Se hvordan du slipper af med slim i lungerne

Du kan med fordel inhalere dampene fra medicinske urter for at blødgøre slim i lungerne, men det er samtidigt også vigtigt at fokusere på den mad, du spiser.
Se hvordan du slipper af med slim i lungerne

Sidste ændring: 29 september, 2018

Sygdom kan ofte ende i en ubehagelig omgang slim i lungerne, hvis det ikke behandles i tide. Slim i lungerne forårsager hoste, vejrtrækningsproblemer og smerte. I denne artikel vil vi forklare, hvordan du kan undgå og slippe af med slim i lungerne med helt naturlige hjemmelavede midler.

Blødgør slim i lungerne

Første skridt til at slippe af med slim i lungerne er at blødgøre det, fordi jo hårdere slimet er, desto bedre hænger det fast. Den bedste måde at gøre dette på er at inhalere dampene fra at afkog af medicinske planter.

Hvordan gør jeg det?

Kog to liter vand i en gryde sammen med lægeurter. Vi anbefaler især fyr, timian, rosmarin, eukalyptus, kamille og oregano. Nogle urtebutikker sælger færdigpakkede blandinger til denne type behandling.
Efter blandingen har kogt i mellem 5 og 10 minutter vil du begynde at se en aromatisk damp stige op fra vandet. Tag gryden væk fra komfuret og placer den foran dig. Dæk dit hoved med et håndklæde og placer dit ansigt over gryden (og sørg for ikke at brænde dig selv med for meget damp).
Inhaler dybt igennem næsen, tryk på det ene næsebor og træk vejret gennem det andet og vice versa. Træk også vejret gennem munden.
Du kan gøre dette flere gange om dagen.

Gør slimet flydende

Det er altafgørende, at slim bliver så tyndet ud og vandig som muligt, så din krop kan aflade det lettere. Der er en række naturlige måder at opnå dette.

  • Drikke grøntsagsbouillon: Løg, porre, kål, hvidløg, gulerod, kålroe og selleri.
  • Drikke timian og eukalyptus te mellem måltider.
  • Undgå fødevarer der forårsager endnu mere slim, såsom mel- og mejeriprodukter.
    Det er meget sundere at drikke plantebaserede drikke og spise dekstrinbrød mens du lider af slim i lungerne.
  • Drik mindst to liter vand hver dag mellem måltider.
Te er godt mod slim i lungerne

Mobiliser og host slim op

Når du har blødgjort og gjort slimet flydende, behøver det stadig hjælp med at forlade kroppen naturligt. Den letteste måde er ved at have nogen til at slå dig let på ryggen.

De bør bruge bunden af deres hånd til gentagne gange at ramme den øverste del af ryggen.
Dette vil hjælpe slimet bryde væk fra lungerne og bronkierne. Denne massage er specielt effektivt til børn. For ældre mennesker, der lider af svage knogler, skal du være forsigtig med ikke at lægge for meget pres.

Pas på dine tarme

Dine tarme er tæt knyttet til hvad der foregår i dine lunger, så du bør også have dem i tankerne, når det kommer til behandling af eventuelle lungeproblemer, især hvis du ønsker at behandle årsagen og forhindre det i at komme tilbage. Slim i lungerne kan også være resultatet af dårlig fordøjelse af visse fødevarer. For eksempel kan børn lide af slim i lungerne, hvis de spiser svært fordøjelige fødevarer.

Et løg ved siden af din seng

Der er en anden hjemmelavet kur, som du kan prøve, når du først begynder at føle slim dannes i dine lunger, før det virkelig lægger sig. Alt du skal gøre er at skære et løg i halv og lade det stå på natbordet ved siden af din seng hele natten. Mens du sover, vil du indånde komponenterne i løget, som vil rense dit respiratoriske system.

Du skal skifte løget hver nat. Hvis dit slim er meget tykt, vil denne kur muligvis ikke virke.

3-løg

Sugekopper

Denne her kur med sugekopper lyder måske underligt, men den har været brugt i århundreder. Denne teknik er en ældgammel terapeutisk metode, udviklet fra traditionel kinesisk medicin. Små glaskopper sættes fast på kroppen ved hjælp af undertryk og hiver således huden op og væk fra musklen, hvilket åbner porerne og forøger blodomløbet.

Med denne behandling kan man “aflaste” organerne, i dette tilfælde lungerne. Placer en god sugekop på hver side af dine lunger, mellem skulderblad og rygsøjle. Lad den sidde der i omkring 10 minutter. Du ender måske med runde røde mærker bagefter, men de vil gradvist forsvinde. Du kan købe sugekopper og gøre dette hjemme, eller vælge at gå til en professionel.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.