10 måder stress går ud over dit udseende

Vidste du, at mange af de forhold, der påvirker, hvordan du ser er stress relateret? Prøv at kontrollere de mulige udløsere af stress for at afholde dem fra at skade dit udseende.
10 måder stress går ud over dit udseende

Sidste ændring: 25 august, 2022

Stress er en følelse af både fysisk og følelsesmæssig spænding. Stress går ud over dit udseende på mange forskellige måder, som vi kommer ind på i dag.

I små mængder kan stress være normalt og positivt, fordi det til tider kan hjælpe dig med at undgå farlige eller dårlige situationer.

Stress bliver til noget negativt, når det kommer ud af kontrol. For meget stress kan gå ud over din livskvalitet.

De fleste mærker stress i kroppen og i tankerne, men det kan også gå ud over dit udseende.

På grund af hormoner som kortisol og adrenalin, undergår din krop nogle ændringer, der kan ses på både dit helbred og din skønhed.

Din hud har især en tendens til at undergå forandringer, der kan påvirke dit ansigt og din krop generelt. Find ud af mere!

1. Stress går ud over dit ansigt, fordi det kan give poser under øjnene

Poser under øjnene

Stress, søvnløshed, og ændringer i dit ansigt har en temmelig stærk sammenhæng.

Bekymringer, problemer med din partner, eller en endeløs række af punkter på din to-do liste reducerer kvaliteten af din søvn og fører til udvikling af disse grimme poser.

Det gør, at din hud og dine øjne ser ældre og trætte ud, og præsenterer et klart problem med væskeretention.

2. Stress kan give tør hud

Spændingen forårsaget af stress forstyrrer også den ordentlige hydrering af din hud. Hvis det efterlades ukontrolleret kan det reducere din lyst til at drikke vand og øge din tendens til at vælge kaffe eller sodavand i stedet for.

Det største problem her er, at din krop har brug for en sund indtagelse af vand for at holde sig hydreret og holde din hud godt iltet.

3. Akne kan opstå på grund af stress

Akne

Det er blevet påvist, at stress har meget at gøre med udviklingen af akne, psoriasis, eksem og andre almindelige hudproblemer

Frigivelsen af kortisol skaber en hormonel ubalance, der manifesterer sig gennem akne udbrud og ændringer i både dit ansigt samt andre områder af kroppen.

Stress kan også ændre den mikrobielle flora i dine tarme, som spiller en vigtig rolle i sundheden af din hud.

4. Udslæt og uticaria kan skyldes stress

Udslæt og uticaria er forårsaget af en ubalance i tarmene, der er kendt som dysbiosis.

Dette sker, når dårlige bakterier koloniserer dette organ og hæmmer funktionen af de gode mikrober, der beskytter helbredet.

5. Du kan tabe håret, hvis du er stresset

Hår på hårbørste

Sommetider er massivt hårtab et resultat af konstant udsættelse for stressende situationer.

Denne lidelse forstyrrer væksten af hårsækkene og får dem til at svækkes, hvilket fører til hårtab.

6. Stress går ud over din glatte hud

Hvis du ikke forsøger at reducere stressen i dit liv, vil du producere et overskud af cortisol, som udløser konsekvenser såsom forhøjet blodtryk, vægtøgning og tab af kollagen.

Denne sidste effekt gør, at din hud mister sin elasticitet og du vil udvikle tidlige rynker på områder såsom ansigtet, halsen eller hænderne.

7. Stress kan give gråt hår

Gråt hår

Hår kan også aldres for tidligt på grund af stress. Hvis du er genetisk disponeret mod for tidligt gråt hår, vil stress yderligere mindske din produktion af melanin og nemt øge antallet af grå eller hvide hår.

Ved at øge dit forbrug af biotin, protein og E-vitamin kan du reducere disse negative virkninger for at holde dit hår stærkt og ungdommeligt.

8. Stress kan give linjer på fingernegle

Fremkomsten af lodrette linjer på dine fingernegle er ret almindeligt og er relateret til både den naturlige aldringsproces og ernæringsmæssige mangler.

Men når de strækker sig fra neglebåndet til spidsen af neglen, er det et tydeligt tegn på, at din stress er ved at have en virkning på kroppen.

Besøg denne artikel: Tips til stærkere negle

9. Vabler på hænderne kan komme nemmere, hvis du har stress

Vabler

Indimellem kan vabler vises på hænderne og forveksles med en svampeinfektion eller noget lignende.

Men det er faktisk en aktuel sygdom, kendt som deshidrosis, som er stærkt knyttet til længere perioder med stress.

10. Stress går ud over din hud, især ubeskyttet hud

Hud der er under stress er også mere modtageligt overfor irriterende stoffer og infektioner, som kan påvirke dens generelle sundhed. Den manglende kontrol kan øge risikoen for svamp, overfladiske brandsår, hud pletter og andre pletter, der gør, at huden synes meget ældre.

Som du kan se, går stress langt ud over blot at være en tilstand af følelser og kan ende med at påvirke dig på måder, du næppe havde forestillet dig.

Selv om der er kosmetiske produkter, der kan reducere og vende disse effekter, er det vigtigt at løse dette problem ved roden, så det ikke fortsætter.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.