7 anbefalinger til at pleje aldrende hænder

Anvendelse af cremer gennem massagebehandlinger samt brug af solcreme er afgørende for at passe på dine hænder, som de ældes og forhindre tegn på for tidlig aldring.
7 anbefalinger til at pleje aldrende hænder
Abel Verdejo

Bedømt og godkendt af fysioterapeut Abel Verdejo.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Dine hænder bør betragtes som en af de vigtigste dele af din krop, når det kommer til pleje. Det er vigtigt at konstant at pleje aldrende hænder. På denne måde føler din hud og led i dine hænder også virkningerne af aldring og visse regelmæssige aktiviteter.

I virkeligheden er der mange måder at passe på i dine hænder. Æstetiske behandlinger er meget effektive og varierer i pris og applikationsteknik.

I dag vil vi gerne tilbyde dig en liste over nogle utrolige behandlinger, som kosmetikindustrien tilbyder. Vi vil også vise dig nogle tricks eller vaner, som du kan medtage i din daglige rutine. På denne måde kan du forsinke aldringen af dine hænder en smule.

Æstetiske behandlinger til at pleje aldrende hænder

En god mulighed er altid at konsultere en hudlæge eller en ekspert om at tage vare på dine hænder. Gennem en række medicinske test kan du bestemme hvilken behandling der er bedst for dig, afhængigt af din hudtype og dit helbred.

Creme til haenderne

Mesoterapi, en god måde at pleje aldrende hænder

Denne behandling anvendes normalt på hænder, der lider af tørhed, hvis ekspressionslinjer er meget definerede og kræver tilstrækkelig hydrering. Folk der lider af artrose er dem, der normalt har brug for denne type behandling.

  • Det består i at anvende homøopatisk medicin med kemiske forbindelser og komplekse vitaminer, der genopliver vævene i din hud og hydrerer den det.
  • På denne måde stimulerer den kollagenproduktionen, så din hud ser lysere ud og genopretter dens elastik.

Kemiske peelinger

Kvinde der tager en maske af ansigtet

Denne proces peeler dine hænder ved anvendelse af en medicinsk behandling med specialiserede kemikalier.

Peeling er ideel til hænder, der har pletter og rynker. Med tiden vil din hud få dens glatte og ungdommelige effekt tilbage, og du vil bemærke det i resultaterne.

Medicinske fyldstoffer

I dette tilfælde er behandlingen specielt målrettet hænderne, der har lidt et betydeligt tab af tæthed. Derfor gør det dem næsten gennemsigtige, således dine vener ser tykkere ud.

Andre anbefalinger til at pleje aldrende hænder

Følgende anbefalinger er gode vaner, som du bør have i din daglige rutine for at opretholde god hånd sundhed. De er ret enkle og kræver kun en smule engagement fra din side.

Massage før sengetid

Mens du sover, vedtager din krop en tilstand af afslapning, hvor dine celler regenereres og absorberer næringsstoffer. Derfor anbefaler vi, at du laver nogle massage med cremer, der indeholder naturlige olier eller te, således du absorberer dem godt.

  • Massage dine hænder med blide cirkulære bevægelser.

Beskyt dine hænder

Kvinde der smoerer creme paa - pleje aldrende haender

Temperaturen i dit miljø er en af de faktorer, der påvirker tilstanden af dine hænder mest. Væn dig selv til at beskytte dine hænder i varmen med fugtighedscreme, ligesom du gør, når du beskytter dem mod kulden. Brug af solcreme før du går ud og udsætter dig selv for solstråler er meget vigtigt.

Brug en god sæbe og rengør ikke dine hænder for meget

Dette er en aktivitet, du gør hver dag. Brug af sæbe, der passer til din huds tilstand, er nøglen.

Det er vigtigt, at du bruger dem, der har naturlige ingredienser, såsom blomster olier, aloe vera, honning, shea smør eller havregryn, blandt andre.

Endelig er det selvfølgelig vigtigt at vedligeholde din hygiejne, men det er vigtigt at undgå at vaske dine hænder for meget. Ligesom forandringer i vejret kan overdreven håndvask også svække huden på dine hænder og gøre den mindre glat.

Det kan interessere dig ...
Fem behandlinger mod vorter
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fem behandlinger mod vorter

For at fjerne vorter kan du prøve en eller flere af de her behandlinger mod vorter. Måske virker de for dig. Læs om de naturlige opskrifter her i a...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Organizacion Mundial de la Salud. Higiene de las manos: ¿por qué, cómo, cuándo? OMS. 2012.
  • World Health Organization. Guía de la OMS sobre Higiene de Manos en la Atención de la Salud. World Heal Organ. 2009.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.