Rens dine tænder med 100% naturprodukter

Konventionelle tandpastaer, blegemidler og mundskyllevand indeholder ingredienser, der er for aggressive til vores munds pH. Selv om de på det tidspunkt, vi bruger dem, giver os en følelse af renhed og friskhed, er de i det lange løb med til at nedsætte vores mundens naturlige forsvar, der hjælper med at forhindre alle former for problemer: huller, tandkødsbetændelse, infektioner osv.
Rens dine tænder med 100% naturprodukter
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

I stedet for at rense dine tænder med konventionelle produkter, kan du bruge naturlige og økologiske produkter, der er lavet med ingredienser. Der ikke blot opretholder balancen i munden, men også giver nogle terapeutiske fordele. I denne artikel vil vi finde ud af, hvad nogle af disse produkter er; et økonomisk og meget sundt alternativ til de konventionelle produkter.

Hvidt ler (bentonit) til at rense dine tænder

Hvidt ler er en af de grundlæggende ingredienser i naturlig tandpasta takket være dens egenskaber:

Rensemiddel.
Basisk.
Anti-inflammatorisk.
Giver mineraler

Det er hensigtsmæssigt for alle, forudsat at det er hvidt ler og er specifikt til oral anvendelse. Da der er mange slags ler, som indeholder komponenter, der kan være giftige ved kontakt med slimhinderne på indersiden af munden. Endvidere er vi med denne type af ler nødt til at sikre, at dens tekstur er meget fint uden små sandsten, der kan skade tandemaljen.

Du kan bruge leret direkte på din våde tandbørste eller endnu bedre, kombinere det med nogle af følgende ingredienser.

Gurkemeje

tænder_gurkemeje

Dette krydderi med den intense gule farve har fremragende sundhedsmæssige fordele, og er også meget passende for vores mund takket være disse kvaliteter:

Anti-inflammatorisk
Anti-oxidant
Bleger
Antiseptisk

Du kan rense dine tænder ved at børste dem med   gurkemeje i to minutter, og derefter skylle munden med vand, eller endnu bedre blande det med den hvide ler og du vil have en endnu mere komplet tandpasta.

Kokosolie

tænder_kokosolie

Denne ingrediens har utallige medicinske egenskaber, som den kan give til vores tandpasta, herunder at give det en konsistens som en gel, som vil gøre det meget lettere at bruge. Du kan også bare bruge det alene.

Udover at have en meget glat konsistens og en lækker tropisk smag, indeholder denne olie laurinsyre, en bestanddel, der hjælper med at forebygge huller i tænderne og tandsten.

Det er meget vigtigt at denne kokosolie er ekstra jomfru, fordi raffinerede olier mister alle deres egenskaber og kan endda blive giftige i det lange løb.

I  en tidligere artikel  forklarede vi hvordan man kan lave et detoxmiddel ved hjælp af kokosolie.

Natron

tænder_natron

Natron har været anvendt traditionelt som et naturligt blegemiddel. Det er rigtigt at det hjælper med til at rense dine tænder og reducere inflammation i gummerne på en naturlig måde. Men du skal ikke bruge for meget af det, fordi det er meget basisk og kan skade tandemaljen.

Vi anbefaler at bruge det i små mængder, blande det med andre ingredienser og altid sikre at konsistensen er meget fin. For at opnå dette, kan du male det eller fortynde det i en flydende base.

Timiante

tænder

Dette er et fremragende mundskyl, der giver os alle fordelene ved timian. Forbered en koncentreret te af timian og opbevar det i køleskabet i højst fire dage.

Hvis du skyller munden med denne te, efter du har  renset dine tænder, ja så vil du drage fordel af  timians antiseptiske egenskab og forebygge huller. Hvilket også er meget nyttigt  til at forebygge infektioner og blege tænderne. Det anbefales også til dem, der har tandkød som let bløder.

Havvand

tænder_Havvand

Havvand er et andet alternativt mundskyl, som vil hjælpe med at gendanne mineraler og gøre munden mere basisk.

Bland 50 dl havvand med 250 dl af naturligt vand. Denne blanding passer nemlig med vores pH. På denne måde vil smagen ikke være for salt, men vil være meget lig vores naturlige smag.

Denne mundskyl behøver ikke at være nedkølet, da der ikke er nogen risiko for, at den vil blive ødelagt.

Bananskræl

tænder

Kender du dette overraskende hjemmelavede trick? Bananskræller gør, at vi kan blege vores tænder med noget, som de fleste af os blot smider i skraldespanden.

Du behøver bare at gnide dine tænder med indersiden af en skræl hver dag, i ca. to minutter, og derefter bagefter børste dine tænder som normalt.

Resultatet vil være en gradvis kridtning af tandsten og pletterne, der langsomt har sværtet tænderne som tiden går, takket være acetylsalicylsyre og citronsyre i bananskrællen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.