Ny behandling mod kroniske smerter i lænden

1 ud af 10 mennesker lider af en form for lændesmerter. En ny behandling lindrer smerterne.
Ny behandling mod kroniske smerter i lænden
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Kroniske smerter i lænden er almindeligt i mange menneskers liv. Faktisk minder undersøgelser, som den der er offentliggjort i Annals of Rheumatic Diseases os om, at lændesmerter i virkeligheden er, den mest invaliderende sygdom til dato.

Ved ”invaliderende” mener vi, at det er den mest almindelige årsag til at forlade arbejdet i øjeblikket. Men problemet bliver værre, når disse lændesmerter bliver kroniske.

I dokumentet citeret ovenover, hedder det sig også, at 1 ud af 10 mennesker lider af en form for lændesmerter.

Dette medfører en høj pris for både medicinske institutioner og for virksomheder og patienterne selv.

Det er ikke let at leve med denne lidelse, som har tendens til at intensiveres, som vi bliver ældre.

Vores livsstil, som kan være stillesiddende, at være overvægtig eller endda vores genetiske arv afgør utvivlsomt, om vi lider af en sygdom med større eller mindre intensitet.

I dagens artikel, kommer vi til at dele de gode nyheder med alle dem, der lider af kroniske lændesmerter. Den Californiske-baserede medicinalvirksomhed Relievant Medsystems har udviklet en teknik til at ende dette problem.

Nedenfor finder du alle de relevante oplysninger.

INTRACEPT: Den nye behandling mod kroniske smerter i lænden

Behandling af laendesmerter

Behandlinger mod lændesmerter lindring har ikke altid behandlet sygdommen effektivt.

Læs denne artikel efter “Ny behandling mod kroniske smerter i lænden”:

6 Øvelser til at slippe af med smerter i nakken

For eksempel er fysioterapi, korsetter, eller smertestillende midler ikke nok til at behandle lændesmerter. Derfor tyr vi til andre teknikker, såsom følgende:

  • En rygmarvs stimulator til at lindre rygsmerter.
  • Mindre ryg kirurgi, hvilket er noget, som kun finder sted i nogle få tilfælde og ikke altid lykkes.
    Nogle gange er diskene placeret over og under de berørte lumbale områder og har derved en tendens til at blive overbelastet.

I betragtning af kompleksiteten af ​​behandlingen af kronisk lændesmerter, har Relievant Medsystems valgt at udvikle en ny strategi kaldet INTRACEPT.

En ikke-invasiv og sikker operation

INTRACEPT er en kirurgisk procedure, men er ikke ligesom traditionelle spinale operationer.

I virkeligheden, indfører kirurgen i denne procedure  en tynd enhed, som dræber nerven ansvarlig for smerter forbundet med lændesmerter.

Først ligger patienten med forsiden nedad for at modtage lokalbedøvelse i området mellem L3 og S1 ryghvirvlerne.

Dernæst indsættes en meget fin nål, der har et meget specifikt formål i dette område. Dens formål er at annullere aktiviteten af ​​den basivertebrale nerve. Dette skyldes basivertebral nerven sender smertesignaler fra ryggen til hjernen. Med denne hurtige procedure og gennem lokal kirurgi, er de nedre rygsmerter lettet.
Denne behandling bruger radiofrekvens energi. Med andre ord, kirurgen bruger ikke en skalpel under operationen og operationen forårsager heller ikke nogen traumatisk skade, der kræver genoptræning for at komme sig.
Anordningen transmitterer denne radiofrekvens energi og patienten føler kun lidt varme under proceduren. Efter dette fjerner kirurgen enheden effektivt uden at skabe nogen komplikationer.

Faktisk varer hele processen lidt over en time, og personen kan vende hjem gående.

Læs også denne efter “Ny behandling mod kroniske smerter i lænden”:

Yoga mod rygsmerter

Smerten vises ikke igen

Roengten af en persons rygrad

Denne nye teknik er allerede blevet godkendt af den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) og i løbet af et par måneder vil det også blive brugt i Europa, når de relevante medicinske institutioner giver deres samtykke.

Alle kliniske forsøg og alle personer, der har gennemgået basilaris-nerve ablation nyder en bedre livskvalitet. Faktisk er deres smerte ikke dukket op igen.

Det skal understreges, at de mennesker, der kan gennemgå denne procedure, er dem, der lider af kroniske lændesmerter. Denne behandling er derfor ikke egnet til lejlighedsvis rygsmerter.

Desuden er denne teknik, som ødelægger nerverne ansvarlig for kroniske smerter heller ikke ny. Den er allerede blevet brugt til andre former for lidelser, hvor almindelig medicin ikke har været effektivt. Nerve ablation er udført på forskellige måder.

For eksempel er kryoablation en af ​​dem. Men nu har radiofrekvens åbnet en meget interessant mulighed for at behandle kroniske smerter såsom lændesmerter.

Som vi kan se, så fortsætter videnskaben med at udvikle sig for at sikre, at vi kan nyde en bedre livskvalitet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.