Sådan kan man bevare gnisten i forholdet

Nogle gange er det ikke så meget, der skal til, for at I kan føle jer som nyforelskede igen.
Sådan kan man bevare gnisten i forholdet
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Ensformighed, blandt andre ting, kan tit påvirke samlivet i forhold. Heldigvis findes der metoder til at bevare gnisten. Læs denne artikel og find ud af, hvad de er!

Hvis man kigger på tallene omkring antallet af skilsmisser rundt i verden, så opdager man, at de er ret alarmerende. Derfor er vigtigt at vide, hvordan man kan bevare gnisten i et forhold, så man undgår et smertefuldt brud.

Vi ved godt, at livet som gift kan have sine op- og nedture. Men begge parter har et ansvar for at holde liv i lidenskaben.

Det er derfor, vi har valgt at dele en række anbefalinger. De skal sikre, at den skønne dating-tid ikke stopper, når I beslutter jer for at flytte sammen. De skal derimod hjælpe dig til at holde kærligheden levende.

De hyppigste årsager til, at gnisten slukkes

Det kan være godt at kende de vigtigste årsager til, at gnisten går ud i forholdet. Nogle af dem er:

  • Ensformighed – forholdet er forudsigeligt, og der er ingen overraskelser.
  • I laver aldrig noget spændendealtid de samme aktiviteter.
  • I forelskede jer begge hurtigt, og tog jer ikke tilstrækkelig tid til virkelig at lære hinanden at kende. Eller find ud af om en af jer bare udfyldte tomheden fra et tidligere forhold.
  • Du føler, at du vil have en, der er bedre end din partner. Du føler ikke, at vedkommende lever op til dine forventninger, eller du er ikke villig til at involvere dig mere i forholdet.
  • Du har fået et forholdt til en anden og mistet kontrollen. Det kan være en kollega eller en, der står dig nær, og det skaber distance til din partner.
  • Sex er ikke længere dejligt, og du gør det kun af pligt, ikke fordi du føler dig tændt. Det er ren sex, uden nogle intime kærtegn eller kærlige berøringer.
Par i sofa er uenige

Mange faktorer påvirker gnisten i et forhold. Nogle af de mest almindelige er ensformighed, utroskab og seksuel utilfredshed.

Sådan kan du bevare gnisten i et forhold

Hvis du har kigget på årsagerne og opdaget, at en af dem måske er ved at ske for dig, så afhænger dit forhold af det valg, du tager. Men hvis du føler, det bare er kedsomhed, ensformighed og kedelige rutiner, så er der løsninger, der kan holde gløden tændt i dit forhold. Brug dem!

Kommunikation

Det vigtigste er at kommunikere med din partner om, hvordan du har det. Forhold går ofte galt, fordi der mangler kommunikation. Tal ikke om almindelige emner som husopgaver, indkøb, arbejde eller børnenes lektier (hvis I har børn). I skal hellere tale om, for eksempel, jeres favoritsange eller historien i en populær film.

Opdag: Når din partner vil afslutte forholdet

Daglige tegn

Opmærksomme berøringer er vigtige, når man vil holde gnisten i live. Små tegn på hengivenhed kan genoplive følelsen af ømhed og kærlighed.

Ros hinanden for at bevare gnisten

Mange par glemmer at sætte tid af til deres udseende for at glæde deres partner, sådan som de gjorde da de datede. Andre par giver aldrig hinanden komplimenter. Husk på, at du kan gøre din partner glad, med bare simple komplimenter eller ros.

Par i seng nyder hinanden

Komplimenter er meget vigtigt for at bevare gnisten, da det får din partner til at føle sig særlig.

Få hurtigt styr på følelsesmæssige sår

Hvis I vil holde liv i flammen i jeres parforhold, må I aldrig holde op med at tale sammen, aldrig sove i hvert jeres værelse, kommunikere, og, hvis det er nødvendigt, sige “undskyld”. Lad ikke din attitude fryse dit partners hjerte til is. En fjendtlig attitude er meget skadelig.

Hav det sjovt i sengen for at bevare gnisten

Erotisk dans, lidt fræk påklædning, bind for øjnene eller måske at smøre flødeskum eller choklade på hinandens kroppe og slikke det af….Der er så mange ting, man kan gøre, hvis man bruger lidt fantasi. Tag initiativet! Forvent ikke, at din partner altid skal gøre det! Overrask ham eller hende i sengen.

Tal om jeres seksuelle lyster

Vis din partner, hvordan du gerne vil kærtegnes, fortæl, hvor det føles bedst, og hvisk alle de frække ting, du gerne vil prøve. Dette vil helt sikkert få din partner til at tænde vildt på dig.

Det handler ikke kun om selve sex-akten. Når I er i sengen, er det vigtigste at kysse og nusse hinanden, tale eller kigge hinanden i øjnene.

Du vil ikke gå glip af denne: Syv almindelige fejl i sengen begået af mænd

Overrask din partner

Forfør din partner i køkkenet eller snig dig ind i badet med ham eller hende. At dyrke sex andre steder er frækt.

Følg disse råd for at bevare gnisten med din partner, også selvom I måske har boet sammen i flere år.

Det kan interessere dig ...
Tips til at overraske en partner i et langdistanceforhold
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tips til at overraske en partner i et langdistanceforhold

Det er ikke let at opretholde et langdistanceforhold. Få nogle tips til at bevare lidenskaben ved at overraske en partner i et langdistanceforhold.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Relación entre satisfacción sexual, ansiedad y prácticas sexuales. (2010). Pensamiento Psicológico7(14), 41–52. https://doi.org/10.11144/130
  • Barón, M. J. O., Zapiain, J. G., & Apodaca, P. (2002). Apego y satisfacción afectivo-sexual en la pareja. Psicothema14(2), 469–475.
  • Paredes, J. (2009). Imagen Corporal Y Satisfaccion Sexual. Ajayu7, 28–47.
  • Villanueva Orozco Gerardo Benjamín Tonatiuh, Rivera Aragón Sofía, Díaz Loving Rolando, Reyes-Lagunes Isabel. La comunicación en pareja: desarrollo y validación de escalas. Acta de investigación psicol  [revista en la Internet]. 2012  Ago [citado  2019  Oct  30] ;  2( 2 ): 728-748. Disponible en: http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2007-48322012000200010&lng=es.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.