7 råd til at slippe af med hæmorider

Har du hæmorider? Problemet er normalt mildt. Kontakt dog din læge, hvis symptomer tager lang tid om at løses. Nogle gange intervention nødvendig for at komme sig hurtigere.
7 råd til at slippe af med hæmorider
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Kronisk forstoppelse, overbelastning af maven eller dårlige spisevaner er årsagerne til at hæmorider kan udvikle sig. Hvis du vil slippe af med hæmorider så læs videre.

Dette problem, der er karakteriseret ved dilatationen af de venøse strukturer, der er placeret i analkanalen, som er blevet en af de mest almindelige lidelser.

Følg disse anbefalinger for at slippe af med hæmorider.

Toiletbraet med tegnestifter

I deres tidlige stadier kan hæmorider forårsage mildt ubehag som kløe, betændelse i huden og lidt blødning i afføringen.

Men de kan også præsentere andre komplikationer, der får kødfyldte masser at dukke op. Som du kan forestille dig, kan disse være ret smertefulde.

Der er medicin, der kan hjælpe dig med at fremskynde din helbredelse. Det er dog vigtigt at overveje andre anbefalinger til korrekt behandling af dem, mens de bliver helbredt.

I denne artikel har vi samlet de 7 bedste.

Hvad er årsagerne til hæmorider?

I bund og grund er venerne omkring anus tilbøjelige til at ekspandere på grund af pres. Ofte er disse de primære udløsere af hæmorider:

 • Pres under en afføring,
 • Forblive siddende på toilettet i lang tid,
 • Have forstoppelse eller kronisk diarré,
 • Være overvægtig
 • Være gravid
 • At have anal sex,
 • Spiser en diæt, der er lav på fiber.

Se også: 9 naturlige midler mod hæmorider

Symptomer på hæmorider

Kvindes bagdel

De mildere former for hæmorider producerer ikke alvorlige symptomer. Generelt oplever patienter en ubehagelig fornemmelse i analområdet.

Tegn og symptomer kan omfatte:

 • Blødning, der ikke forårsager smerte, når afføring er bestået,
 • Kløe og irritation omkring endetarmen,
 • Smerter og ubehag,
 • Betændelse omkring anus,
 • En knude nær anusen.

Anbefalet læsning efter “7 råd til at slippe af med hæmorider”:

Hvordan kan du lindre symptomerne på hæmorider?

Sådan slipper du af med hæmorider

For at forebygge og behandle hæmorider er det vigtigt at stimulere tarmmobilitet med sunde vaner. Dette hjælper med at forhindre komplikationer fra symptomerne på
forstoppelse eller overbelastning af tarmen.

1. Forøg dit fiberforbrug

Sund kost

Fiber er et af de væsentlige næringsstoffer, der hjælper med at forbedre tarmbevægelsen for at lette fjernelsen af afføring. Dets daglige forbrug blødgør ekskrementet og øger dets volumen for at undgå overdreven kraft.

Sørg for at spise mad som:

 • Friske frugter,
 • Grønne grøntsager,
 • Fuldkorn,
 • Frø og nødder.

2. Drik mere vand

Et glas vand der bliver haeldt op

Dehydrering er en af de faktorer, der påvirker forstoppelse (og hæmorider). For at kontrollere dette problem er det derfor vigtigt at sikre optimalt vandforbrug.

3. Undgå irriterende fødevarer

Poelser i svoeb

Der er nogle irriterende fødevarer, der kan forværre symptomerne på denne tilstand. Deres forbrug påvirker fordøjelsesaktiviteten og forværrer irritationen af huden omkring endetarmen.

Sørg for at undgå:

4. Pres ikke

Kvinde paa toilet - af med haemorider

Hæmorider kommer ofte ved at have problemer med at evakuere afføring. Af denne grund har patienter, der lider af dem, en tendens til at gøre unødige bestræbelser, når de går på toilettet.

 • Det er vigtigt at undgå at presse eller holde vejret, når du forsøger at gå på toilettet. Denne situation øger trykket på de berørte årer og øger deres udvidelse.

5. Dyrk motion

Par der traener mave udenfor - af med haemorider

For at undgå fremkomsten af hæmorider er det en god ide at dyrke motion.

At forblive aktiv regulerer tarmbevægelsen og reducerer det tryk, der produceres i blodårernes vener, efter at have siddet i lang tid.

 • Dedikere mellem 20 og 30 minutter om dagen til en træningsaktivitet.

6. Vedligeholdelse af anal hygiejne

Kvinde der sidder paa toilettet - af med haemorider

For en optimal helingsproces er det nødvendigt at have god anal hygiejne. Området skal rengøres med varmt vand og neutral sæbe, især efter at have været på badeværelset.

 • Overdreven vask kan forårsage ubalance i det naturlige fedtlag i denne region af huden.
 • Af denne grund anbefales det at bruge en anti-hæmoride salve eller vaseline.

Læs også denne artikel efter “7 råd til at slippe af med hæmorider”:

Behandl hæmorider naturligt

7. Anvend naturlige midler

Aloe vera gele - af med haemorider

Der er en bred vifte af naturlige midler, der kan hjælpe med at behandle dette problem. De anti-inflammatoriske og forfriskende ingredienser bekæmper irritation og forbedrer blodcirkulationen for at reducere inflammationen af de berørte årer.

Nogle muligheder er:

Har du hæmorider? Problemet er normalt mildt. Kontakt dog din læge, hvis symptomerne tager lang tid om at løse sig. Nogle gange er intervention nødvendig for at slippe af med hæmorider.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Bermejo San José F., Álvarez Sánchez J. A.. Hemorroides. Rev. esp. enferm. dig.  [Internet]. 2006  Mar [citado  2018  Oct  25] ;  98( 3 ): 218-218. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1130-01082006000300009&lng=es.
 • García Gutiérrez Alejandro. Hemorroides: Clasificación, diagnóstico y tratamiento. Rev Cubana Cir  [Internet]. 2008  Mar [citado  2018  Oct  25] ;  47( 1 ). Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-74932008000100017&lng=es
 • Iade Beatriz, Umpierre Verónica. Manejo del paciente con constipación. Arch. Med Int  [Internet]. 2012  Dic [citado  2018  Oct  25] ;  34( 3 ): 67-79. Disponible en: http://www.scielo.edu.uy/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1688-423X2012000300002&lng=es.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.