Sådan slipper du af med et forkølelsessår på kun en nat

Forkølelsessår er forårsaget af herpes simplex virussen, som er meget smitsom og let at sprede hvis man rører ved et aktivt sår.
Sådan slipper du af med et forkølelsessår på kun en nat

Sidste ændring: 05 oktober, 2018

Virussen forårsager små og smertefulde blærer kaldet forkølelsessår eller feber blister. Udover at være et grimt syn, kan de let spredes fra person til person blot ved kontakt med huden.

Hvad forårsager forkølelsessår?

forkoelelsessaar-creme

Denne fælles virusinfektion på munden er forårsaget af herpes simplex virustype 1 (HSV-1), som folk normalt får inden de er 20 år. Når en person oplever primærudbruddet, forbliver virussen “inaktiv” i deres nervevæv, men kan komme igen når som helst og forårsage disse irriterende blærer.

I de fleste tilfælde er forkølelsessår forårsaget af herpes simplex virustype 1 (HSV-1), som er lettere at kontrollere. Men der er tilfælde hvor folk hvis forkølelsessår er forårsaget af herpes simplex virustype 2 (HSV-2), det samme der forårsager genital herpes. I disse tilfælde overføres virussen gennem oralsex med en person der har genital herpes.

Forkølelsessår virussen spredes nemt fra person til person, når nogen har et aktiv udbrud. Derfor er det vigtigt, at du undgår:

  • Direkte eller tæt kontakt med en person, der har et forkølelsessår
  • Undgår at komme i kontakt med noget, der muligvis kunne overføre virussen, herunder håndklæder, sølvtøj, makeup eller tilsvarende.

Hvordan slipper du af med et forkølelsessår over bare en nat?

hvidloeg

Ved brug af et simpelt trick af naturlig medicin er det muligt at slippe af med et forkølelsessår på én nat. Hemmeligheden ligger i egenskaberne hos hvidløg, der fungerer som et naturligt antibiotikum, der kan stoppe eller bremse virkningen af en virus, bakterier og svampe.

Hvidløg indeholder nitrater, natrium, kalium, selen, calcium, magnesium, silicium, hydrogensulfid, fosforsyre, vitaminer C, D, og B, phytosteroler og æteriske olier. Det indeholder også et stof kaldet allicin, som ifølge forskning hjælper med at helbrede infektioner hurtigt. Desuden har mange undersøgelser vist, at hvidløg kan fungere bedre end medicin på recept, og det har ingen kendte bivirkninger.

Hvidløg kan hjælpe med at forbedre cirkulation og forebygge hjertekarproblemer. Det hjælper også mennesker, der har diabetes, reducerer kolesterolindholdet i blodet, bekæmper effekterne af frie radikaler, og kan hjælpe med at forhindre en række andre sygdomme.

Én nats kur kan skaffe dig af med forkølelsessår

hak-hvidloeg

Snit eller riv et fed hvidløg og derefter anvend det direkte på forkølelsessåret. Hvis det er et stort sår, så udfør denne behandling flere gange med friske stykker af hvidløg. Efterlad det på såret i 10 minutter før du skyller det med varmt vand. Denne behandling kan forårsage kløe eller en brændende følelse, men disse symptomer forsvinder efter et par sekunder.

Derudover kan hvidløg reducere de generelle smerter forårsaget af disse sår, og kan fjerne såret inden for nogle timer. Hvis det ikke er gået helt væk, kan du prøve at gentage proceduren senere på dagen eller om aftenen.

En anden mulighed er at knuse hvidløget til en pasta, anvend det på såret og dæk det med en forbinding natten over. Om morgenen kan du vaske hvidløget af, og se hvor meget såret har tørret ind.

Forhindr endnu et udbrud

Husk endelig at forkølelsessår nemt spredes via den fælles brug af personlige genstande. Når dine sår er helet, skal du vaske eller udskifte din tandbørste, læbestift, læbepomade, håndklæder, osv. Det er sandsynligt, at disse elementer er blevet forurenet med herpesvirus, der forårsager en ny infektion.

Det er også vigtigt, at du altid bruger en læbepomade med solcreme i for at forhindre nye udbrud. Undgå udsættelse for direkte sollys, da det kan forårsage dit forkølelsessår til at vende tilbage.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • feber blister

  • virussen

  • Hvidløg

  • allicin

  • diabetes


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.