5 ideer til smukke genbrugsmøbler, som du vil elske

Kasser, paller, træstykker og endda tønder kan omdannes til perfekte møbler til enhver del af dit hjem. Mangler du inspiration? Her er nogle innovative forslag til at dekorere dit hjem.
5 ideer til smukke genbrugsmøbler, som du vil elske

Sidste ændring: 16 april, 2019

Hvis du tænker på at dekorere dit hus, skal du ikke skynde dig at betale høje priser på møbler, der måske ikke er det værd. I stedet skal du kigge rundt omkring dig og tænke på, hvad du kan gøre med hvad du har. For at hjælpe dig på vej, vil vi i denne artikel dele nogle fantastiske ideer til genbrugsmøbler.

Vi har ofte løsningen lige foran vores øjne uden at se dem. Vi er ikke klar over, at vi, i stedet for at smide de ting ud, vi ikke længere bruger, kan genbruge dem på nye måder.

For at hjælpe dig med at dekorere med gamle materialer, er her nogle innovative ideer til genbrugsmøbler. De er ikke langt ude, og de giver dig mulighed for at spare nogle penge uden at forstyrre din personlige stil.

5 fantastiske ideer til genbrugsmøbler

1. Hylder lavet af frugtkasser

hylder af frugt-bokse

Smut forbi supermarkedet eller grønthandleren og spørg efter deres ekstra frugtkasser af træ.

Du kan lave fænomenale hylder ud af disse enkle trækasser. Du skal blot følge disse enkle trin.

 1. Brug 6 – 9 frugtkasser og mal dem den farve, du kan lide. Jo mere rustikt desto bedre – de behøver ikke at ende med at blive alt for pæne og nydelige.
 2. Hvis du har to længere stykker træ, kan du skabe to vinkelrette lameller for at understøtte hylderne og give dem mere stabilitet.
 3. Fastgør kasserne til hinanden og til lamellerne med nogle søm.
 4. Hvis du vil, kan du tilføje hjul og håndtag på hver side for at gøre dem mobile, men det står dig frit for.

En sidste anbefaling: Du behøver ikke nødvendigvis at lave hylder med to eller tre kasser i bredden, og to eller tre i højden. Du kan variere højden af kolonnerne og dette vil give dit nye genbrugsmøbel endnu mere stil.

2. Sofabord lavet af paller

For kreative mennesker er paller en invitation til at opfinde nye møbler på. Hvis de finder en, der er blevet smidt ud, vil de i løbet af få minutter tænke på at bruge dem til noget i deres hjem.

Sådan laver du et smukt, simpelt sofabord til din stue:

 1. Det første skridt er at fjerne eventuelle urenheder og, hvis du vil, laker eller mal pallen.
 2. Sav derefter nogle stykker træ til at lave bordben i den højde, du vil have. Hvis du kan få fat i jernbordben er det endnu bedre, idet de giver bordet et endnu mere rustikt og industrielt udseende.
 3. Skru dem på pallen: Det anbefales at bruge en lang skrue på den ene side, og to på den øverste del.
 4. Anbring en glas-bordplade på toppen, eller brug strimler af træ til at fylde de tomme mellemrum mellem hvert bræt i pallen.

Et andet alternativ er at bruge en trækile mellem toppen af pallen og glasset. Dette vil gøre bordet både fladere og højere.

3. Vinhylde lavet af en tønde

vinreol af tønde

En redesignet vintønde til at holde dine vinflasker giver et unikt særpræg i stuen. Dette er perfekt, hvis du har andre træmøbler, især hvis den er lavet af mørkt træ.

For at lave en skal du følge disse trin:

 1. Tag en tønde og restaurer den: Slib den og laker eller mal den.
 2. Sav derefter en af siderne af, men efterlad 20-30 centimeter (afhængigt af højden på tønden) øverst og nederst. Du kan lade denne del stå åben eller bruge de træstykker, du har afskåret som døre, ved at montere hængsler på begge sider.
 3. Sæt træhylder i midten for at de kan fungere som opdeler, og udnyt pladsen bedre.
  Lad tøndens låg være fastgjort, så du kan bruge det til at sætte åbne flasker og glas på.

4. Hængende træmøbler

Hvis du finder et hjørne af dit hus, der kunne bruge et eller andet ekstra, bør du overveje denne mulighed.

 1. Tag et stykke træ, sand det ned og giv det en omgang lak.
 2. Lav fire huller i træet, fastgør en S-formet krog til loftet, og knyt fire stykker reb til krogen med en fast knude.
 3. Bind derefter rebet igennem hullerne i træet og lav en knude under hvert hul for at understøtte det.

Sæt ikke glas eller porcelæn på dette hængende møbel. Ligeledes, forsøg at placere møblet i en del af huset hvor der er ikke er for meget træk: selvom det ser meget attraktivt ud, logisk set er det meget ustabilt.

5. Hylder lavet af en stige

hylder af stige

Hvis du er ligesom de fleste af os, og har sko spredt rundt i rummet som går dig på, er dette løsningen for dig. Ved at bruge en gammel stige og nogle stykker træ som hylder, har du det hele sorteret!

Som med tidligere ideer til genbrugsmøbler, kan du bruge farvet maling, lak og forskellige teknikker til at give dette skomøbel et personligt præg.

Ud over at være super enkel, er denne ide også rigtig praktisk.

På den ene side er den nem at bruge, og du kan hurtigt finde de par sko, du leder efter; og på den anden side vil du kunne opbevare næsten alle dine sko på den. Som resultat vil dit værelse se meget større og mere ryddeligt ud.

Nu hvor du har nogle ideer til genbrugsmøbler, er alt hvad du skal gøre, at planlægge hvad du vil lave, finde materialer og komme i arbejde. Det er en god ide at få hjælp, og det vil betyde, at du får en andens mening, der kan være værdifulde forslag i processen.

Tiden – og moden – er kommet til at fokusere på genbrug!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.