Når din partner vil afslutte forholdet

Hvis din partner ønsker at afslutte Jeres forhold, men du ikke gør, så læs denne artikel.
Når din partner vil afslutte forholdet
Bernardo Peña

Skrevet og kontrolleret af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 29 juni, 2023

Nogle gange, nægter vi at acceptere, at det er tid til at sige farvel til den person, vi elsker. Du græder måske, stopper med at spise og sove, blandt andre ting. Hvad bør du gøre, hvis din partner vil afslutte forholdet, men du ikke ønsker det samme? Find ud af det her!

Nu til dags, varer forhold ikke så lang tid, som de gjorde før. Samfundet har ændret sig, hvilket er grunden til, at forhold også har ændret sig. I fortiden, selvom par oplevede svære tider, forsøgte de at blive sammen, og de tog virkelig frasen “til døden os skiller” til sig.

Nu er vi mere uafhængige, hvilket betyder, at ofte vælger den ene part at afslutte forholdet. Ugengældt kærlighed er en svær situation at håndtere. Når det sker, kan du ende med at tænke på al den tid, du har mistet, de mulige løsninger og hvordan du skal leve, uden din bedre halvdel.

Fingerpeg på, at din partner vil afslutte forholdet

Kvinde oplever, at partner vil afslutte forholdet

Er personen, du elsker, ikke længere glad sammen med dig? Her er seks fingerpeg på, at din partner vil afslutte forholdet.

  1. Din partner viser ikke interesse: Han eller hun viser ikke længere interesse for at tilbringe tid med dig. Vedkommende brænder dig af, eller giver dig undskyldninger for at sno sig uden om forpligtelser.
  2. Ændringer i kommunikation: Jeres samtaler flyder ikke længere. Din partner bliver irriteret, når du fortæller om, hvad der sker i dit liv, og det eneste, vedkommende siger, er “godmorgen” og “godnat”.
  3. Vedkommende diskuterer altid med dig: Alt irriterer ham eller hende, og giver anledning til diskussion.
  4. Du har ikke hørt “Jeg elsker dig” i noget tid: Vedkommende fortæller dig ikke mere, at han eller hun elsker dig, eller udtrykker han eller hendes kærlighed med ord.
  5. Du har mindre sex: Dit sexliv er meget kedeligt. Du har opdaget, at vedkommende nærmest kun har sex med dig for at fuldføre en forpligtelse. Kreativiteten er så godt som forsvundet fra Jeres sex.

Dette skal du gøre

Når kærligheden er i dvale, er det normalt, at du frygter, at din partner vil afslutte forholdet. Dette skyldes, at det er svært at sige farvel til den person, du elsker.

Lad være med at bebrejde dig selv

Når en partner ønsker at afslutte tingene, er det ikke blot på grund af den anden part. Der er mange grunde til, at dette sker. At slå dig selv i hovedet og bebrejde dig selv, øger kun dit stressniveau, og vil kun gøre dig mere ked af det.

Lad være med at tænke negative tanker om fremtiden

Når et forhold afsluttes, kan du føle dig forpint, fordi du tror, du ikke kan leve uden din partner. Der er dog ingen mulighed for at vide, hvad der vil ske i fremtiden. 

Forfølg glæde

Enden på et forhold kan være begyndelsen på et nyt, mere tilfredsstillende stadie. Fokusér på aktiviteter, der gør dig glad. Du kan også begynde at arbejde på planer, du har sat i bero, grundet dit forhold.

Lad være med at agere terapeut for vedkommende

Selv hvis du tror, at din parter blot går gennem en eksistentiel krise, og blot har brug for noget tid, er du ikke den rette person til at løse vedkommendes problemer. Det er ikke produktivt at lytte til hver en detalje om deres ambivalens, eller at tale med dem om dine emotionelle smerter.

Lad være med at jagte din partner

Par på sofa

Alle mennesker har ret til deres frihed, og til at være sammen med de personer, de elsker, uden pres. Din partner er ingen undtagelse for denne regel, og at jagte vedkommende, vil blot få ham eller hende til at distancere dig selv mere fra dig.

Når du skal sige farvel

Ingen par ved, om de kommer til at være sammen for altid. Det er meget bedre at sige farvel, end at holde fast i en følelse, der ikke længere har noget formål.

Selvom du, til at starte med, måske har et lavt selvværd og føler dig tom, modløs og usikker, så vil din partners fravær blive mere og mere overbærende, med tiden, og dit liv vil begynde at give mening igen. Lad tiden hele dine emotionelle sår. Tak din partner for alt, I har været igennem sammen, og åben dig selv op for nye oplevelser.

Hvis du tror, din partner ønsker at afslutte Jeres forhold, så husk på, at vedkommende har ret til at gøre dette, og endda stoppe med at elske dig. Du kan ikke leve i fortiden. Hvis historien, I skabte sammen, er slut, er det bedste blot at komme videre.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.