Skønhedsprodukter du bør bruge, hvis du er over 40

Før eller senere så bliver vi alle 40. Lær et par tricks og tips om skønhedsprodukter til disse vidunderlige år - lige her i denne artikel!
Skønhedsprodukter du bør bruge, hvis du er over 40
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 22 december, 2022

At blive 40 indebærer både en  emotionel, biologisk og fysisk forandring. Kvinder oplever specielt en forandring i deres hud: elasticiteten, fastheden og hudens naturlige evne til at regenerere er ikke længere den samme og huden bliver ældre. Ved at bruge skønhedsprodukter kan du måske stoppe denne proces. I denne artikel får du nogle skønhedsprodukter du bør bruge, hvis du er over 40.

Dog er alder ikke den eneste faktor, der er skyld i, at huden ældes hurtigere. Og det er tydeligt, at det ikke kun forekommer i ansigtet, men også ved skulderne, kavalergangen og selvfølgelig hænderne.

Ud fra et biologisk synspunkt siger man, at huden lider af forfald i dens beskyttelsesfunktion. Dermis og hypodermis er også årsag til problemer i hudens struktur.

Hvad er processen?

Som tiden går, bliver hudcellernes forbrænding langsommere, hvilket betyder, at kollagenen ikke længere laves som før, og det resulterer i, at huden bliver slap. Dette betyder dog ikke, at du ikke kan forsætte med en almindelig skønhedsrutine.

Målet er at dække de behov, som vores nye hudtype har, da den kræver, at vi bevarer hudlagene under de rette betingelser.

Læs også denne artikel efter “Skønhedsprodukter du bør bruge, hvis du er over 40”:

10 frugter, der holder din hud ung indefra 

Middelaldrende kvinde

Her giver vi et mere specifikt overblik over, hvad det er for nogle forandringer, der vil ske i din hud:

 • Epidermis: Dens naturlige evne til at holde sig fugtig falder, og den bliver tørre og skællet
 • Dermoepidermisk mødepunkt (epidermis møder dermis): Mængden af næringsstoffer, der deles mellem de forskellige hudlag reduceres.
 • Dermis: Kollagenen forværres og laves ikke på samme måde. Blodtilførsel falder på grund af tab i blodårer.
 • Hypodermis: Fedtvævet bliver tyndere, hvilket er grunden til slaphed.
 • Underhudsfedt: Talgkirtlerne og svedkirtlerne er mindre aktive i deres sekretion.

Har jeg ældet hud?

De følgende karakteristika er tegn på, at din bliver ældre:

 • Pigmentpletter: Disse kommer ofte på bagsiden af hænder, forarme og ansigt. De kan genkendes ved deres brunlige farve, og deres størrelse kan varierer fra få millimeter til flere centimeter.
 • Aldersvorter: Disse er godartede, pigmenterede hævelser. De kommer generelt i område, der er udsat for sollys.
 • Tab af elasticitet: Huden bliver rynket og hænger.
 • Tørhed: Dette sker på grund af tab af evnen til at optage væske. Resultatet er, at huden kommer til at se tør ud med revner, der sommetider kan klø.

Vi anbefaler, at du læser denne artikel efter “Skønhedsprodukter du bør bruge, hvis du er over 40”:

Stram huden op på dit ansigt med disse 5 naturlige behandlinger

Sådan ved du, hvilke skønhedsprodukter, du skal vælge

Skoenhedsprodukter

For de bedste resultater er det altid en god idé at få råd fra en hudekspert, der er specialiseret i hudpleje, før du vælge, hvilke skønhedsprodukter er bedst for dig. Dette er, fordi tegn på ældelse vist i huden bør analyseres: hvor tør er den, dens pigmentation og hvorvidt rynkerne er dybe.

Her er en liste af skønhedsprodukter, som du bør bruge:

Fugtighedscreme

Det er helt fuldt ud nødvendigt at kompensere for tabet af væske ved brug af en fugtighedscreme, fordi fugtighedscreme danner et beskyttende lag på huden og forhindre tørhed. Dette er tilfældet med olivenolie, silikone og selv vaseline i små mængder.

Fugtgivende cremer

Fugtighedsgivende cremer - skoenhedsprodukter du boer bruge

Dette produkt har evnen til at holde længere på væske. Vi råder dig til at bruge fugtgivende cremer, der matcher din hudtype ligegyldig om den er blandet, tør eller oliet. Det er vigtigt, er den er rig på vitamin E, fordi dette vitamin forhindrer ardannelse, urenheder og beskytter huden fra solens stråler.

Cremer mod ældning

 • Ceramider: Molekyler, der har ansvaret for at forbinde hudcellerne. Det er ideelt at bruge skønhedsprodukter lavet af planter eller af ris, hvede eller soja.
 • Lipider: Stoffer, der kan fylde huden ud. Specielt liposomer, der indeholder vitamin E og F.
 • Tilsvarende ting til naturlige metoder: Disse er fundet i pyrrolidoncarboxylsyre, urinstof, mælkesyre and natriumlactat, sukker og alantoin med flere.

På den anden side, så er der flere forskellige muligheder på markedet, der kan formindske symptomerne på ældning af huden:

 • Kollagensynteseacceleratorer, der reducerer synligheden af rynker.
 • Bindevæsudfyldere, der hjælper med at give stramhed til huden.
 • Celleaktivetsstimulatorer, der accelerer cellernes stofskifteprocesser.
 • Oligopeptider, der er den nyeste version af retinol, der giver huden friskhed og glød.

Så – hvornår starter du med at forkæle din hud?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.