Tre hjemmelavede hoste sirupper mod tør hoste

Tør hoste midler virker ikke på samme måde for alle. I lyset heraf bør du prøve forskellige alternativer og se hvilke der virker bedst for dig.
Tre hjemmelavede hoste sirupper mod tør hoste

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 26 august, 2022

Når vi siger “tør hoste”, henviser vi til en hoste uden slim. Det er en reaktion, der sker, når kroppen opdager et fremmedlegeme i halsen eller i luftvejene. Således virker hosten som en rengøringsmekanisme for området.

For at fjerne en tør host skal vi hjælpe vores krop med at rydde ud i området.

For at gøre det, vil vi gerne vise dig forskellige super effektive hjemmemedicin midler, der ikke er aggressive. Løsningen er at løse et problem uden at skabe en anden, og for at gøre netop dette er de bedste muligheder naturlige løsninger.

Hvis du stadig ikke kender årsagen til din tørre hoste, selv om du har set en læge, så prøv at tænke, om der er en følelsesmæssig faktor, der kan påvirke dig. Nogle mennesker udtrykker situationer i form af somatiske symptomer som tør hoste.

Hvis det er tilfældet, vil disse hostesirupper være nyttige, men du bør også søge andre løsninger som psykoterapi eller yoga.

Men hvis du tror somatisering er tilfældet i din sag, så anbefaler vi, at du indtager en klassisk varm mælk med honning. Ud over at berolige din hals, vil det hjælpe dig med at hvile bedre.

Hostesirup mod tør hoste

1. Ingefær, honning og citron hostesirup

Hostesirup

Alle tre ingredienser er antibakterielle vidundere, men honning og ingefær er også fordelagtige, fordi de lindrer smerte betydeligt.

Ingredienser

 • 3 skiver citron (45 g)
 • 2 spiseskefulde honning (20 g)
 • 3 stykker ingefær (50 g)
 • 2 kopper vand (500 ml)

Forberedelse

 • Kog vandet med citronskiver og ingefær.
 • Tilsæt honningen.
 • Vent femten minutter.
 • Sæt blandingen i en glasskål.
 • Derefter opbevar det i køleskabet.

Siruppen forbliver god i to måneder. Tag 2 eller 3 store skefulde hver dag, indtil du føler dig bedre tilpas.

De mennesker, der har kronisk hoste, kan tage det, når de vil bekæmpe problemet. Ingen af ingredienserne er skadelige for dit helbred.

Se også denne artikel efter “Tre hjemmelavede hoste sirupper mod tør hoste”:

Sådan laver man ingefærvand, så man kan tabe sig 

2. Anis, kamille og nellike sirup

Kamille te

Egenskaberne i hver enkelt af disse elementer er perfekte til en tør hoste. De tre af dem bekæmper bakterier og er store smertestillende midler. De forhindrer også de spasmer, der fører til tør hoste.

Ingredienser

 • 1 kop vand (250 ml)
 • 1 kamille tepose
 • 1/2 spiseskefulde anis (5 g)
 • 2 nelliker

Forberedelse

 • Først kog vandet med kamillen.
 • Derefter tilsættes nellike og anis.
 • Vent 7 minutter.
 • Sigt væsken.

Som med den tidligere opskrift kan du nemt opbevare denne hostesirup i lang tid. Derudover vil du ikke opleve nogen problemer, hvis du tager det 2 eller 3 gange om dagen, indtil din tørre hoste forsvinder. Da det er lavet med naturlige ingredienser, har de ingen bivirkninger, indtil du har en intolerance eller allergi overfor en af ingredienserne.

3. Cayenne, ingefær og æblecidereddike

Roed chili - toer hoste

I andre indlæg har vi talt om evnen i ​​æblecidereddike til at eliminere smittefarlige stoffer. Det er den samme sag med cayenne peber. Stærke fødevarer er meget effektive mod stofferne. Så vi foreslår denne særlige hostesirup.

Ingredienser

Til denne opskrift blander vi alt sammen og tage en skefuld hver dag er alt, hvad du behøver at gøre. Du vil føle dig bedre tilpas, før du ved det.

For det meste smager ikke blandingen godt, men tænk på det som en hostesirup, som du ville købe på et apotek. Selv hvis de smager dårligt, tager du dem, fordi du ved, at de er gode for dig. Bare giv det en chance.

Hver krop er anderledes. Selvom vi måske har det samme problem, reagerer vores kroppe forskelligt. Med det i tankerne er det værd at prøve forskellige muligheder over en periode på flere dage. Ved at lave det, får du den hostesirup der passer bedst til dig og får det meste ud af dets egenskaber.

Lad os vide, hvad du opdager!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Estrada Heylin, Gamboa María del Mar, Chaves Carolina, Arias María Laura. Evaluación de la actividad antimicrobiana de la miel de abeja contra Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Listeria monocytogenes y Aspergillus niger. Evaluación de su carga microbiológica. ALAN  [Internet]. 2005  Jun [citado  2018  Dic  07] ;  55( 2 ): 167-171. Disponible en: http://www.scielo.org.ve/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06222005000200010&lng=es.
 • GIACHETTO GUSTAVO. Cuándo y cómo tratar la tos: un problema frecuente. Arch. Pediatr. Urug.  [Internet]. 2001  Dic [citado  2018  Dic  07] ;  72( 4 ): 281-285. Disponible en: http://www.scielo.edu.uy/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1688-12492001000400007&lng=es.
 • Akoachere, J. T. K., Ndip, R. N., Chenwi, E. B., Ndip, L. M., Njock, T. E., & Anong, D. N. ANTIBACTERIAL EFFECT OF ZINGIBER OFFICINALE AND GARCINIA KOLA ON RESPIRATORY TRACT PATHOGENS Objec. Ajol. [Internet] 2002 [consultado el 7 de diciembre de 2018] Vol. 79 (11), 588–592.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.