Så dit eget citrontræ

Vi ved, at citrontræer blomstrer hele året rundt udendørs, især i områder, hvor klimaet er solrigt og varmt. Men ikke mange mennesker ved, at det er muligt at dyrke et citrontræ indendørs, ligesom enhver anden plante, og nyde deres dyrebare frugter, der er så gode for vores helbred.
Så dit eget citrontræ

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvis du har mulighed for at tage en stikling af et citrontræ, er arbejdet med at dyrke det lettere, og du kan endda få frugt på kortere tid. Men stiklinger er meget vanskelige at starte og kræver en masse pleje for at opnå gode resultater. På den anden side kan såning af et citrontræ med frø være en meget glædelig oplevelse, men det kan tage mellem tre og seks år at producere frugt.

Citrusfrugter som citroner giver mange sundhedsfordele og giver os yderligere mulighed for at dyrke dem hjemme hos os selv. Frugterne bliver friskere, af bedre kvalitet, og fri for alle typer af kemikalier. Vil du lære at dyrke dine egne citrontræer derhjemme med frø?  Så fortsæt læsningen af vores vejledning for at finde ud af, hvordan du dyrker et citrontræ derhjemme!

Hvad du behøver for at plante og dyrke din helt eget citrontræ

Citron

En citron

Det er virkelig vigtigt at starte med en økologisk citron, fordi frø af ikke-økologiske citroner kan være sterile.  Enhver form for økologisk citrontræ vil virke, men hvis plads eller klima er et problem, anbefaler vi at starte med en specifik citron-variant kaldet Meyer. Denne citrontype er mindre og bruges som pynt, hvilket gør den perfekt til såning i potter indendørs.

Pottemuld

Enhver form for pottemuld vil virke, men vi anbefaler at bruge en blanding af spagnum, perlit, vermiculit og organisk gødning.

Beholdere

Citrontræ

Til spiring vil en beholder med drænhuller være nok, omkring 12-15 cm i dybden og nogle få cm i diameter. Husk, at du bliver nødt til at udplante dit træ efter det er spiret, og at citrontræer foretrækker en potte, der er bredere end den er dyb.

Sollys

Citrontræer kræver en masse af sollys, især når de spirer. De står bedst i nærheden af ​​et solrigt vindue eller i haven for at få den korrekte mængde af dagslys. Hvis du ikke bor i et klima, der får nok lys, kan du bruge en plantevækstlampe.

Hvordan du får et citronfrø til at spire

  • Gør først pottemulden våd. Hæld noget jord i en spand og tilsæt vand, indtil jorden er grundigt våd.
  • Skær citronen op og vælg frø, som du mener er mest fulde af liv. Put derefter frøet i munden og sut på det, indtil smagen af ​​citron forsvinder. Bemærk at frøet skal forblive fugtigt for at spire, så prøv at holde det i munden, indtil det er tid til at plante det.
  • Plant frøet omkring en ½ tomme (1-2 cm) nede i jorden og dæk det til. Vand forsigtigt med en sprayflaske.
  • Dæk beholderen med plastfolie for at holde frøene varme og fugtige. Du kan bruge plastfilm eller en klar plastpose med et par huller.
  • Husk at placere beholderen på et varmt, solrigt område. Du bør kontrollere det ofte; lad ikke jorden tørre ud. Bemærk at overdreven varme eller fugtighed kan få frøet til at rådne.
  • Efter to eller tre uger bør du være i stand til at se citrontræet spire fra jorden. Fjern plastfolien og sætte den lille plante i et område med direkte sollys.
  • Husk at pleje din plante hver dag og giv den masser af vand, solskin og organisk gødning.

 

 

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.