Sådan fjerner du kalkpletter fra dit badeværelse naturligt

Hvis du har pletter fra mineraler på dit badeværelse, kan du slippe af med dem med disse enkle procedurer. Du behøver kun naturlige, billige produkter, som du kan finde overalt.
Sådan fjerner du kalkpletter fra dit badeværelse naturligt

Sidste ændring: 12 november, 2020

Kalkpletter kan opstå mange steder i dit badeværelse. Hvis du foretrækker at undgå industrialiserede produkter på grund af allergier eller de tilfælde hvor de koster koster, er der nogle nemme husholdsningsråd til at fjerne mineralforekomster med naturlige produkter, som du sikkert har hjemme. I denne artikel vil vi fortælle hvordan du fjerner kalkpletter fra dit badeværelse naturligt.

Der er folk der elsker helt rene badeværelser. Badeværelser bliver snavset ret let, fordi de altid er i kontakt med vand og ikke har samme ventilation som andre værelser.

Derfor er folk, der går op i renlighed og hygiejne,  udfordrede dagligt med at holde deres badeværelser rene. Det bliver endnu værre, når mineralforekomster ved vandhaner, brusere og skærme formes. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at fjerne mineralforekomster med ting, du sikkert allerede har hjemme.

Hvad forårsager kalkpletter?

Vandet, der kommer ud af vandhanen indeholder mineraler som calcium, jern og magnesium. Disse sprøjtes ofte på overflader og derved ophobes de. Det er sådan, at de hvide eller gullige pletter, der ofte ses i oversvømmede badeværelser, dannes.

En anden konsekvens af denne mineralakkumulering er den rust, du kan se i visse dele af dit badeværelse. Når jernet i vandet kommer i kontakt med luft, oxiderer den og efterlader pletter.

Naturlige opskrifter til at fjerne kalkpletter

Rengoering badevaerelsesfliser

Det gælder for alle rengøringsprocesser, at du kan købe kemiske produkter til at hjælpe dig med at fjerne mineralforekomster. Der er dog nogle naturlige alternativer, der er mindre ætsende, mindre skadelige for helbredet, og også billigere. Her er et par:

Se også denne artikel efter “Sådan fjerner du kalkpletter fra dit badeværelse naturligt”:

5 rengøringstricks til dig, der ikke kan lide at gøre rent

 1. Natron og eddike eller citronsaft

Med disse enkle ingredienser og en svamp får du næsten alle mineralforekomster fra din vask helt øjeblikkeligt. Bare følg de næste trin:

 • Gør en svamp våd og tilsæt bagepulver.
 • Rengør de beskidte overflader, indtil du fjerner alle mineralforekomster.
 • Skyl svampen og rengør overfladerne igen for at fjerne bagepulveret.
 • For at fjerne pletter på vandhane kan du sprøjte eddike eller frisk citronsaft på et papirhåndklæde.
 • Pak den plettede overflade ind i papirhåndklædet og lad den stå natten over.
 • Næste morgen fjern da de resterende pletter med en svamp.
 • Du kan bruge samme fremgangsmåde til fliser.

Bagepulver renser alle overflader uden at skade dem. Desuden dræber det ligesom eddike og citron bakterier og er ikke gi f tig. Du bør dog ikke bruge eddike og citron på aluminium, fordi de korroderer det.

 1. Rengør toilettet med eddike

Toiletter er der hvor de fleste bakterier i badeværelser er. Derfor er det vigtigt at rengøre toiletter regelmæssigt for at forhindre spredningen af alle slags sygdomme, som disse bakterier kan forårsage.

Hvis du vil fjerne mineralforekomster fra dit toilet, er der en effektiv måde at gøre dette på. Vi bruger citronsaft eller eddike, på grund af deres egenskaber.

Nogle mennesker dræner toiletvandet på forhånd, så disse væsker virker bedre. Du behøver dog ikke at gøre dette. Påfør nogle af disse væsker og lad stå i et par timer.

Hvis pletterne er meget stædige, kan du skrubbe med en klud. Du skal muligvis også genanvende og gentage processen.

Hvis dette ikke virker, skal du bruge en pimpsten. Dette vil hjælpe dig med at fjerne de sidste pletter fra toilettet. Du bør dog ikke bruge denne når toilettet er tørt, fordi det kan nedbryde porcelænet. Skrub toilettet med tålmodighed og voilá, problemet er løst.

 1. Rens toilettet med sodavand

  Cola toiletrens

Tro det eller ej, du kan også rense dit toilet med en dåse sodavand. Følg disse instruktioner, hvis du vil prøve det:

 1. Skyl toilet så vandet er så rent som muligt.
 2. Hæld sodavand i  toilettet og lad stå i en halv time.
 3. Derefter rengøres toilettet med en toiletbørste en eller to gange med skylning fra tid til anden, indtil vandet er helt hvidt.

Læs også denne artikel efter “Sådan fjerner du kalkpletter fra dit badeværelse naturligt”:

De 5 bedste rengøringsløsninger med natron og eddike

Fjern kalkpletter fra spejle

Vand kan hobe sig op på et badeværelses spejle og som følge heraf lave kalkpletter. Men disse er ret nemme at fjerne.

Fortynd kun eddike i vand (en del eddike for hver fjerde del vand) og spray det på spejlet. Tør og voilá, de hvide pletter er forsvundet.

Du kan også forhindre, at mineralforekomster dannes på dine vandhaner og fliser. Du kan installere filtre, der fjerner mineraler fra vandet og samtidig rengøre dit badeværelse hver dag for at undgå at mineraler opbygges.

At holde dit hjem rent er ikke en nem opgave, men det er nødvendigt. Brug disse teknikker til at fjerne mineralforekomster fra dit badeværelse og dedikere dig selv til at holde det tørt og vandfrit.

Det kan interessere dig ...
4 naturlige søvnløshed behandlinger du har brug for
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
4 naturlige søvnløshed behandlinger du har brug for

Søvnløshed er en af ​​de mest almindelige søvnforstyrrelser, som mange mennesker lever med. Her er 4 naturlige søvnløshed behandlinger du har brug ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.