Tag disse 4 vitaminer for at forbedre dit immunsystem

At tage disse 4 vitaminer vil forbedre og styrke dit immunsystem.
Tag disse 4 vitaminer for at forbedre dit immunsystem

Sidste ændring: 09 august, 2022

For at øge styrken i dit immunsystem er det meget vigtigt at inkludere fødevarer der indeholder forskellige ernæringsstoffer i vores kost. Derfor er det også nødvendigt at få nok vitaminer, hvis man ønsker et godt helbred.

Hvis du har haft flere influenza-og virusrelaterede helbredsproblemer over en længerevarende periode, er det muligt, at din krop har brug for vitaminer til at styrke dit immunsystem. Derfor kan du i denne artikel finde 4 vigtigste vitaminer, der hjælper dig med at blive endnu mere sund.

Nogle gange skyldes vores helbredsproblemer ikke nødvendigvis at vi er smittede af en virus. I de flest tilfælde er problemet faktisk baseret på din egen krops forsvar og derved tilstanden af dit immunsystem.

Vitaminer der styrker dit immunsystem

Her i denne artikel kan du finde de 4 vitaminer der gør mest for at styrke dit immunforsvar. Du bør ikke kun tage dem, når du er syg, men også før du bliver syg. På denne måde vil din krop være stærk, og dens naturlige forsvar vil hjælpe dig med at undgå konsekvenserne af eventuelle smitsomme sygdomme.

1. Vitamin A

Dette vitamin er vigtigt for at øge styrken af dit immunsystemet. Det kan findes i grøntsager, spinat, broccoli og kål. Det er også i mejeriprodukter som mælk eller smør og endda frugter som melon, abrikoser og mango.

Vitamin-A-findes-i-groentsager-som-spinat-broccoli-og-kaal
 • Hvad gør vitamin A? Det bidrager til at skabe hvide blodlegemer så derved hjælper det kroppen med at bekæmpe infektioner.
 • Dette er meget vigtigt når du bliver smittet med en virus, da det netop er dine hvide blodlegemer der vil bekæmpe virussen, eller udrydde en infektion på hurtigt vis.

2. Vitamin B

B-vitaminer styrker også dit immunsystemet. De ka n findes i frugter som avocadoDe er også i mejeriprodukter som yoghurt eller mælk, i grøntsager som asparges, samt i diverse slags kød og fisk.

 • B-vitaminer er vigtigt i for dem, hvis kroppe på en naturlig vis mangler vitaminer. Dette er ofte tilfældet med for eksempel B12 eller B9.
 • Konsekvensen af en mangel på vitaminer i kroppen er at, hvis du bliver udsat for en stor mængde infektioner, vil din krop ikke kunne overvinde dem af sig selv særlig hurtigt.

3. Vitamin 3

Måske er C-vitaminer det, du er mest bekendt med, fordi supermarkeder ofte fremmer appelsinsaft som en kilde til vitamin C.

Vi kan også finde det i andre frugter og grøntsager såsom:

 • Citron
 • Kiwi
 • Jordbær
 • Brumbær
 • Guava
 • Persille
 • Rød peber
Vitamin-E,-booster-dit-immunsystem,-og-kan-findes-i-valnoedder,-mandler-og-jordnoedder.

4. Vitamin E

Dette sidste vitamin kaldet vitamin E, booster dit immunsystem, og kan findes i valnødder, mandler og jordnødder. Det er også i solsikkefrø, spinat og broccoli. Det findes ligeledes i nogle af de bedste olier som vi bruger til eksempelvis madlavning eller i salater. Dette kunne være solsikke-, hvedekim- og sojabønneolie.

 • E- vitaminer hjælper vores immunsystem på grund af dets antioxidanteregenskaber. 
 • Du vil være mere tilbøjelig til at blive syge af en virus eller infektion, hvis du mangler dette vitamin.

Vigtigheden af vitaminer for vores helbred

Vi har en tendens til at undervurdere vigtigheden, som vitaminer har overfor vores krop og, hvor meget de hjælper til at holde os sunde og raske. Derfor spiser vi ofte de samme ting uden at ændre vores fødevarer. Vi undlader at spise frugter og grøntsager der potentielt kunne indeholde flere vitaminer. Således får vores immunsystem måske ikke helt nok vitaminer, og derved bliver vi faktisk svagere og hurtigere syge.

Selvfølgelig er det mærkbart, da nogle mennesker kun får influenza en gang i mellem eller højst er syge et par gange i løbet af året. Dette skyldes, at de har et meget stærkt og resistent immunsystem.

De mangler ikke vitaminer, og deres kost er høj i grad i overensstemmelse med alle de ovennævnte fødevarer.

Derfor opfodrer vi dig nu til at inkludere fødevare i din kost som vi har nævnt i denne artikel. Derved vil du få flere vitaminer A, B, C og E. Du vil begynde at se, at du er mindre tilbøjelig til at blice inficeret af forskellige viruserSom tiden går, vil du også bemærke, at du ikke bliver syg så ofte, og når du gør, at du hurtigere bliver rask.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.