En persons storhed ligger i de små detaljer

Nogle gange kan de små detaljer betyde meget mere end en stor handling, som ikke bliver udført fra hjertet. Dette er de små handlinger, som forbedrer ens velvære.
En persons storhed ligger i de små detaljer

Sidste ændring: 13 maj, 2019

En persons storhed ligger i de små detaljer. Små handlinger i hverdagen er dem, der kan skabe større følelsesmæssige bånd.

Disse handlinger, fra den ene til den anden, lader ens hjerte danne det skønneste venskab eller romantisk forhold.

For at forstå en persons storhed er det ikke nok blot at se på deres udseende. Til tider vil selv deres ord ikke kunne afsløre det, der er bag deres attitude eller snak.

En persons virkelige eksistens ligger i de nærmest umærkelige ting, som bliver udviklet hver dag. Uden tvivl er man selv en god observatør af disse egenskaber.

Faktisk kan det siges, at for at opbygge længerevarende og sunde bånd, så er det vigtigt, at man bemærker de små detaljer. Dette er, når en persons sande rødder er bestemt til at vokse.

Det er derfor vi anbefaler, at man reflekterer over dette emne, som går igennem så mange af vores forhold til andre personer.

Vi er sikre på, at du vil finde det brugbart.

De små detaljer, hjertets sprog

Fra det øjeblik vi er børn, lærer vi om sociale normer. De er bygget på respekt, venlighed og den form for opførsel, som vi danner (eller i det mindste prøver på) det respektable stof af, som vi vil leve med andre personer indenfor.

Men udover de regler om venlighed og længere ude over grænserne for at sige “vær sød”, “tak” og “god morgen” er denne intime opmærksomhed der, hvor en oprigtig personlighed bliver dannet.

En person kan nemt være hjælpsom og venlig; men bag deres facade kan der være gemte hensigter.

På den anden side er der personer, som ikke skænker de små detaljer en tanke. På den måde ved de ikke, om en person er god eller ond. De værdsætter simpelt nok andre former for opførsler.

Lad os lære lidt mere.

Store handlinger og små detaljer

Kvinde der holder et stort blad og et hjerte

Nogle personer tror, at kærlighed bliver demonstreret gennem store handlinger. Sagt på en anden måde er det “alt eller intet.”

 • Mere tilfredsstillende og lykkelige forhold er dog dannet, når de fornyer deres bånd hver dag.
 • De tilbageholder ikke gaver eller undgår at udføre heroiske handlinger. Men det, de virkelig har brug for, er den gensidighed, hvor hvert blik er oprigtigt – hvor deres kærlighed bliver både vist og opfanget.

Ting såsom “hvordan gik din dag” eller “du gør mig meget glad” er små detaljer, som man selv eller ens partner altid kan være taknemlig for – ting, som beriger en mere end de dyreste gaver.

Ens værdier er gemt i de små handlinger

Kvinde og en blomst

Nogle gange finder man måske sig selv omgivet at perosner, som ser på en, men som ikke rigtig ser en. Det er måske venner eller familiemedlemmer, som hører en, men ikke rigtig lytter til en.

 • Pludselig møder man dog en person, som kan læse en som en åben bog, og som gennem små detaljer viser deres oprigtige interesse i en.
 • Disse daglige handlinger er dem, som viser den naturlige godhed i en person. Det er fordi, vi alle har et indre kompas, som afslører, når en person er oprigtig eller ej.
 • Den person, som værdsætter de små detaljer, genkender indsatsen, hensigten og følelsen bag dem.

“Hvis jeg spørger dig, hvordan du har det, er det fordi, jeg er virkelig interesseret. Jeg ønsker at være ved din side, fordi jeg virkelig føler et behov for det. Og jeg ønsker at vide, at du kommer sikkert frem.”

Det er disse små ting, som de personer, vi elsker, gør os taknemlige for hver evig eneste dag.

Lykken er i de små detaljer

Pige der haender hjerter op paa en snor - de smaa detaljer

Lykken er mere end noget andet, at frygt ikke er til stede. Det er en tilstand af ro og balance, som er både mental og følelsesmæssig. Hvor man bliver mere modtagelig overfor alt det, der omringer en.

Et smil, et grin, et oprigtigt blik, en berøring, en uforventet overraskelse…

De små detaljer gør en i stand til at nyde den lykke, som er i stand til at heale og til at glemme enhver form for sorg eller skuffelse.

 • Hvis man er besat af at opnå store præstationer, sætte umulige mål i horisonten, så er der en stor sandsynlighed for, at man kun vil blive frustreret og fejle.
 • For at være lykkelig, er der intet behov for at bestige den højeste bjergtop. Nogle gange kan man simpelthen blive i en rolig dal og beundre himlen.
 • Det er der, man vil opdage den sande vej til lykke. Den er vist gennem små detaljer, som er diskrete men gyldne veje, hvor man til sidst vil opnå fuld selvrealisering.
 • Lad os være sådan. Lad os være arkitekter af den respektable sameksistens, som er i stand til at give værdi til de små handlinger. Lad os handle med ydmyghed og respekt, værdsætte os selv og de personer, der er omkring os.

Forstå, at sige “jeg elsker dig” igen og igen ikke gør din kærlighed mere oprigtig. Nogle gange er det meget bedre at vise sin kærlighed med oprigtighed, frem for at hænge sig i tomme ord.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Sánchez Santa-Bárbara, E. (1999). RELACIÓN ENTRE LA AUTOESTIMA PERSONAL, LA AUTOESTIMA COLECTIVA Y LA PARTICIPACIÓN EN LA COMUNIDAD. Anales De Psicología / Annals of Psychology, 15(2), 251-260. Recuperado a partir de https://revistas.um.es/analesps/article/view/30141
 • Valdez Medina, José Luis y Mondragón, Jesús Antonio y González Arratia López Fuentes, Norma Ivonne y González Escobar, Sergio (2004). Significado psicológico de respeto entre adolescentes. Revista Internacional de Ciencias Sociales y Humanidades, SOCIOTAM, XIV (1), 113-129. [Fecha de Consulta 24 de Enero de 2021]. ISSN: 1405-3543. Disponible en: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=654/65414106
 • Paula Ruiz Torres (2019). Profesionales, directivas y riesgos psicosociales: efectos de la era digital y de la falta de corresponsabilidad real y la autoexigencia en el trabajo. Noticias CIELO, ISSN-e 2532-1226, Nº. 9. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7159551

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.