Sig farvel til mundproblemer med dette naturlige middel

Selvom du kan lave det med hvilken som helst vegetabilsk olie, anbefaler vi at bruge kokosolie, da det også hæmmer bakterievækst og forhindrer tandkødsbetændelse og andre sundhedsproblemer i munden.
Sig farvel til mundproblemer med dette naturlige middel

Sidste ændring: 25 august, 2022

Sundhedsproblemer i munden er almindelige og betyder ikke altid en mangel på ordentlig hygiejne. Sommetider er disse mundproblemer resultatet af sygdomme, reaktioner på visse fødevarer og bakterievækst i de mindre synlige områder af munden. De fleste mennesker forsøger at behandle disse problemer ved hjælp af desinficerende mundskylninger, der lover at reducere tilstedeværelsen af patogener.

Alternativ medicin tilbyder dog et gammel Ayurveda middel til at fremme mundens sundhed. Det er kendt som “olietræk”, men hvad det virkelig betyder er at skylle munden med en vegetabilsk olie. Ved at bruge antibakterielle olier, kan du fjerne tandsten, dårlig ånde og andre problemer såsom tandkødsbetændelse.

Hvordan virker olietræk mod mundproblemer?

kokosolie

Du kan bruge en hvilken som helst vegetabilsk olie til denne behandling, såsom sesam, oliven eller solsikkeolie.

Kokosolie har dog vist sig at være den mest effektive. Dens fedtsyrer og antibakterielle sammensætninger reducerer forekomsten af mikroorganismer.

Faktisk er det blevet videnskabeligt bevist, at det ødelægger Streptococcus mutans-bakterien, som er ansvarlig for huller i tænderne og andre orale problemer.

Dens antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber er ansvarlige for disse sundhedsmæssige fordele.

Alt du skal gøre er at tage en spiseskefuld kokosolie og gurgle det rundt i munden i 3-5 minutter.

Hvad er fordelene ved at bruge kokosolie mod mundproblemer?

Kokosolie er spiseligt og har en behagelig smag. Det er virkelig nemt at bruge som mundskyllemiddel, og kan endda bruges som en base til hjemmelavet tandpasta.

I betragtning af dets evne til at ødelægge patogener i munden, bærer regelmæssigt brug nogle vigtige fordele med sig, der er værd at nævne.

Undgå tandkødssygdomme

Kokosolie indeholder anti-inflammatorier, der kan hjælpe med at behandle og forebygge tandkødsbetændelse og andre orale sundhedsproblemer.

Denne tilstand forekommer, når immunsystemet begynder at angribe bakterier, der forårsager plak, som derefter udløser en inflammatorisk reaktion.

Brug af kokosolie reducerer rester efterladt af disse bakterier, og ændrer miljøet, som de har brug for at kunne trives.

Det er også nyttigt til behandling og forebyggelse af huller og blødende gummer.

Bekæmp kæbesmerter

Egenskaberne ved denne spiselige olie styrker kæben og forebygge infektioner, inflammation og smerte.

Nogle mennesker foreslår at bruge den som en supplerende behandling mod smerter forbundet med temporomandibulær dysfunktion.

Slip af med dårlig ånde

Dårlig ånde er bare et af de mundproblemer du nemt kan løse

Dårlig ånde er et pinligt problem, der kan påvirke social livet og selvværdet hos enhver, der er så uheldig at lide under det.

Det er forårsaget af affaldsprodukter og gasser, der udsendes af de bakterier, der lever i munden. Disse bakterier trives i de mindre tilgængelige huller og fordybninger i munden.

Mundskylning og tandtråd er to effektive måder at behandle kilden til problemet på. I stedet for at ty til produkter, der indeholder skadeligt alkohol, er det meget bedre at bruge denne helt naturlige og spiselige olie.

Den er bevist til at reducere forekomsten af bakterier på tænderne og tungen og at neutralisere dårlig ånde.

Blege dine tænder

Selvom det ikke vil blege dine tænder som en professionel behandling, kan kokosolie hjælpe med at fjerne de gule pletter, der dannes på overfladen af tænderne som følge af akkumuleret plak og madrester.

Brug den som mundskyl og tandpasta, der renser tænderne og holder tungen fra at danne den grimme hvide belægning.

Hvordan bruger jeg kokosolie som et mundskyllemiddel mod mundproblemer?

kokosolie-middel

Som vi nævnte tidligere, er alt hvad du skal gøre at gurgle en spiseskefuld kokosolie rundt munden i et par minutter.

Du kan også kombinere det med lidt bagepulver for at lave en tandpasta.

Husk at olien størkner, når den bliver koldt, så du skal ikke spytte olien ud i vasken efter skylningen. Spyt ud i et stykke køkkenrulle eller en skål og bortskaf det i skraldespanden.

Nogle mennesker anbefaler at udføre denne behandling om morgenen, lige før morgenmad. Dog kan det gøres på ethvert tidspunkt af dagen.

Skyl munden med varmt vand, hvis du finder den fedtede fornemmelse ubehagelige.

Er du klar til at give det en chance mod dine mundproblemer?

Det kan interessere dig ...
6 naturlige midler mod blister i munden
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 naturlige midler mod blister i munden

Døjer du med blister i munden? Disse hjemmemidler kan fremme helingsprocessen, så du kommer af med dem hurtigere og slipper for smerten.  • Peedikayil, F. C., Remy, V., John, S., Chandru, T. P., Sreenivasan, P., & Bijapur, G. A. (2016). Comparison of antibacterial efficacy of coconut oil and chlorhexidine on Streptococcus mutans: An in vivo study. Journal of International Society of Preventive and Community Dentistry, 6(5), 447–452. https://doi.org/10.4103/2231-0762.192934
  • Asokan, S., Emmadi, P., Sivakumar, N., Kumar, Rs., & Raghuraman, R. (2011). Effect of oil pulling on halitosis and microorganisms causing halitosis: A randomized controlled pilot trial. Journal of Indian Society of Pedodontics and Preventive Dentistry. https://doi.org/10.4103/0970-4388.84678
  • Kaushik, M., Reddy, P., Roshni, Udameshi, P., Mehra, N., & Marwaha, A. (2016). The effect of coconut oil pulling on Streptococcus mutans count in saliva in comparison with chlorhexidine mouthwash. Journal of Contemporary Dental Practice17(1), 38–41. https://doi.org/10.5005/jp-journals-10024-1800
  • Asokan, S., Saravana Kumar, R., Emmadi, P., Raghuraman, R., & Sivakumar, N. (2011). Effect of oil pulling on halitosis and microorganisms causing halitosis: A randomized controlled pilot trial. Journal of Indian Society of Pedodontics and Preventive Dentistry, 29(2), 90–94. https://doi.org/10.4103/0970-4388.84678
  • Shanbhag VK. Oil pulling for maintaining oral hygiene – A review. J Tradit Complement Med. 2016;7(1):106–109. Published 2016 Jun 6. doi:10.1016/j.jtcme.2016.05.004

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.