvis du er i tvivl om dine øjne er dårlige:

1. Tåge foran øjnene

Der er mange mennesker, der har tendens til at se en slags sky over deres syn. Det gør det svært at se ordentligt.

Ifølge øjenlæger skyldes det, at øjet generes af noget. Ligesom hvis snavs blev anbragt i øjet.

Symptomet kan være et forstadie til grå stær, der især er almindeligt hos ældre mennesker. Men folk fra alle aldersgrupper lider af denne sygdom.

2. Gule øjne

2-syn

Gulfarvede øjne er ikke almindeligt i området ved iris (det område, hvor vi ser øjenfarver. Brune øjne er en af de mest almindelige), selvom de har tendens til at forekomme.

Så der er ikke noget problem, så længe den gule farve er tæt ved iris. Problemet opstår, hvis hele øjet er gult. Den hvide del af øjet, scleraen, bør forblive hvidt til enhver tid.

Gule øjne kan tyde på, at du har problemer med leveren. Generelt betyder det, at der er et overskud af bilirubin i kroppen, som er produceret af leveren.

3. At se stjerner

Når du laver en hurtig bevægelse, som for eksempel at stå op fra sengen hurtigt, så gør den pludselige ændring i din stilling dig svimmel og får dig til at se stjerner i dine øjne. Dette er en oplevelse, som kun du kan se.

Selvom det blot er én måde at se disse irriterende lys på, så er der en anden indflydelsesrig faktor i deres fremtræden. At se stjerner kan signalere visuelle problemer, såsom nærsynethed eller grøn stær.

Symptomerne på disse sygdomme begynder hovedsageligt at dukke op ved at se stjerner på en uforudsigelig måde. Dette angiver en adskillelse af nethinden fra resten af øjet.

4. Sammenfaldet øjenlåg

3-oejenlaag

Rynker og tab af næringsstoffer i huden, især i ansigtet, er meget almindeligt for ældre mennesker. Dette sker som regel langsomt over årene og skyldes et overskud af urenheder og andre lignende faktorer.

Tabet af næringsstoffer i huden får dine øjenlåg til at falde sammen, selvom dette symptom også viser sig, når der er problemer med dine øjne.

En lidelse kaldet “ptose” består af et uregelmæssigt sammenfald af øjenlågene uden hensyn til personens alder.

Der findes andre indflydelsesrige faktorer i forbindelse med dette problem. For eksempel kan det være uregelmæssigheder, der er til stede i immunsystemet eller en tumor i hjernen.

5. Uregelmæssigt syn

Uregelmæssigt syn kan nogle gange komme, hvis ens øjne bliver meget udmattede, for eksempel hvis man sidder alt for længe foran en skærm med høj lysstyrke såsom mobiltelefoner og computerskærme.

Men uregelmæssigheder i synet kan også være tegn på at dine øjne er dårlige.

Hvis synet fra det ene øjeblik til det andet bliver uklart, og hvis du har svært ved at se noget i perifirien, kan det være et symptom på betændelse i øjnene.

I mere alvorlige tilfælde er det muligt helt at miste synet i flere minutter. Dette indikerer cerebrovaskulære problemer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.