Sådan bliver du bedre til at kysse med disse teknikker

Du har drømt om det. Du har set det i filmene. Faktisk har du sikkert tænkt så meget over det, at når øjeblikket endelig kommer, ved du ikke, hvad du skal gøre. At kysse er et af de mest betydningsfulde tegn på kærlighed. Vi giver dig 10 teknikker, som gør dig bedre til at kysse.
Sådan bliver du bedre til at kysse med disse teknikker
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

At kysse handler om meget mere end blot at placere dine læber på en andens og bevæge din mund. Man har forsket i det at kysse siden gamle dage, men for mange er det at blive bedre til at kysse en kunst, der kræver tid og øvelse.

Hvis man ikke mestrer visse teknikker, kan det være ret ubehageligt at kysse. Vi viser dig nogle succesfulde strategier, der gør dig bedre til at kysse, så det ikke sker for dig.

Hvad sker der, når man kysser?

Kys på munden

Det er næsten altid et helt særligt øjeblik, når man kysser. Faktisk er det også sundt. Berøringen, når man kysser, hjælper med at lindre depression, og det udløser hormoner, der gavner dit fysiske og psykologiske helbred. 

I modsætning til mange dyr, så kysser mennesker hinanden på læberne. Forskning viser, at en af de første kulturer til at gøre dette var en Hindu-stamme for mere end 3500 år siden. I denne kultur betød det at kysse at “inhalere en andens sjæl”.

I dag er det normalt at kysse i den vestlige kultur. For mange mennesker er deres første kys, eller den første gang de kyssede deres partner, uforglemmelig. Faktisk husker folk ofte flere detaljer om, hvordan deres første kys var, end hvordan deres første seksuelle oplevelse var.

“I et kys ved du alt, hvad jeg har været tavs omkring.”
-Pablo Neruda-

At kysse forbinder to personers verdener, og det fjerner afstanden imellem dem. Således er kys et meget afgørende element i processen om at vælge en partner.

Denne berøring indikerer, hvordan du kan vide, om et forhold vil fungere eller ej. Men bag et kys er der også mange neurotransmittere og biologiske komponenter af evolutionsteorien. 

Sådan bliver du bedre til at kysse

Ofte lytter folk til, hvad de hører i film og på tv, eller hvad andre siger til dem. Men for at overraske din partner og give ham et uforglemmeligt kys, bør du følge disse tips:

 • Gå langsomt frem. Giv dig tid til at nærme dig og navigere personens læber.
 • Hold pauser. Lad være med at udføre alle dine moves på én gang.
 • Benyt lejligheden til at trække vejret tæt på hans eller hendes læber, men uden at du kysser din partner direkte.
 • Kærtegn. Mens du kysser, skal du løbe dine fingre gennem din partners hår og kærtegne hans eller hendes ansigt og nakke. Du skal også sænke dine arme og røre ved hans eller hendes arme.
 • Bid let. Det skal dog ikke være så intenst første gang. Din partner vil måske ikke bryde sig om det. Det er bedre at forsøge sig blidt til at starte med, og det skal kun være på kanten af læberne.
 • Giv slip. Lær at slappe af og vente på, at tingene sker.
 • Forsøg at variere tempoet for at forhindre kedsomhed og monotoni.
 • Brug din tunge. Du skal dog ikke presse din tunge ned i din partners hals. Det skal være blide og diskrete bevægelser.
 • Lad det ikke ende for pludseligt. Afslut kysset med et blik eller et kærtegn.
 • Overrask din partner med uventede og forskellige kys hver eneste gang.

Flere tips til at blive bedre til at kysse

Kærestepar kysser hinanden

I kyssekunsten handler det hele ikke om teknik. Øjeblikket, stedet, humøret og attituden vil afgøre, om det vil være behageligt eller ej.

Derfor har vi nogle flere gode råd til dig:

 • Det er vigtigt, at du har en god og frisk ånde. Hav altid mintpastiller på dig.
 • Tørre læber gør ikke noget godt for et kys. Fugt dine læber konstant, og fugt dem igen, før du kysser med din partner.
 • Når du er velplejet, giver det folk mere lyst til at kysse dig.
 • At kende den anden person og dele hemmeligheder er en god måde at bryde isen på og opbygge intimitet.
 • Sammenhæng betyder noget. Det er vigtigt at vælge et godt sted.
 • Lær også, hvad din partner kan og ikke kan lide. Det er vigtigt at vide, om han eller hun har det med at være mere lidenskabelig, risikabel, forsigtig mv.
 • Gør sådan, så jeres første kys ikke varer mere end omkring et halvt minut. På denne måde vil din partner længes efter mere!

At kysse hjælper jer med at komme tættere på hinanden. Det åbner døren op for en sti, hvor man kan fortsætte forholdet, og med disse teknikker vil du med sikkerhed blive bedre til at kysse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Floyd, K., Boren, J. P., Hannawa, A. F., Hesse, C., McEwan, B., & Veksler, A. E. (2009). Kissing in marital and cohabiting relationships: Effects on blood lipids, stress, and relationship satisfaction. Western Journal of Communication, 73(2), 113-133.
 • MacDonald, T. L., & Student, N. U. Effects of Romantic Kissing on Love and Marital Satisfaction.
 • Zhao, J. C., Zhang, B. R., Shi, K., Yu, J. A., Wang, J., Yu, Q. H., & Hong, L. (2017). Couple-kissing flaps for successful repair of severe sacral pressure ulcers in frail elderly patients. BMC geriatrics, 17(1), 1-8.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.