Pas på! Ti skønhedsprodukter du aldrig bør dele

Uanset om du deler makeup eller hygiejneprodukter (såsom deodorant), udsætter du dig selv og andre for alle former for bakterier og mikroorganismer, der kan forårsage infektioner og irritation.
Pas på! Ti skønhedsprodukter du aldrig bør dele

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Måske er du i dit hus, i gang med at gøre dig klar til en fest med din bedste ven. Mens hun lægger hendes makeup, beder hun om at låne noget af fra din makeuptaske. Uden at tænke over det to gange, siger du: “Selvfølgelig! Tag hvad du har brug for.” Her er Ti skønhedsprodukter du aldrig bør dele!

Ti skønhedsprodukter du aldrig bør dele

Men vær forsigtig! Der er flere skønhedsprodukter, som man aldrig skal dele med andre.

Hvilke skønhedsprodukter skal du holde for dig selv?

Det er ligegyldigt, om det er din søster, din kusine eller din soulmate: Del ikke makeup, hygiejne- og skønhedsprodukter! Hvis du føler, at du er egoistisk så bare forklar din argumentation. Din ven vil forstå dig og værdsætte det, fordi ved selv at være forsigtig, tager du dig også af hende.

Under ingen omstændigheder bør du dele:

Mascara

Dine øjne er en af de mest sarte dele af dit ansigt og krop generelt. Utallige bakterier kan trænge ind i dine øjne og forårsager infektioner. En af de mest almindelige infektioner er konjunktivitis eller øjenbetændelse, men der er meget alvorligere problemer.

Dine øjenvipper fungerer som en af barriererne, som holder disse skadelige organismer fra at komme ind. Så hvis du deler mascara, udsætter du dig også selv for potentiel sygdom.

skønhedsprodukter du aldrig bør dele: Børster og svampe

Boerste og noget pudder

Endnu en gang lad os tale om de mange bakterier og baciller, der bare venter på at komme ind under din hud. Det meste af tiden er de usynlige, så små og mikroskopiske som de er.

Når flere mennesker bruger den samme makeupbørste eller svamp på deres ansigt eller hals, kan alt blive overført fra en persons hud til de andres. Dette kan øge din risiko for at få bumser, hudorme, irritation, infektioner, allergiske reaktioner og meget mere.

Det er ligegyldigt, hvor rent din ven holder hendes ansigt – hvis du er modtagelig for bumser eller hudorme, er det ikke risikoen værd for at dele disse redskaber.

Hvis du ikke har to rene børster, kan du bruge en flydende rengøringsspray, der er solgt i de fleste skønheds- eller parfumegange. Nogle kvinder vælger også at desinficere disse produkter med sprit, som tørrer hurtigt.

Tandbørster

Det er værd at nævne dette i dagens artikel, fordi nogle gange er folk ikke klar over, hvor risikabelt deling af en tandbørste kan være. Hvis du ikke allerede væmmes ved tanken om at dele din tandbørste med din ven eller kæreste, vil vi vædde med, at du vil tænke over det to gange , før du gør det næste gang, efter du har læst dette.

Utallige bakterier ophobes i munden efter du spiser, og fordi du konstant er i kontakt med alle slags ting (fingernegle, kuglepen, papir), rører det hele dine læber, tunge, tandkød og mere.

Sygdomme som influenza og mundherpes kan spredes ved at dele den samme tandbørste. Det er en god idé altid at have en ekstra en i badeværelset, til de tidspunkter hvor en person sover hos dig og har glemt at medbringe deres egen.

I dit tilfælde, altid hav en rejsetandbørste i tasken i tilfælde af nødsituationer. De er meget praktiske og små.

skønhedsprodukter du aldrig bør dele: Barberblade

Måske er du i din kærestes hus, og du indser at du har glemt at barbere dig under armene. Du roder gennem hans badeværelse og finder hans skraber… Voila! Men brug den ikke.

Hver gang du bruger en skraber, kan den forårsage små snit i huden, endda blødning. Enhver bakterie forbliver i barberbladene, selvom du skyller dem grundigt.

Du ved aldrig hvis den person, der også bruger denne skraber kunne have en sygdom som hepatitis eller HIV. Så vær forsigtig! Det gælder også for brugen af pincet og elektriske barbermaskiner. Det er ting, som aldrig bør deles eller lånes.

Læbeprodukter

Forskellige laebestifter

Du er ved at gå ud og tage en drink med dine kolleger fra arbejdet, og mens du lægger din makeup i badeværelset, kommer en ven ind og beder om at prøve din lip gloss, fordi den matcher hendes outfit. Eller måske har du lige fået en ny nuance af læbestift, og din søster ønsker at se, hvordan den ser ud på hende.

Ligesom med tandbørsten, er det aldrig en god idé at dele ting, der har været i kontakt med dine læber eller mund. Og vær sød at holde dig væk fra testere til læbestift og glosser i butikkerne.

Hvis du intet andet valg har end at dele et læbestiftprodukt, spray det med sprit eller steriliserende blanding først (ja, det er noget andet, som du altid skal bære med dig i nødtilfælde).

Cremer og lotion i potter og krukker

Har du nogensinde tænkt, at hver gang du dypper fingrene i din ansigtscreme eller natcreme, lader du bakterierne fra dine hænder, holde et festmåltid på den sarte hud i ansigtet? Og pyt med de farlige organismer, som du kunne udsætte dig selv for… forestil dig hvad der sker, når du deler disse produkter med andre.

Vask altid hænderne grundigt, før du anvender disse produkter, og gør det også til et krav for deling af dette.

Eyeliner

Denne forholdsregel er magen til den for mascara ovenfor. Når du låner din eyeliner blyant til en ven, overfører du hovedsageligt bakterier eller virus fra dine øjne til hendes og vice versa.

Et af de mest alvorlige problemer der kan ske, er en alvorlig øjeninfektion kaldet keratitis.

skønhedsprodukter du aldrig bør dele: Deodorant

Kvinde der kommer deodorant paa

Du er kun “tilladt” at dele aerosol eller spray deodoranter. Hold andre former for dig selv. Armene er en del af kroppen, hvor bakterier fra sved akkumuleres, enten fordi du barberer dem, eller fordi de normalt er dækket til med tøj.

Deodoranter der er i gel eller stiftform, kommer i direkte berøring med huden, og akkumulerer derfor millioner af bakterier. Før du bruger dem, er det en god idé altid at vaske området godt. Og tænk ikke på at dele disse produkter! Ikke engang i en nødsituation!

Negleklippere

Mange gange er der bare ét sæt negleklippere til en hel husstand af familiemedlemmer. Hvilken fejltagelse! Medmindre du sørger for at rense dem grundigt hver gang, er det en dårlig idé at dele den.

Når du klipper dine negle, udsætter du normalt negleklipperen for undersiden af din negl. Og der er ikke kun bakterier under der – skidt og snavs samles også og deles med dine familiemedlemmer. Undgå at dele negleklipper og saks, for at forhindre bakterie- og svampeinfektioner.

Som om det ikke er nok, kan dine negle nogle gange være indgroede, og når du klipper dem forårsager det blødning. Husk hvad vi sagde før om skrabere.

skønhedsprodukter du aldrig bør dele: Neglefile

Kvinde der filer negle

Her er endnu et produkt, du ikke kan dele. Alle slags bakterier der forårsager sygdom akkumuleres under neglen. Forsøg at vaske dine negle grundigt før brug, og hold selvfølgelig neglefilen for dig selv.

Det kan interessere dig ...
5 fremragende skønhedsbehandlinger med kokosolie
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 fremragende skønhedsbehandlinger med kokosolie

Kokosolie har fantastiske fugtgivende egenskaber. Lær, hvordan du selv kan lave effektive skønhedsbehandlinger med kokosolie for sundere hår og hud...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.