Nem opskrift på aloe vera fugtighedscreme

Aloe vera bruges ofte som grundingrediens i skønhedsprodukter på grund af plantens mange gode egenskaber. Derfor forklarer vi i dag, hvordan du kan lave din egen hjemmelavede fugtighedscreme med aloe vera.
Nem opskrift på aloe vera fugtighedscreme

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Vidste du, at du kan lave din egen aloe vera fugtighedscreme derhjemme ganske billigt? Aloe vera er en sund og alsidig plante, der kan bruges på rigtig mange forskellige måder. Det er især godt for huden og er derfor den perfekte basis i fugtighedscremer og andre naturlige hudplejeprodukter.

Det er blevet moderne selv at lave sine egne hjemmelavede cremer og skønhedsprodukter. Mange af os foretrækker naturlige produkter, fordi de er bedre for vores sunded. Derfor forklarer vi i dag, hvordan du kan lave din egen hjemmelavede fugtighedscreme med aloe vera.

Aloe vera bruges ofte som grundingrediens i skønhedsprodukter på grund af plantens mange gode egenskaber. Den kan for eksempel bruges til at hele sår, helbrede akne, nære din hud og lindre eksem.

Sådan bruger du bedst din hjemmelavede aloe vera fugtighedscreme

En nem og forrygende creme lave af aloa vera

Du kan bruge aloe vera til flere forskellige ting. Det kan bekæmpe akne og reducere den ardannelse, der kan opstå efter du har haft bumser. Akne kan være ret svært at slippe af med, så hvis du har det problem, skal du måske prøve denne aloe vera creme.

Fugtighedscremer med aloe vera gør også din hud smidig og får dit ansigt til at stråle. Det kan have en foryngende effekt.

Denne type creme fungerer bedst om natten, fordi det er det tidspunkt, hvor huden genopbygger sig selv. Så du kan bruge det på dit ansigt, før du går i seng, lidt ligesom hvis det var en natcreme.

Når du laver din egen hjemmelavede fugtighedscreme med aloe vera får du bedre resultater end hvis du købte et færdigt produkt i en butik. Du har nemlig altid fuld kontol over, hvilke ingredienser du bruger i din creme. Den er helt naturlig, fri for kemikalier og toksiner, hvilket er godt for din hud.

Du kan nemmere undgå allergiske reaktioner, især hvis du har følsom hud.

Læs også: Opskrift på forfriskende persilleinfusion med citron

Opskrift på aloe vera fugtighedscreme, du selv kan lave derhjemme

Ingredienser

 • 3 spsk. aloe vera gel (45 ml)
 • 1 spsk. kakaosmør (20 g)
 • 250 ml mandelolie
 • 3 spsk. naturlig bivoks (45 g)
 • Et par dråber naturlig æteriske olie (vælg din yndlingsduft)

Det skal du bruge

Creme lavet af aloe vera
 • En beholder til at have cremen i, for eksempel en plastikbøtte eller et glas med låg
 • En beholder, der kan tåle varme

Bemærk: Hvis du ikke har en aloe vera plante i dit hus, kan du altid spørge din nabo om nogle blade, købe nogle i en butik eller plante en selv. Det er virkeligt umagen værd at have din egen aloe vera plante i dit hus.

Fremgangsmåde

 • Det første, du skal gøre, er at skære aloe vera bladene i små stykker. Fjerne derefter geléen fra indersiden af planten. Du kan gøre dette ved at skære bladene i halvt og derefter skrabe det indvendige ud med en ske.
 • Læg aloe vera geléen i en lufttæt glasbeholder, og tilsæt derefter kakaosmør og mandelolie. Du kan også bruge bivoks.
 • Placér beholderen i et varmt vandbad. Lad det sidde i et par minutter og vent på, at ingredienserne bliver bløde og smelter. Du kan også varme det et halvt minut i mikrobølgeovnen (men pas på, du ikke varmer det for længe).
 • Rør denne smeltede blanding grundigt sammen med en ske. Hvis der er for mange klumper, kan du bruge en blender til at blende ingredienserne grundigt.
 • Tilsæt herefter et par dråber af din foretrukne æteriske olie. Hæld blandingen i den beholder, du vil have cremen i, mens blandingen stadig er varm.

Læs også: Intimhygiejne: Fem ting du gør forkert

Sådan opbevarer du cremen

Lad cremen køle lidt af. Læg beholderen i køleskabet, så den kan holde sig længere – du kan eventuelt opdele portionen i to og have en lille portion på dit natbord. På den måde vil du ikke miste nogen af cremernes foryngende egenskaber. Naturlige, hjemmelavede cremer indeholder ikke noget kemi, så de har det med ikke at holde helt så længe, hvis de ikke er på køl.

Det er virkelig nemt at lave din egen fugtighedscreme med aloe vera. Med kun en række naturlige ingredienser kan du nemt lave din egen natcreme, der kan holde din hud flot og sund.

Har du tænkt dig at prøve denne opskrift? Eller har du en anden hjemmelavet creme, du bruger? Hvis ja, så ved du, hvor tilfredsstillende det er at lave din egen kosmetik.

Det kan interessere dig ...
5 utrolige citron skønhedsbehandlinger du kan lave hjemme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 utrolige citron skønhedsbehandlinger du kan lave hjemme

Tjek disse fantastiske citron skønhedsbehandlinger. De kan hjælpe med alt fra behandling af hudorme til fjernelse af ar og alderspletter!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Khorasani, G., Hosseinimehr, S. J., Azadbakht, M., Zamani, A., & Mahdavi, M. R. (2009). Aloe versus silver sulfadiazine creams for second-degree burns: A randomized controlled study. Surgery Today. https://doi.org/10.1007/s00595-008-3944-y
 • Muller, M. J., Hollyoak, M. A., Moaveni, Z., Brown, T. L. H., Herndon, D. N., & Heggers, J. P. (2003). Retardation of wound healing by silver sulfadiazine is reversed by Aloe vera and nystatin. Burns. https://doi.org/10.1016/S0305-4179(03)00198-0
 • Shahzad, M. N., & Ahmed, N. (2013). Effectiveness of Aloe Vera gel compared with 1% silver sulphadiazine cream as burn wound dressing in second degree burns. Journal of the Pakistan Medical Association.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.